Jan Kraus a Miluška Bittnerová

Jan Kraus a Miluška Bittnerová Zdroj: frekvence1

Kraus a blondýna: Kdyby Miluška byla hradní mluvčí, stoupne počet sebevražd

Posluchači Frekvence 1 se po dlouhé době konečně dočkali, oblíbená rádiová show Kraus a blondýna vysílala živě. Jan Kraus odpovídal s humorem a nadhledem na dotazy posluchačů, které mu tlumočila jeho parťačka blondýnka Miluška Bittnerová.

Herec, moderátor a bavič Jan Kraus, který je známý svým osobitým humorem a stylem vyjadřováním, vysílá na Frekvenci 1 od roku 2005. Zatímco v jiných shows je to on, kdo zpovídá hosty, v pořadu Kraus a blondýna jemu klade dotazy blondýnka Miluška Bittnerová. I tady však, tak jako v ostatních pořadech, dostává posluchače svými komentáři a postřehy smíchy do kolen. Co ho na práci v rádiu nejvíce baví? „Že to není televize, ani žádný jiný vizuál. Od ksichtů je občas třeba odpočívat,“ prozradil Jan Kraus.

Hned na úvod živého přenosu Krause a blondýny se do studia dovolala odvážná posluchačka Lucka a Jana Krause pozvala na virtuální kávičku. Ten se jí velmi zdvořile omluvil s tím, že se přes sociální sítě neschází, protože si velmi chrání svoje soukromí. Nicméně Miluška na něho přímo ve vysílání „nabonzovala“, že vyjíždí na diskusní pořady, kde je šance ho potkat. 

„Pokud bych já kandidoval na prezidenta s Miluškou jako tiskovou mluvčí, tak to by byla kabaret republika! Hlavně by vzrostl počet sebevražd,“ odpověděl Jan Kraus posluchači Petrovi na jeho dotaz ohledně kandidatury na Hrad. Raději by byl v kriminále než na Hradě. Být premiérem, nebo prezidentem je podle něho hrůzostrašný sen. Představuje si to tak, že pokud by šel do vězení, tak by zamířil do nějaké mírné nápravné skupiny. Navíc dnes platí lidská práva pro vězně. Následně se Miluška divila, proč tedy takový Janoušek nechce nastoupit do vězení. Kraus celou debatu uzavřel slovy, že ke všemu vlastně stačí migréna a dostanete náhradní volno z vězení, takže to taky fakt nechápe.

Posluchače Pavla zajímalo, jak to Jan Kraus dělá, že z tragédie udělá banální věc. Chtěl vědět, zda je tak výborný herec, nebo jde u něho o celoživotní postoj. „Když mě něco trápí, tak si vždycky najdu něco, co by mě mohlo trápit ještě víc. To mě většinou hned uklidní, že věc, která mě souží, je banalita,“ poradil Honza posluchačům. Tuto metodu se naučil, aby se pořád netrápil.

Posluchačku Hanku zajímalo, zda si pan Kraus vyzkoušel i jinou práci než v showbusinessu. Miluška byla navíc zvědavá, zda někdy pracoval rukama. „Makám rukama pořád, ale já jsem nešikovnej. Když makám rukama, tak většinu věcí zničím. Doba, kdy práce rukama byla nadřazená prací hlavou, ta skončila.  Byla to taková kádrová otázka, která se dříve dávala. To my mladý si už nepamatujeme,“ odpověděl Jan Kraus se smíchem na závěr hodinového vysílání. Vše si můžete poslechnout ze záznamu.

Na Frekvenci 1 pořad Kraus a blondýna můžete naladit každý všední den v ranním vysílání, o víkendu pak reprízy toho nejlepšího. Vtipné rozhovory si můžete poslechnout i ve formě podcastů na webu rádia.