MIghty Sounds 2023

MIghty Sounds 2023 Zdroj: Jan Zeman, oficiální stránky festivalu

Mighty Sounds 2024: Program, vstupenky, datum, line-up. Vše, co o festivalu potřebujete vědět.

Mighty Sounds je unikátní třídenní festival, který se koná od roku 2005 v Táboře. Soustředí se především na hardcorovou, rockovou, punkrockovou a indie/alternativní hudební scénu. Specialitou festivalu je, že každoročně zahraniční jména tvoří až 80 % line-upu, který pak doplňují tuzemští interpreti. Festival nabízí také bohatý doprovodný program, jako je stěna na graffiti, U-rampa nebo divadelní scéna. Letos se můžeme těšit na kapely jako Deez Nuts, Bad Religion, Silverstein nebo české Sto zvířat.

Festival Mighty Sounds se tradičně koná 5 km od centra města Tábor na vojenském letišti Čápův dvůr. Letos bude festival hostit od 28. do 30. června.

Line-up Mighty Sounds 2024

Program na jednotlivé dny festivalu sice ještě nemáme, ale z toho, co známe, víme, že fanoušci hardcoru se mají na co těšit! Sjedou se známá jména žánru skoro z celého světa. Z Austrálie dorazí Deez Nuts a Dune Rats, můžeme se těšit i na americkou kapelu Bad Religion, kanadské Silverstein a až z Japonska dorazí metalový Crystal Lake. I pro fanoušky české scény je letos line-up připravený. Vystoupí punkový VOLE, legendární ska kapela Sto zvířat nebo reggae skupina Fast Food Orchestra.

Ceny vstupenek Mighty Sounds 2024

Typ vstupenkyCena
Celofestivalová vstupenka3 290 Kč
Backstage ticket5 590 Kč

 Momentálně se prodává třetí vlna vstupenek do vyprodání, nebo do 31. 3. Děti do 140 cm nebo 12 let mají na festival vstup zdarma. V areálu je dětský koutek a spousta jiných aktivit, do kterých je možné dítě zapojit.

Návštěvníci ve věku 13–17 let si mohou koupit třídenní vstupenku na místě s 50% slevou! To samé platí pro seniory (66+)

Držitelé průkazu ZTP a ZTP/P si mohou na místě zakoupit vstupenku za 50% ceny třídenní vstupenky na místě na všechny 3 dny. Vstupenka pro vozíčkáře zahrnuje vstup pro doprovod jedné osoby zdarma. U hlavního pódia je k dispozici rampa (vedle zvukaře), která je určena vozíčkářům a dětem a umožňuje dobrý výhled na stage. V areálu se nacházejí také bezbariérové toalety.

Ubytování na Mighty Sounds 2024

Kolem areálu festivalu jsou dohromady tři možnosti ubytování. Klasické stanové městečko Camp Village, stanové městečko s omezenou kapacitou Camp Village Deluxe a Parking Camp.

KempCena
Camp Village790 Kč
Camp Village Deluxe1 090 Kč
Parking Camp pro max. 5 osob5 500 Kč
Parking Camp pro max. 9 osob7 900 Kč

 Uvedené ceny platí pro všechny tři dny trvání festivalu. V parking kempu je uveden maximální počet osob, ale u obou Camp Village kempů se platí za osobu, ne za místo na stan.

Se vstupenkou do kempu máte automaticky přístup ke sprchám a také k jak mobilním, tak keramickým toaletám a mycím žlabům 24 h denně.

Camp Village Deluxe má limitovanou kapacitu na 600 osob. Nabízí ale oplocený a hlídaný prostor.

Pokud zvolíte Parking Camp, máte možnost si za 1 700 Kč zaplatit elektrickou přípojku ke svému obytnému vozu.

Pokud nevlastníte karavan a preferujete pohodlnější spaní než ve stanu, můžete se ubytovat v Táboře nebo Sezimově Ústí, je ale nutné počítat s několikakilometrovou vzdáleností od areálu festivalu. Informace o ubytování v okolí festivalu najdete například v příslušné sekci oficiálních stránek města Tábor nebo na Booking.com. Ceny se většinou pohybují od cca 900 Kč do 2 000 Kč za noc bez snídaně.

Doprava na Mighty Sounds 2024

Organizátoři festivalu podporují jakýkoliv způsob dopravy. Pokud se rozhodnete dojet na kole, bude připravená úschovna kol, a pokud přijdete autem, festival má své vlastní parkoviště.

Typ parkováníCena
Kolo200 Kč
Auto600 Kč

 

Cena parkovného platí na všechny tři dny festivalu.

Pro dopravu do města Tábor organizátoři doporučují aplikaci iDos nebo vyhledávač Českých drah.

Pro pohyb po městě Tábor pomocí MHD je doporučená aplikace Sejf.

Do areálu festivalu se dostanete autobusovými linkami, které jedou směrem Sídliště nad Lužnicí.

- linky 10, 11, 13 a 17 vás dovezou do zastávky Sídliště Nad Lužnicí. Odtud je to zhruba 1 km do areálu festivalu.

- linka 50 jede do zastávky Sídliště Nad Lužnicí E55, cca 1 km od areálu festivalu. - linky 15 a 16 jedou do zastávky Tesco. Vzdálenost cca 1 km od areálu.

Pokud se rozhodnete pro taxi, doporučuje se Taxi Tábor David Bárta.

O festivalu Mighty Sounds

Mighty Sounds je unikátní třídenní festival, který se koná každoročně v létě v Táboře. Festival se soustředí na velkou škálu žánrů, ale především na punk, punkrock, hardcore, metal, metalcore, ska, reggae a indie rock. První ročník se konal v roce 2005 a za roky pořádání festivalu se na pódiu vystřídalo nesčetné množství kapel. Organizátoři se zaručují, že takhle poskládaný line-up jinde v republice nezažijete. Mimo koncerty festival nabízí rok od roku rozšiřující se doprovodný program: turnaj ve fotbale, nohejbal, U-rampa nebo třeba graffiti.