www.votvirak.cz/

www.votvirak.cz/ Zdroj: www.votvirak.cz; Marek Žídek

Vysočina fest 2023
Masters of Rock 2023
Trutnoff 2023
Beats for Love 2023
Votvírák 2023
12
Fotogalerie

Festivaly 2024: průvodce nejlepšími festivaly u nás a na Slovensku podle Reflexu

Jako každý rok, léto je nabité různými akcemi a událostmi. Obzvláště festivalů se pak vyrojí v letních měsících spousty. Uskuteční se jich tolik, že se v tom počtu člověk snadno ztratí. V Reflexu jsme se rozhodli pro vás připravit výběr těch, které podle nás stojí nejvíce za návštěvu. Neomezovali jsme se žánry ani charakterem. Pokusili jsme se festivaly vybrat tak, aby si každý přišel na své.

Votvírák 2024

Jak již jméno festivalu napovídá, Votvírák tradičně zahajuje letní festivalovou sezónu. Bude se konat jako každý rok na vojenském letišti ve středočeských Milovicích a to od 6. do 9. června. Organizátoři slibují, že festival přinese to nejlepší co česká hudební scéna nabízí. Těšit se můžete na rockové, hip hopové a popové hvězdy. Mezi účinkujícími jsou jména jako Divokej Bill, Yzomandias, Michal David, Visací Zámek, nebo Rytmus. Nově se na festivalu objeví umělci techno a house muziky.

Rock for People 2024

Jeden z největších rockových open-air festivalů u nás se letos uskuteční od 12. do 15. června na vojenském letišti v Hradci Králové. Jako každý rok přináší Rock for People nabitý program, který se nedrží jen rocku, jak by možná název napovídal. Ze zahraničních hvězd se můžeme těšit na velká jména jako Bring Me the horizon, The Offspring, nebo Royal Republic. Samozřejmě nebude nouze ani o tuzemské interprety. Tradičně na festivalu vystoupí Vypsaná Fixa, ale třeba i rapová skupina 58g a funkový J.A.R.

Frontline Festival 2024

Frontline festival je jedna z největších hip hopových událostí v České republice. Letos se odehraje na pražském Výstavišti od 19. do 20. června. Třetí ročník festivalu nám opět přinese to nejlepší co česká a slovenská hip hopová scéna nabízí. Těšit se můžete na hvězdy jako Hugo Toxx, Sergei Barracuda, nebo 58g. Ze slovenska se dostaví Gleb a ze Spojeného Království přijede hudební producent a rapper Wiley.

Metronome Prague 2024

Festival Metronom Prague není jen hudební záležitostí. Jedná se o hudební a uměleckou událost v srdci hlavního města. Letošní ročník se bude konat od 20. do 22. června na holešovickém Výstavišti v Praze.Pokud jste ale hodně nedočkaví, můžete se dostavit na zahajovací koncert již 19. června. Letos Metronome přiveze pestrou škálu umělců z celého světa i tuzemska. Vystoupí Marc Rabillet, Daði Freyr, Bert & Friends, Milky Chance, nebo Allysha Joy

Kontakt Fest 2024

Na pomezí Frenštátu pod Radhoštejnem a Trojanovic se 22. června odehraje teprve druhý ročník Kontakt Festu. Festival nabízí setkání se se zajímavými osobnostmi na pódiu i mimo něj. Mimo hudební vystoupení se můžete těšit na zajímavé rozhovory a gastronomická vystoupení od špičkových šéfkuchařů. Letos vystoupí třeba Pražský výběr, Bert & Friends, Laco Deczi nebo Céline Bossu

Mighty Sounds 2024

Mighty Sounds je unikátní třídenní festival jehož specialitou je, že 80 % line-upu tvoří zahraniční interpreti. Soustředí se převážně na hardcorovou a punkovou hudbu a další příbuzné žánry a výběr interpretů je pokaždé velmi pestrý. Letos se festival uskuteční od 28. do 30. června na vojenském letišti u Tábora Čapí Dvůr. Můžete se těšit na to nejlepší co scéna nabízí, vystoupí kapely jako Deez Nuts, Bad Religion, VOLE, Silverstein, ale i česká ska kapela Sto Zvířat.

Kviff 2024

Nejvýznamnější filmový festival kategorie A ve střední Evropě a jediný festival této kategorie v České republice. Každoročně festival představí přes 200 filmů z celého světa a objeví se na něm slavní čeští i světoví filmoví tvůrci a herci. Letošní ročník se odehraje od 28. června do 6. července. Mimo promítání filmů se můžete těšit na koncerty, diskuze, soutěže a workshopy.

Topfest 2024

Topfest, v minulosti Topvar Rock fest, je sice slovenský festival, ale žádný fanoušek rockové hudby by si ho neměl nechat ujít. Letos se již tradičně bude konat na letišti u města Trenčín a to od 27. do 29. června. Jako každý rok je line-up opravdu nabitý, těšit se můžete na české, slovenské i zahraniční rockové hvězdy. Vystoupí legendární kapela Five Finger Death Punch, nebo Avantasia. Z Česka dorazí Škwor a Kabáti a z Bratislavy slovenská hardrocková legenda Dorian Grey.

Beats for Love 2024

Beats for Love je jedním z největších hudebních festivalů v České a Slovenské republice, každoročně do Ostravy na 4 dny přiváží více než 400 umělců z celého světa. Letošní jubilejní 10. ročník proběhne od 3. do 6. července opakovaně v jedinečném prostředí průmyslového areálu Dolních Vítkovic v Ostravě. Můžete se těšit na více než 15 stagí s těmi nejlepšími interprety elektronické hudby z celého světa. Taneční párty rozproudí David Guetta, Lost Frequencies, Becky Hill nebo Chase & Status.

Vysočina Fest 2024

Vysočina Fest je multižánrový hudební festival, který letos čeká jubilejní 10. ročník. Konat se bude tradičně v amfiteátru v centru Jihlavy a to od 4. do 6. července. Těšit se můžete převážně na tuzemské interprety a to ze všech možných žánrů. Vystoupí kapely Divokej Bill, Tři Sestry, ale i popoví a rapoví interpreti jako Tomáš Klus, Ben Cristovao, Smack One, nebo Yzomandias a Nik Tendo.

Masters of Rock 2024

Mezinárodní rockový festival Masters of Rock slaví letos významné jubileum - koná se 20. ročník. Odehraje se v areálu likérky R. Jelínek ve Vizovicích od 11. do 14. července. Letos je program Masters of Rock opravdu nabitý. Účast potvrdilo všech 44 interpretů. Můžete se těšit na to nejlepší, co žánr metalu a rocku nabízí. Vystoupí metalové hvězdy jako Avantasia, Bruce Dickinson, RAGE, The Rasmus, nebo Moonspell.

Colours of Ostrava 2024

Colours of Ostrava je jeden z nejznámějších hudebních festivalů v České republice a Reflex s ním má dlouholetou spolupráci. Letos přijedou třeba Sam Smith, Lenny Kravitz nebo Queens of the Stone Age a další známí čeští i zahraniční interpret všech možných žánrů. Mimo hudební vystoupení má festival připravený i bohatý doprovodný program: divadelní představení, workshopy, diskuse a filmy. Tradičně se festival bude konat v areálu Dolních Vítkovic v Ostravě od 17. do 20. července.

Pohoda 2024

Pohoda není sice česká událost, ale je to největší festival na Slovensku. Na pohodě se setkávají všechny možné žánry dohromady od elektronické hudby, přes indie a punk. Tento rok se pohoda bude konat od 11. do 13. července již tradičně na letišti u Trenčína. Nejedná se ovšem jen o hudební festival, můžete se těšit i na bohatý program v podobě filmů, divadla, umění a dobré gastronomie. Na pódiu uvidíte české, slovenské i světové interprety. Vystoupí třeba Skepta, James Blake, Queens of the Stone Age, Black Pumas, Smack One, nebo Berlin Manson.

Hrady CZ 2024

Hrady CZ jsou jedinečný hudební festival, který se koná na významných historických památkách v Čechách a na Moravě. Letošní 19. ročník se odehraje dohromady v osmi krajích České republiky. Můžete se těšit na to nejlepší, co česká a slovenská hudební scéna nabízí, a to v pohádkovém prostředí tuzemských hradů. Mezi hradbami vystoupí kapely Lucie, Chinaski nebo zpěvák Daniel Landa. Letos festival odstartuje 12. července na hradě Točník a skončí 31. srpna na Bezdězu. 

Benátská! s Impulsem 2024

Benátská! s Impulsem patří mezi největší festivaly v České republice. Festival, který začal v roce 1993 v Českém ráji s pódiem z lešenářských trubek a šatnami účinkujících v obýváku rodinného domu, je nyní důvodem, proč si spousta lidí nechává poslední červencový víkend volný. Letos se festival odehraje od 25. do 28. července již tradičně v Liberci. Vystoupí české hvězdy jako Divokej Bill, Pokáč, PTK, Yzomandias, Michal Hrůza, nebo Ben Cristovao.

Let it Roll 2024

Let it Roll je největší drum & bass událost na světě a koná se u nás v České Republice. Od roku 2015 se festival pravidelně odehrává na bývalém vojenském letišti u Milovic kde se od 1. do 3. srpna uskuteční i letošní ročník. Můžete se těšit na ty nejlepší interprety z žánru. Za DJ pultem vystoupí A.M.C., Andy C, Hybrid Minds, Wilkinson, nebo Andromedik.

Brutal Assault 2024

Brutal Assault je největší metalový festival v České republice. I když je festival známý především pro extrémní odnože žánru, vystoupí i umělci tyto škatulky přesahující, a to jak čeští, tak zahraniční. Těšit se můžete na kapely jako Behemoth, Cancer Bats, Architects, nebo Whitechapel. Brutal Assault se jako každý rok koná ve vojenské pevnosti Josefov z 18. století a to od 7. do 10. srpna. Pokud jste hodně nedočkaví, můžete dorazit na warm-up party již 6. srpna.

Mácháč 2024

Mácháč patří k historicky nejzásadnějším tanečním festivalům u nás. Propojení hudby s přírodou, jenž nabízí nádhernou scenérii na břehu Máchova jezera, to jsou důvody, proč má festival jedinečnou atmosféru a stal se tak nejnavštěvovanějším festivalem taneční hudby v ČR. Letos se festival odehraje od 16. do 17. srpna v areálu na pláži Klůček u města Doksy. Můžete se těšit na hvězdy jako Vintage Culture, Tita Lau, Bart Skils, nebo Amémé.

TrutnOFF 2024

Festival TrutnOFF čeká tento rok již 29. ročník. Jedná se o nejstarší festival svého druhu v České republice. Jeho historie sahá až do roku 1984, kdy první ročník festivalu rozehnala StB a účastníci se museli přesunout do Hrádečku k Václavu Havlovi. Festival spoléhá především na tuzemskou scénu, a tak se tenhle rok můžeme těšit na kapely jako Monkey Business nebo Visací zámek. Vystoupí ale i zahraniční interpreti, třeba americká kapela Flogging Molly. Stejně jako minulý rok se festival bude konat na Bojišti v Trutnově. Letošní ročník se uskuteční od 22. 8. do 25. 8., ale neoficiální start festivalu bude již 21. srpna.

Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií Soundtrack Poděbrady 2024

Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií Soundtrack Poděbrady zakončuje letní festivalovou sezónu. Konat se bude od 28. srpna do 1. září v lázeňském parku. Mimo hudební vystoupení bude mít festival i bohatý doprovodný program jako jsou výstavy, nebo akce pro děti. Celý festival se odehraje pod širým nebem a veškerý doprovodný program festivalu je zdarma.

 

Termíny festivalů 2024

FestivalTermín
Votvírák6. - 9. 6. 2024
Rock for People12. - 15. 6. 2024
Frontline Festival19. - 20. 6. 2024
Metronome Prague20. - 22. 6. 2024
Kontakt Fest22. 6. 2024
Mighty Sounds28. - 30. 6. 2024
Kviff28. 6. - 6. 7. 2024
Topfest27. - 29. 6. 2024
Beats for Love3. - 6. 7. 2024
Vysočina Fest4. - 6. 7. 2024
Masters of Rock11. - 14. 7. 2024
Colours of Ostrava17. - 20. 7. 2024
Pohoda11. - 13. 7. 2024
Hrady CZ12. 7. - 31. 8. 2024
Benátská! s Impulsem25. - 28. 7. 2024
Let it Roll1. - 3. 8. 2024
Brutal Assault7. - 10. 8. 2024
Mácháč16. - 17. 8. 2024
TrutnOFF22. - 25. 8. 2024
Mffhmsmp28. 8 - 1. 9. 2024