Metronome Prague 2023

Metronome Prague 2023 Zdroj: Čestmír Jíra

Metronome Prague 2024: Program, vstupenky, datum, line-up. Vše, co potřebujete o festivalu vědět

Festival Metronome Prague není jen hudební záležitost. Jedná se o hudební a uměleckou událost v srdci hlavního města. Právě lokací, načasováním v tom nejkrásnějším období v roce a špičkami mezinárodní hudební scény je festival výjimečný. Metronome Prague míří k tomu, být jedničkou mezi metropolitními festivaly. Letos se můžeme těšit na hvězdy, jako je Marc Rebillet, Daði Freyr nebo Milky Chance.

Metronom Prague se tento rok tradičně koná v areálu Holešovického výstaviště, a to od 20. do 22. června. Pokud budete hodně nedočkaví, můžete přijít na zahajovací koncert již 19. 6.

Line-up Metronome Prague 2024

Stále sice nemáme program na jednotlivé dny festivalu a ani plný seznam účinkujících, ale z těch jmen, co již známe, víme, že je na co se těšit. Tento ročník nespoléhá tak na velká jména, zato nabízí širokou škálu opravdu zajímavých umělců ze všech koutů světa. Například Marc Rebillet, americký producent, zpěvák a multiinstrumentalista, který se proslavil svou tvorbou na YouTube a žádná jeho show není stejná. Z Islandu přijede Daði Freyr, dvoumetrový popový producent a zpěvák, který se stal jednou z nejvýraznějších osobností posledních ročníků soutěže Eurovize. Mezi českými vystupujícími je nejvýraznější vycházející hvězda Bert & Friends, kapela, jež drží cenu Anděl za videoklip k písni Piš mi básně. Mezi další účinkující patří: Milky Chance, We are Domi, Lenny, Meute, Allysha Joy nebo Lake Malawi.

Ceny vstupenek Metronome Prague 2024

Typ vstupenkyCena
1 den 20. 6.1 590 Kč
1 den 21. 6.1 590 Kč
3 dny dospělý3 190 Kč
3 dny komfort4 990 Kč
3 dny VIP stání5 990 Kč
3 dny VIP sezení6 990 Kč
3 dny dítě290 Kč
3 dny VIP dítě290 Kč
3 dny junior1 490 Kč

 

Ubytování na Metronome Prague 2024

Jelikož se festival odehrává v hlavním městě, nejsou v blízkosti areálu žádné kempy. Ale pokud jedete z daleka, Metronome Prague má spolupráci s pražskými hotely. Můžete si tak zakoupit výhodný balíček pokoj + lístek za sympatické ceny. Seznam hotelů, se kterými Metronome spolupracuje, najdete na oficiálních stránkách festivalu.

Doprava na Metronome Prague 2024

Pro to, jak se co nejlépe do Prahy dostat, doporučujeme použít aplikaci iDos nebo vyhledávač Českých drah. Pro pohybování se po Praze je nejlepší pořídit si až třídenní jízdenku. Informace o cenách jízdenek a o délce jejich platnosti se dozvíte na oficiálních stránkách pražské integrované dopravy.

Pokud se plánujete do Prahy dopravit autem, u všech hotelů, které spolupracují s festivalem Metronome Prague, je parkování v ceně.

O festivalu Metronome Prague

Pražský festival Metronome se koná již od roku 2016. Kvůli covidové pandemii měl ale dvouletou pauzu, a tak to letos bude teprve sedmý ročník. Festival se snaží oslovit fanoušky všech možných žánrů a všechny věkové skupiny. Soustředí se na aktuální dění v progresivní hudbě, ale zároveň neopomíjí klasiku stále živých žánrů. I když největšími taháky festivalu jsou vždy zahraniční hvězdy, je nutno říct, že nikdy nebyla opomenuta ani scéna tuzemská.

Více informací na oficiálních stránkách festivalu >>>