Benátská! s Impulsem 2023

Benátská! s Impulsem 2023 Zdroj: Oficiální facebook festivalu

Benátská! s Impulsem 2024: Program, vstupenky, line-up. Vše, co o festivalu potřebujete vědět

Benátská! s Impulsem patří mezi největší festivaly v České republice. Festival, který začal v roce 1993 v Českém ráji s pódiem z lešenářských trubek a šatnami účinkujících v obýváku rodinného domu, je nyní důvodem, proč si spousta lidí nechává poslední červencový víkend volný. Není se čemu divit, každý rok je na festivalu to nejlepší z české a zahraniční scény. Letos se můžeme těšit na Bena Cristovaa, kapelu Divokej Bill nebo Sergeie Barracudu. Ze zahraniční scény vystoupí kapela Scooter nebo rockoví Slade.

Festival Benátská! s Impulsem se letos bude již tradičně konat v Liberci ve čtvrti Vesec. Tento rok festival proběhne od 25. do 28. července.

Line-up Benátská! s Impulsem 2024

Program na jednotlivé dny sice ještě není kompletní, ale víme, že na festivalu budou 3 pódia, na kterých vystoupí přes 50 účinkujících, a také to, jaká jména vystoupí v jaké dny.

Čtvrtek 25. července 2024 – YoYo Band, Žlutý pes, Michal Prokop & Framus 5

Pátek 26. července 2024 – Annabelle, Ben Cristovao, Divokej Bill, Scooter, Slade, Citron, Doctor PP, Michal Hrůza

Sobota 27. července 2024 – 58G, Čechomor, PTK, Sergei Barracuda, Wohnout, Yzomandias, Nik Tendo, Pokáč

Na programu pro poslední den festivalu organizátoři stále pracují.

Vstupenky na Benátská! s Impulsem 2024

Typ vstupenkyCena
Jednodenní čtvrtek 25. 7.990 Kč
Jednodenní pátek 26. 7.990 Kč
Jednodenní sobota 27. 7.990 Kč
Jednodenní VIP3 990 Kč
Celofestivalová1 990 Kč
Celofestivalová VIP4 990 Kč
Celofestivalová dětská (9–14 let)800 Kč

 Zvýhodněné vstupné se dá zakoupit pouze na místě. Senioři nad 63 let mají 50% slevu na jakékoliv vstupné. Děti do osmi let a ZTP mají vstup zdarma s doprovodem, který má platnou vstupenku.

Ubytování na Benátská! s Impulsem 2024

Benátská! má dva festivalové kempy v bezprostřední blízkosti areálu. 

Stanové městečko je určeno pouze ke stanování! Pro pohodlí návštěvníků je během festivalu v provozu festivalový vláček mezi centrálním parkovištěm a stanovým městečkem.  Camp je oplocen a vybaven velkokapacitním stanem s občerstvením a ToiToi WC. Sprchy s teplou vodou a splachovací toalety jsou umístěny v docházkové vzdálenosti cca 30 m.

Pro karavany je vyhrazena plocha u centrálního parkoviště, jež je vybavena ToiToi WC a elektropřípojkou. Sprchy s teplou vodou za poplatek jsou umístěny u stanového městečka. Využití festivalového vláčku je zdarma.

Pro návštěvníky, kteří se chtějí ubytovat ve městě Liberec, organizátoři doporučují tyto lokality:

- Wellness Hotel Babylon – oficiální ubytování festivalu

- Autokemp Liberec – Pavlovice 

Doprava na Benátská! s Impulsem 2024

Pokud se do Liberce plánujete dostat pomocí hromadné dopravy, organizátoři doporučují využít aplikaci iDos nebo vyhledavač Českých drah. V centru Liberce bude připravená kyvadlová autobusová doprava přímo na festival zdarma. Jízdní řád kyvadlové dopravy najdete zde

Samozřejmě pokud se na festival dopravíte autem, budou pro vás připraveny hlídané parkovací zóny. Parkování je povoleno pouze na vyhrazených místech a je zpoplatněno. Každá parkovací karta bude mít svůj čárový kód. Čím dříve parkovací kartu zakoupíte, tím levněji vás vyjde.

O festivalu Benátská! s Impulsem

Festival Benátská! s Impulsem se poprvé konal v roce 1993 na místní Žluté plovárně v údolí obce Malá Skála v Českém ráji. První ročník proběhl na poměrně partyzánský způsob, pódium bylo sestavené z lešení, kapely měly zázemí v blízkém rodinném domku a zvuková aparatura byla přivázána ke stožárům veřejného osvětlení. S roky postupně účast na festivalu rostla a s jubilejním dvacátým ročníkem se organizátoři rozhodli festival přesunout do nového areálu na kraji Liberce. Na Benátské se konalo již přes 2000 koncertů jak českých, tak zahraničních interpretů a nikdy nebyla o pořádnou show nouze. Letos nás čeká 30. ročník festivalu a rozhodně je na co se těšit!

 

Více na oficiálních stránkách festivalu >>>