Trutnoff je nejstarším festivalem svého druhu v České republice.

Trutnoff je nejstarším festivalem svého druhu v České republice. Zdroj: ČTK

TrutnOFF 2024: Program, vstupenky, datum, line-up. Vše, co o festivalu potřebujete vědět

Festival TrutnOFF čeká tento rok již 29. ročník. Je to nejstarší festival svého druhu v České republice. Jeho historie sahá až do roku 1984, kdy první ročník festivalu rozehnala StB a účastníci se museli přesunout do Hrádečku k Václavu Havlovi. První „východočeský woodstock“ se uskutečnil tři roky poté v roce 1987, ale oficiální ročník se konal až v roce 1990. Festival spoléhá především na tuzemskou scénu, a tak se tenhle rok můžeme těšit na kapely jako Monkey Business nebo Visací zámek. Vystoupí, ale i zahraniční hvězdy, třeba americká kapela Flogging Molly.

Festival TrutnOFF se stejně jako minulý rok bude konat na Bojišti v Trutnově. Letošní ročník se uskuteční od 22. 8. do 25. 8., ale neoficiální start festivalu bude již 21. sprpna.

Line-up TrutnOFF 2024

Organizátoři festivalu nás drží v napětí a kapely odhalují postupně. Zatím víme jen o pěti účinkujících, jedná se ovšem o žánrovou všehochuť. Z tuzemské scény se můžeme těšit na punkovou kapelu Visací zámek, akordeonistku Rozálii, funkové Monkey Buisness nebo rockové Garage & Tony Ducháček. Ze zahraničních hvězd známe zatím jen jedno jméno, a to sedmičlennou punkrockovou kapelu z Los Angeles Flogging Molly.

Cena vstupenek na TrutnOFF 2024

Festival nabízí pouze celofestivalové vstupné. Čím dříve si vstupenky zakoupíte, tím levnější budou. Momentálně je zimní edice vstupenek za velmi sympatickou cenu.

Typ vstupenkzCena
WINTER EDITION Celofestivalová vstupenka 20241 900 Kč
WINTER EDITION Celofestivalová vstupenka 2024 Kmenová vstupenka 9+117 100 Kč

 

Děti do 13 let, vozíčkáři a ZTP/P mají na festival vstup zdarma!

Ubytování na TrutnOFF 2024

Kemp festivalu TrutnOFF bude na louce v bezprostřední blízkosti festivalu a bude ZDARMA! Postavit stan si tak můžete kdekoliv bez poplatků.

Pokud se rozhodnete na festival přijet obytným vozem, je možné ho též zaparkovat na kempovací louce, ale parkování bude zpoplatněno. Placené parkoviště bude i na pevném povrchu u hřbitova.

Doprava na TrutnOFF 2024

I když je v areálu festivalu parkoviště pro osobní vozy i ty obytné, organizátoři doporučují se na festival dopravit veřejnou dopravou. Na oficiálních stránkách festivalu jsou zastávky, které jsou k areálu nejblíže – Trutnov Hřbitovní a Trutnov Bojiště. Zároveň na stránkách také naleznete mapu z Trutnova i s cestou až do areálu. Pěšky je to z centra pouze 2,3 km. Pro to, jak se nejlépe dostat do Trutnova, doporučujeme aplikaci iDos, nebo vyhledávač Českých drah.

O festivalu TrutnOFF

TrutnOFF je festival, který má kořeny v českém undergroundu. Ke vzniku přispěly nezávislé aktivity jako malé koncerty nebo výstavy pořádané ve vesnických stodolách a hospodách. První pokus o pořádání festivalu byl koncert v roce 1984, který rozehnala StB, a všichni účastníci se přesunuli do Hrádečku k Václavu Havlovi. První oficiální festival proběhl v roce 1990 jako „východočeský Woodstock“. To podnítilo vznik spousty podobných festivalů po celé republice. Letos to bude již 29. ročník historicky bohatého festivalu.

Více informací na oficiálních stránkách festivalu >>>