Votvírák 2023

Votvírák 2023 Zdroj: Votvírák.cz

Votvírák 2024: Program, vstupenky, datum, line-up. Vše, co potřebujete o festivalu vědět

Festival, který otevře začátkem června festivalovou sezónu. Votvírák je největší multižánrový festival tuzemské scény v České republice a každý rok nabízí to nejlepší z české a slovenské hudby. Letos nás čeká opravdu všehochuť. Můžeme se těšit na kapely jako Divokej Bill nebo Kryštof, popové hvězdy, jako je Michal David nebo Xindl X, a na rapové velikány Yzomandiase nebo Sergeie Barracudu.

Votvírák je festival, který tradičně otevírá letní sezónu. Koná se jako každý rok v areálu bývalého vojenského letiště Boží dar v Milovicích od 6. do 9. června.

Line-up Votvírák 2024 

Stejně jako v minulých letech nás organizátoři drží v napětí a účinkující festivalu odhalují postupně. Program na jednotlivé dny sice ještě nemáme, ale seznam hvězd, které spatříme na pódiu, se již dost rozrostl. Těšit se můžeme na rockovou skupinu Divokej Bill nebo punkáče Visací zámek. Přijedou popové hvězdy – kapela Kryštof, Michal David nebo písničkář Pokáč. Fanoušci českého hip hopu se letos také mají na co těšit. Vystoupí Yzomandias, Sergei Barracuda, 58G, Dollar princ nebo Rytmus.

Vstupenky na Votvírák 2024

Votvírák prodává vstupné ve formě klubových karet. V každém vstupném je v ceně zahrnuto automaticky i místo v kempu. Vstup pouze na jeden den se koupit nedá, klubová karta vám zajišťuje vstup na všechny čtyři dny festivalu.

Typ vstupenkyCena
Klubová karta STANDARD1 380 Kč
Klubová karta KOMBI1 980 Kč
Klubová karta VIP GOLD3 990 Kč
Klubová karta VIP DIAMANT7 990 Kč

 

Pokud jste velmi nedočkaví, Votvírák nabízí zvýhodněné vstupné v podobě voucheru. Extra zvýhodněný vstup stojí 980 Kč na všechny čtyři dny. Voucher musíte uplatnit u vstupu nejpozději 7. 6. ve 12:00.

Děti do 13 let mají vstup zdarma s doprovodem rodiče.

Ubytování na Votvíráku 2024

Festival Votvírák má ubytování ve formě kempu v ceně společně se čtyřdenní vstupenkou. Stanová městečka jsou dohromady 4. Standard, kombi, VIP a VIP diamant. Jen VIP kempy mají zdarma parkoviště. Všechny kempy nabízí nonstop bar, koupelny a toalety. Pokud si zakoupíte VIP diamant, bude na vás každé ráno čekat i snídaně ve formě bufetu a večer zdarma pivo, limo, víno atd. Ceny jednotlivých vstupenek, ve kterých je ubytování zahrnuto, najdete výše. 

Pokud preferujete pobyt v hotelu či apartmánu, doporučujeme využít internetové vyhledávače, například booking.com, kde si vyberete termín a ubytování dle své potřeby.

Doprava na Votvírák 2024

Votvírák letos připravil ve spolupráci se společností NetBus kyvadlovou dopravu z Prahy přímo na festival. Autobusy budou odjíždět ze zastávky Černý most v pravidelných intervalech dvou hodin. Samozřejmě společnost nabízí i spoj z Milovic zpátky do Prahy. Přesný harmonogram odjezdů společně s rezervačním formulářem najdete na stránkách NetBus.

Cena jedné jízdy je 150 Kč na osobu.

Pokud se na festival rozhodnete dopravit autem, je možné si zakoupit parkovací permici na všechny 4 dny za 490 Kč.

O festivalu Votvírák

Votvírák je největším českým multižánrovým festivalem. Jméno je odvozeno ze samotného principu festivalu a toho, že otevírá každým rokem letní festivalovou sezónu. Nespoléhá se na zahraniční interprety, a tak je každoročně line-up tvořen čistě z českých a slovenských vystupujících. Tento rok se bude konat již 16. ročník, a to jako každoročně v areálu bývalého vojenského letiště v Milovicích. 

Více informací na oficiálních stránkách festivalu >>>