Video placeholde
Petr Dvořáček
Josef Štummer
Jan Široký
Jakub Synek
Dušan Glezgo
7
Fotogalerie

Bodyguard Petra Pavla jde do boje. Nic podobného se v Česku ještě neudálo

Časopis REFLEX coby hlavní mediální partner projektu CZ FIGHTERS FOR VETERANS pořádá aukci portrétů, které vytvořila známá fotografka Nguyen Phuong Thao, aby podpořil konkrétní válečné veterány v těžké životní situaci a rodiny padlých vojáků. Dražba navazuje na vůbec první charitativní gala večer bojových sportů v České republice, který se uskuteční 6. května 2024. Síly v něm poměří profesionální zápasníci s vojáky a policisty. 

„Chceme nejen podpořit válečné veterány, ale také ukázat, že třetí nejoblíbenější sport v České republice může pomoct dobré věci. Projekt CZ FIGHTERS FOR VETERANS je výjimečný. Nikdy se tady nic podobného nekonalo,“ říká rozhodčí MMA Václav Přibyl, jenž působí v Útvaru pro ochranu prezidenta. Na charitativním gala večeru poměří své síly s Pavlem Toušem mladším.

Jejich společný portrét si můžete zde vydražit >>>

„Bojové sporty a armáda patří dohromady. Už ve třicátých letech byl box považován za sport vhodný pro všestrannou přípravu vojáků. Až když se někomu postavíte tváří v tvář, objevíte, co ve vás je, zjistíte, jestli jste schopný bojovat. Zocelí vás to. Určitě znáte příběh několikanásobného mistra Československa a světového vicemistra v boxu Vildy Jakše, za války palubního střelce u 311. československé bombardovací perutě,“ připomíná jeden z organizátorů turnaje Ondřej Fiala.

Na ojedinělých portrétech fotografky Reflexu Nguyen Phuong Thao jsou zachyceni výjimeční muži: autor projektu, velitel chrudimských výsadkářů a držitel Medaile Za hrdinství, který velel řadě protiteroristických operací, pplk. Petr Matouš, profesionální zápasník americké UFC David Dvořák, četař a profesionální zápasník MMA Dominik Humburger, major Jakub Kukla, který působil jako operativec na protidrogovém oddělení a věnuje se speciální přípravě policistů, bývalý profesionální boxer a člen Aktivních záloh AČR Jakub Synek, desátník a bývalý profesionální zápasník MMA Dušan Glezgo, jenž se mimo jiné na zahraniční operaci v Lotyšsku zúčastnil boxerského zápasu s příslušníkem britské jednotky, Pavel Touš mladší, bývalý zápasník, rozhodčí MMA a člen prezidentovy ochranky Václav Přibyl, ukrajinský zápasník Jaroslav Biletskyi, desátník a profesionální bojovník MMA Josef Štummer, bojovník MMA Petr Dvořáček, profesionální zápasník MMA a tankista z Přáslavic, četař Jan Široký, amatérský zápasník Jan Kult nebo člen královéhradecké zásahovky, potápěč Jakub Klauda, který se na profesionální úrovni věnuje muay thai, tedy thajskému boxu.

Vydražené fotografie budou předány v pražské restauraci Červený Jelen, kde se budete moct s bojovníky osobně setkat. Výtěžek aukce je určen na pomoc válečným veteránům a rodinám vojáků, kteří za naši zemi položili život.