Video placeholde

CZ Fighters for veterans: Velitel výsadkářů se utká s bojovníkem UFC

V pondělí 6. května 2024 se v pražské UNYP Areně koná první charitativní gala večer bojových sportů na podporu válečných veteránů. V jednotlivých duelech proti sobě nastoupí profesionální zápasníci s vojáky a policisty. Například autor projektu CZ FIGHTERS FOR VETERANS, velitel 43. výsadkového pluku pplk. Petr Matouš se postaví zápasníkovi americké UFC Davidu Dvořákovi.

„Jestli jsem měl v životě z něčeho strach, je to zápas s Davidem,“ přiznává Petr Matouš. „Moje šance jsou minimální, ale to je jedno.“ Uspořádat charitativní turnaj na podporu válečných veteránů a jejich rodin ho napadlo před rokem. Pro tuto myšlenku se pak nadchl nejen David Dvořák, ale i Dominik Humburger, Jakuba Klauda, Josefa Štummer, Jakub Kukla, Jaroslav Pokorný, Jan Široký, Jakub Synek, Dušan Glezgo, Petr Dvořáček, Jaroslav Biletskyi, Václav Přibyl, Pavel Touš ml., Jan Kult a Rajde Sotolonga. Příznivci bojových sportů se tudíž mají na co těšit.

Loni v lednu, kdy Petr Matouš poskytl Reflexu rozhovor, o svém nápadu ještě nemluvil. Bylo ale zřejmé, že mu osud rodin válečných veteránu, kteří zahynuli, nebo utrpěli zranění, není lhostejný.