17.2. - František Ortmann: Dnes mimořádný úlovek na mé gastronautské misi a to oběd s kamarádem v THE SUSHI BARu tradičně na Praze 5 .Jako předkrm jsme zvolili Tempura fish, tedy osmaženého tuňáka s ovocno zeleninovou omáčkou, salát z mořské řasy s mrkví, sojové klíčky v kari, hakusai-kvašené čínské zelí a houbičky shitake (sladké), následovala MISORAMEN-miso polévka, vaječné nudle, smažená kreveta a zelenina. Sashimi set obsahoval SAKE (losos), MAGURO (tuňák), mořskou tresku a lososový kaviár. Nigiri s plátkem SUZUKI (mořský vlk), UNAGI (sladkovodní ogrilovaný úhoř) a HOTATEGAI (mušle Svatého Jakuba). Sladkou tečku za obědem na minimálně 10/10 obstarala zmrzlina ze zeleného čaje s jahodami. Krásný konec gastronautského týdne.

17.2. - František Ortmann: Dnes mimořádný úlovek na mé gastronautské misi a to oběd s kamarádem v THE SUSHI BARu tradičně na Praze 5 .Jako předkrm jsme zvolili Tempura fish, tedy osmaženého tuňáka s ovocno zeleninovou omáčkou, salát z mořské řasy s mrkví, sojové klíčky v kari, hakusai-kvašené čínské zelí a houbičky shitake (sladké), následovala MISORAMEN-miso polévka, vaječné nudle, smažená kreveta a zelenina. Sashimi set obsahoval SAKE (losos), MAGURO (tuňák), mořskou tresku a lososový kaviár. Nigiri s plátkem SUZUKI (mořský vlk), UNAGI (sladkovodní ogrilovaný úhoř) a HOTATEGAI (mušle Svatého Jakuba). Sladkou tečku za obědem na minimálně 10/10 obstarala zmrzlina ze zeleného čaje s jahodami. Krásný konec gastronautského týdne. Zdroj: František Ortmann

17.2. - Tereza Zamazalová: Dal Makhani – čočka s indickými plackami  Hodnocení jídla: 9  Místo: Indická restaurace v Plzni. Cena: 75 Kč. Hodnocení: O víkendu mě čeká větší konzumace masa, takže dneska jsem zvolila k jídlu něco odlehčeného – tradiční pandžábské jídlo. Čočka byla příjemně pikantní, voněla zázvorem a chutnala moc dobře. Indické placky si dávám jako přílohu v této restauraci pokaždé, jsou vždy čerstvé a vláčné.
17.2. - Petr Mára: Jehněčí kotletky se špenátem za 146 Kč v Molo 22 (Holešovice, Praha). Nebylo to špatné, ale zároveň nic, kvůli čemu by se sem človek vracel. 6/10
17.2. - Jan Kára: Dnes jsem si v pražském Klubu cestovatelů na Masarykově nábřeží dal KUŘECÍ ZIGNÍ- Pikantní dušené kuřecí maso v zelenině, podávané s pitou se šípkovým čajem za 89,-  Oběd hodnotím sedmi body. Mohlo to být pálivější. Obsluha rychlá a atmosféra podniku skvělá.
17.2. - Tereza Vandrovcová: Co: Kantonská specialita na kari. Kde: Loving Hut v Londýnské (Praha). Hodnocení: 9. Kolik: 134 Kč. Celkový dojem: Dnes jsem si zašla do své nejoblíbenější restaurace na kantonskou specialitu na kari. Oceňuji estetický rozměr tohoto jídla, krásně upravenou rýži posypanou sezamem i rozvržení pšeničných plátků, i když obligátní list salátu v omáčce mohli klidně vynechat. Plátky byly jemné, lehce křupavé a omáčka voněla po Indii a chutnala fantasticky. Obsluha byla velice milá jako vždy.
17.2. - Veronika Pacáková: ‎Dnes handmade výroba doma na lince, ;-)\\\\" píše Veronika Pacáková. \\\\"Instantní obilninová kaše české výroby Nomina (krabice 300g za 33 Kč). Rozmíchaná v horkím mléce. Do toho jsem vmíchala ovesné vločky, posypala slunečnicovým a dýňovým semínkem. Zalité naším medem ze Samoty a maminčinou domácí meruňkovou marmeládou. Myslím, že z fotky je patrné, že i když jsem si to chystala pro sebe, bylo to s lásko. ;-) Hodnotím 9 z 10 jen proto, že obědvám sama. Cena? No řeknete sami!
8
Fotogalerie

Podívejte se: Krásný konec gastronautského týdne

Pokud jsme měli pocit, že pátek je den, kdy jde oběd stranou (honem stihnout všechny resty a vypadnout pryč), tak dnešek nás usvědčuje z omylu. To byly hody.

 

Nejspokojenější byl František Ortmann, podle nějž byla i desítka možná málo. Zašel do pražského Sushi baru: "Jako předkrm jsme zvolili Tempura fish, tedy osmaženého tuňáka s ovocno-zeleninovou omáčkou, salát z mořské řasy s mrkví, sojové klíčky v kari, hakusai-kvašené čínské zelí a houbičky shitake (sladké), následovala MISORAMEN-miso polévka, vaječné nudle, smažená kreveta a zelenina. Sashimi set obsahoval SAKE (losos), MAGURO (tuňák), mořskou tresku a lososový kaviár. Nigiri s plátkem SUZUKI (mořský vlk), UNAGI (sladkovodní ogrilovaný úhoř) a HOTATEGAI (mušle Svatého Jakuba). Sladkou tečku za obědem na minimálně 10/10 obstarala zmrzlina ze zeleného čaje s jahodami. Krásný konec gastronautského týdne."

 

Další čtyři gastronauti dali o bod méně. Tereza Zamazalová, která si objednala čočku s indickými plackami: "Čočka byla příjemně pikantní, voněla zázvorem a chutnala moc dobře. Indické placky si dávám jako přílohu v této restauraci pokaždé, jsou vždy čerstvé a vláčné."

 

Tereza Vandrovcová zašla na kantonskou specialitu na kari v Loving Hut v Londýnské (Praha): "Oceňuji estetický rozměr tohoto jídla, krásně upravenou rýži posypanou sezamem i rozvržení pšeničných plátků, i když obligátní list salátu v omáčce mohli klidně vynechat. Plátky byly jemné, lehce křupavé a omáčka voněla po Indii a chutnala fantasticky."

 

Veronika Pacáková si pochválila svou "handmade výrobu na lince": "Instantní obilninová kaše české výroby Nomina (krabice 300g za 33 Kč). Rozmíchaná v horkím mléce. Do toho jsem vmíchala ovesné vločky, posypala slunečnicovým a dýňovým semínkem. Zalité naším medem ze Samoty a maminčinou domácí meruňkovou marmeládou. Myslím, že z fotky je patrné, že i když jsem si to chystala pro sebe, bylo to s láskou. ;-)"

 

 

Miroslav Tučka přerušil válení v posteli (tak to popsal sám!) výletem do restaurace Valcha na Pražském Břevnově. Za 99 Kč si dal menu se zelňačkou a brasírovaný hovězí krk protknutý česnekem s bramborovou kaší. "Většinou hovězímu v restauracích, kde to neznám, nefandím, ale zde jsem zatím neměl výtku. Vidlička projela masem jako bych krájel dort, rád bych okomentoval i vůně, ale ucpaný nos se nedal přemluvit. Hodnotím 9 body z 10."

 

Petr Mára zašel kousek od redakce Reflexu do Mola 22 na jehněčí kotletky se špenátem za 146 Kč. "Nebylo to špatné, ale zároveň nic, kvůli čemu by se sem človek vracel." 6/10

 

Do velmi zajímavého Klubu cestovatelů na Masarykově nábřeží zašel Jan Kára. Dal si kuřecí zigní - pikantní dušené kuřecí maso v zelenině, podávané s pitou se šípkovým čajem za 89 Kč. "Oběd hodnotím sedmi body. Mohlo to být pálivější. Obsluha rychlá a atmosféra podniku skvělá."

 

Pracovní povinnosti přivedly Ivanu Jelínkovou do Šumperka. Zašla do restaurace Arte, kde si dala kuřecí cordon bleu a šťouchané brambory za 99 Kč. "Celkově malinko sušší chuť jídla jsme podpořili vhodným nápojem. Na talíři chyběla alespoň trocha svěží zeleniny. V ceně byl ještě brokolicový krém a dezert. V poměru cena výkon dávam 6 bodů."

 

 

 

Veronika Pacáková má "double". Předevčírem jste vybrali její jídlo jako to, které byste si určitě nedali. Včera vás naopak její bramborová polévka s uzeným tofu zaujala v pozitivním slova smyslu.

 

Dnes opět nebylo mnoho času na pohodový oběd. Pohostila jsem se v brněnském Rebiu bramborovou polévkou s uzeným tofu. Mňaaam a k tomu kapustový závitek plněný mletým robi masaem a plátky opečených brambůrek. Dávám 9 z 10 za to, že jsem si toho nemohla vzít s sebou víc a že to na bílém talíři vypadá mdle, I když je to moc dobré. Cena je za váhu jídla, a to 145 Kč včetně přepravek na polévku a jídlo.Dnes opět nebylo mnoho času na pohodový oběd. Pohostila jsem se v brněnském Rebiu bramborovou polévkou s uzeným tofu. Mňaaam a k tomu kapustový závitek plněný mletým robi masaem a plátky opečených brambůrek. Dávám 9 z 10 za to, že jsem si toho nemohla vzít s sebou víc a že to na bílém talíři vypadá mdle, I když je to moc dobré. Cena je za váhu jídla, a to 145 Kč včetně přepravek na polévku a jídlo.|Veronika Pacáková