Podívejte se: Krásný konec gastronautského týdne
Pokud jsme měli pocit, že pátek je den, kdy jde oběd stranou (honem stihnout všechny resty a vypadnout pryč), tak dnešek nás usvědčuje z omylu. To byly hody.
Nejspokojenější byl František Ortmann, podle nějž byla i desítka možná málo. Zašel do pražského Sushi baru: "Jako předkrm jsme zvolili Tempura fish, tedy osmaženého tuňáka s ovocno-zeleninovou omáčkou, salát z mořské řasy s mrkví, sojové klíčky v kari, hakusai-kvašené čínské zelí a houbičky shitake (sladké), následovala MISORAMEN-miso polévka, vaječné nudle, smažená kreveta a zelenina. Sashimi set obsahoval SAKE (losos), MAGURO (tuňák), mořskou tresku a lososový kaviár. Nigiri s plátkem SUZUKI (mořský vlk), UNAGI (sladkovodní ogrilovaný úhoř) a HOTATEGAI (mušle Svatého Jakuba). Sladkou tečku za obědem na minimálně 10/10 obstarala zmrzlina ze zeleného čaje s jahodami. Krásný konec gastronautského týdne."
Další čtyři gastronauti dali o bod méně. Tereza Zamazalová, která si objednala čočku s indickými plackami: "Čočka byla příjemně pikantní, voněla zázvorem a chutnala moc dobře. Indické placky si dávám jako přílohu v této restauraci pokaždé, jsou vždy čerstvé a vláčné."
Tereza Vandrovcová zašla na kantonskou specialitu na kari v Loving Hut v Londýnské (Praha): "Oceňuji estetický rozměr tohoto jídla, krásně upravenou rýži posypanou sezamem i rozvržení pšeničných plátků, i když obligátní list salátu v omáčce mohli klidně vynechat. Plátky byly jemné, lehce křupavé a omáčka voněla po Indii a chutnala fantasticky."
Veronika Pacáková si pochválila svou "handmade výrobu na lince": "Instantní obilninová kaše české výroby Nomina (krabice 300g za 33 Kč). Rozmíchaná v horkím mléce. Do toho jsem vmíchala ovesné vločky, posypala slunečnicovým a dýňovým semínkem. Zalité naším medem ze Samoty a maminčinou domácí meruňkovou marmeládou. Myslím, že z fotky je patrné, že i když jsem si to chystala pro sebe, bylo to s láskou. ;-)"
Miroslav Tučka přerušil válení v posteli (tak to popsal sám!) výletem do restaurace Valcha na Pražském Břevnově. Za 99 Kč si dal menu se zelňačkou a brasírovaný hovězí krk protknutý česnekem s bramborovou kaší. "Většinou hovězímu v restauracích, kde to neznám, nefandím, ale zde jsem zatím neměl výtku. Vidlička projela masem jako bych krájel dort, rád bych okomentoval i vůně, ale ucpaný nos se nedal přemluvit. Hodnotím 9 body z 10."
Petr Márazašel kousek od redakce Reflexu do Mola 22 na jehněčí kotletky se špenátem za 146 Kč. "Nebylo to špatné, ale zároveň nic, kvůli čemu by se sem človek vracel." 6/10
Do velmi zajímavého Klubu cestovatelů na Masarykově nábřeží zašel Jan Kára. Dal si kuřecí zigní - pikantní dušené kuřecí maso v zelenině, podávané s pitou se šípkovým čajem za 89 Kč. "Oběd hodnotím sedmi body. Mohlo to být pálivější. Obsluha rychlá a atmosféra podniku skvělá."
Pracovní povinnosti přivedly Ivanu Jelínkovou do Šumperka. Zašla do restaurace Arte, kde si dala kuřecí cordon bleu a šťouchané brambory za 99 Kč. "Celkově malinko sušší chuť jídla jsme podpořili vhodným nápojem. Na talíři chyběla alespoň trocha svěží zeleniny. V ceně byl ještě brokolicový krém a dezert. V poměru cena výkon dávam 6 bodů."
Veronika Pacáková má "double". Předevčírem jste vybrali její jídlo jako to, které byste si určitě nedali. Včera vás naopak její bramborová polévka s uzeným tofu zaujala v pozitivním slova smyslu.






















