17.2. - František Ortmann: Dnes mimořádný úlovek na mé gastronautské misi a to oběd s kamarádem v THE SUSHI BARu tradičně na Praze 5 .Jako předkrm jsme zvolili Tempura fish, tedy osmaženého tuňáka s ovocno zeleninovou omáčkou, salát z mořské řasy s mrkví, sojové klíčky v kari, hakusai-kvašené čínské zelí a houbičky shitake (sladké), následovala MISORAMEN-miso polévka, vaječné nudle, smažená kreveta a zelenina. Sashimi set obsahoval SAKE (losos), MAGURO (tuňák), mořskou tresku a lososový kaviár. Nigiri s plátkem SUZUKI (mořský vlk), UNAGI (sladkovodní ogrilovaný úhoř) a HOTATEGAI (mušle Svatého Jakuba). Sladkou tečku za obědem na minimálně 10/10 obstarala zmrzlina ze zeleného čaje s jahodami. Krásný konec gastronautského týdne.

17.2. - František Ortmann: Dnes mimořádný úlovek na mé gastronautské misi a to oběd s kamarádem v THE SUSHI BARu tradičně na Praze 5 .Jako předkrm jsme zvolili Tempura fish, tedy osmaženého tuňáka s ovocno zeleninovou omáčkou, salát z mořské řasy s mrkví, sojové klíčky v kari, hakusai-kvašené čínské zelí a houbičky shitake (sladké), následovala MISORAMEN-miso polévka, vaječné nudle, smažená kreveta a zelenina. Sashimi set obsahoval SAKE (losos), MAGURO (tuňák), mořskou tresku a lososový kaviár. Nigiri s plátkem SUZUKI (mořský vlk), UNAGI (sladkovodní ogrilovaný úhoř) a HOTATEGAI (mušle Svatého Jakuba). Sladkou tečku za obědem na minimálně 10/10 obstarala zmrzlina ze zeleného čaje s jahodami. Krásný konec gastronautského týdne. Zdroj: František Ortmann

17.2. - Tereza Zamazalová: Dal Makhani – čočka s indickými plackami  Hodnocení jídla: 9  Místo: Indická restaurace v Plzni. Cena: 75 Kč. Hodnocení: O víkendu mě čeká větší konzumace masa, takže dneska jsem zvolila k jídlu něco odlehčeného – tradiční pandžábské jídlo. Čočka byla příjemně pikantní, voněla zázvorem a chutnala moc dobře. Indické placky si dávám jako přílohu v této restauraci pokaždé, jsou vždy čerstvé a vláčné.
17.2. - Petr Mára: Jehněčí kotletky se špenátem za 146 Kč v Molo 22 (Holešovice, Praha). Nebylo to špatné, ale zároveň nic, kvůli čemu by se sem človek vracel. 6/10
17.2. - Jan Kára: Dnes jsem si v pražském Klubu cestovatelů na Masarykově nábřeží dal KUŘECÍ ZIGNÍ- Pikantní dušené kuřecí maso v zelenině, podávané s pitou se šípkovým čajem za 89,-  Oběd hodnotím sedmi body. Mohlo to být pálivější. Obsluha rychlá a atmosféra podniku skvělá.
17.2. - Tereza Vandrovcová: Co: Kantonská specialita na kari. Kde: Loving Hut v Londýnské (Praha). Hodnocení: 9. Kolik: 134 Kč. Celkový dojem: Dnes jsem si zašla do své nejoblíbenější restaurace na kantonskou specialitu na kari. Oceňuji estetický rozměr tohoto jídla, krásně upravenou rýži posypanou sezamem i rozvržení pšeničných plátků, i když obligátní list salátu v omáčce mohli klidně vynechat. Plátky byly jemné, lehce křupavé a omáčka voněla po Indii a chutnala fantasticky. Obsluha byla velice milá jako vždy.
17.2. - Veronika Pacáková: ‎Dnes handmade výroba doma na lince, ;-)\\\\" píše Veronika Pacáková. \\\\"Instantní obilninová kaše české výroby Nomina (krabice 300g za 33 Kč). Rozmíchaná v horkím mléce. Do toho jsem vmíchala ovesné vločky, posypala slunečnicovým a dýňovým semínkem. Zalité naším medem ze Samoty a maminčinou domácí meruňkovou marmeládou. Myslím, že z fotky je patrné, že i když jsem si to chystala pro sebe, bylo to s lásko. ;-) Hodnotím 9 z 10 jen proto, že obědvám sama. Cena? No řeknete sami!
8 Fotogalerie

Podívejte se: Krásný konec gastronautského týdne

Reflex.cz
Diskuze (0)

Pokud jsme měli pocit, že pátek je den, kdy jde oběd stranou (honem stihnout všechny resty a vypadnout pryč), tak dnešek nás usvědčuje z omylu. To byly hody.

 

Nejspokojenější byl František Ortmann, podle nějž byla i desítka možná málo. Zašel do pražského Sushi baru: "Jako předkrm jsme zvolili Tempura fish, tedy osmaženého tuňáka s ovocno-zeleninovou omáčkou, salát z mořské řasy s mrkví, sojové klíčky v kari, hakusai-kvašené čínské zelí a houbičky shitake (sladké), následovala MISORAMEN-miso polévka, vaječné nudle, smažená kreveta a zelenina. Sashimi set obsahoval SAKE (losos), MAGURO (tuňák), mořskou tresku a lososový kaviár. Nigiri s plátkem SUZUKI (mořský vlk), UNAGI (sladkovodní ogrilovaný úhoř) a HOTATEGAI (mušle Svatého Jakuba). Sladkou tečku za obědem na minimálně 10/10 obstarala zmrzlina ze zeleného čaje s jahodami. Krásný konec gastronautského týdne."

 

Další čtyři gastronauti dali o bod méně. Tereza Zamazalová, která si objednala čočku s indickými plackami: "Čočka byla příjemně pikantní, voněla zázvorem a chutnala moc dobře. Indické placky si dávám jako přílohu v této restauraci pokaždé, jsou vždy čerstvé a vláčné."

 

Tereza Vandrovcová zašla na kantonskou specialitu na kari v Loving Hut v Londýnské (Praha): "Oceňuji estetický rozměr tohoto jídla, krásně upravenou rýži posypanou sezamem i rozvržení pšeničných plátků, i když obligátní list salátu v omáčce mohli klidně vynechat. Plátky byly jemné, lehce křupavé a omáčka voněla po Indii a chutnala fantasticky."

 

Veronika Pacáková si pochválila svou "handmade výrobu na lince": "Instantní obilninová kaše české výroby Nomina (krabice 300g za 33 Kč). Rozmíchaná v horkím mléce. Do toho jsem vmíchala ovesné vločky, posypala slunečnicovým a dýňovým semínkem. Zalité naším medem ze Samoty a maminčinou domácí meruňkovou marmeládou. Myslím, že z fotky je patrné, že i když jsem si to chystala pro sebe, bylo to s láskou. ;-)"

 

 

Miroslav Tučka přerušil válení v posteli (tak to popsal sám!) výletem do restaurace Valcha na Pražském Břevnově. Za 99 Kč si dal menu se zelňačkou a brasírovaný hovězí krk protknutý česnekem s bramborovou kaší. "Většinou hovězímu v restauracích, kde to neznám, nefandím, ale zde jsem zatím neměl výtku. Vidlička projela masem jako bych krájel dort, rád bych okomentoval i vůně, ale ucpaný nos se nedal přemluvit. Hodnotím 9 body z 10."

 

Petr Márazašel kousek od redakce Reflexu do Mola 22 na jehněčí kotletky se špenátem za 146 Kč. "Nebylo to špatné, ale zároveň nic, kvůli čemu by se sem človek vracel." 6/10

 

Do velmi zajímavého Klubu cestovatelů na Masarykově nábřeží zašel Jan Kára. Dal si kuřecí zigní - pikantní dušené kuřecí maso v zelenině, podávané s pitou se šípkovým čajem za 89 Kč. "Oběd hodnotím sedmi body. Mohlo to být pálivější. Obsluha rychlá a atmosféra podniku skvělá."

 

Pracovní povinnosti přivedly Ivanu Jelínkovou do Šumperka. Zašla do restaurace Arte, kde si dala kuřecí cordon bleu a šťouchané brambory za 99 Kč. "Celkově malinko sušší chuť jídla jsme podpořili vhodným nápojem. Na talíři chyběla alespoň trocha svěží zeleniny. V ceně byl ještě brokolicový krém a dezert. V poměru cena výkon dávam 6 bodů."

 

 

 

Veronika Pacáková má "double". Předevčírem jste vybrali její jídlo jako to, které byste si určitě nedali. Včera vás naopak její bramborová polévka s uzeným tofu zaujala v pozitivním slova smyslu.

 

Dnes opět nebylo mnoho času na pohodový oběd. Pohostila jsem se v brněnském Rebiu bramborovou polévkou s uzeným tofu. Mňaaam a k tomu kapustový závitek plněný mletým robi masaem a plátky opečených brambůrek. Dávám 9 z 10 za to, že jsem si toho nemohla vzít s sebou víc a že to na bílém talíři vypadá mdle, I když je to moc dobré. Cena je za váhu jídla, a to 145 Kč včetně přepravek na polévku a jídlo.
Dnes opět nebylo mnoho času na pohodový oběd. Pohostila jsem se v brněnském Rebiu bramborovou polévkou s uzeným tofu. Mňaaam a k tomu kapustový závitek plněný mletým robi masaem a plátky opečených brambůrek. Dávám 9 z 10 za to, že jsem si toho nemohla vzít s sebou víc a že to na bílém talíři vypadá mdle, I když je to moc dobré. Cena je za váhu jídla, a to 145 Kč včetně přepravek na polévku a jídlo. | Zdroj: Veronika Pacáková

 

 

Začít diskuzi