15.2. – Veronika Pacáková: Dnes mam málo času a tak jsem si musela vzít jídlo s sebou. Zdravá restaurace v Brně na Lidické mi dovolila vybrat si jídlo dle vlastního výběru a na váhu a to mořskou štiku s citrónovou omáčkou, brambory a k tomu vitaminy v podobě červené řepy, tzatziki a cizrna se zeleninou...mňam. Hodnocení: 9z10. Cena 185,- Kč.  Veronika Pacáková – mořská štika s citrónovou omáčkou a brambory

15.2. – Veronika Pacáková: Dnes mam málo času a tak jsem si musela vzít jídlo s sebou. Zdravá restaurace v Brně na Lidické mi dovolila vybrat si jídlo dle vlastního výběru a na váhu a to mořskou štiku s citrónovou omáčkou, brambory a k tomu vitaminy v podobě červené řepy, tzatziki a cizrna se zeleninou...mňam. Hodnocení: 9z10. Cena 185,- Kč. Veronika Pacáková – mořská štika s citrónovou omáčkou a brambory Zdroj: Veronika Pacáková

15.2. – Ivana Jelínková: Zabíjačkový guláš s chlebem. Dnes takzvaně on the road. Vybrali jsme motorest, kde stálo v době obědní vícero aut, což může být důkazem dobré kuchyně :) A skutečně gulášek byl úplně vynikající, skvěle okořeněný, obsahoval několik druhů masa a všechny kousky byly libové!!! Zkrátka jako od našeho pašíka :) O bod méně snižuje konzumní chleba. Motorest Knovíz. Cena: 73,- Kč. Hodnocení 9/10
15.2. – Tereza Zamazalová: Kuřecí stehno pečené na houbách servírované s dlouhozrnnou rýží . Dnes mi opět moc chutnalo, kuře bylo dobře upečené, výpek výborně chutnal i voněl po houbách – nebyly to žádné uměle pěstované žampiony. Obsluha jako vždy velmi profesionální a milá. Hodnocení jídla: 10. Místo: el Cid Corso. Cena: 95,- Kč
15.2. – Tereza Vandrovcová: Co: Burger s kapustovým karbanátkem s bio pečivem Kde: Prodejna Country life, Melantrichova. Celkový dojem: Dnešek je pro mě trochu hektický, proto jsem se rozhodla, že si na oběd koupím burger s sebou. Kapustový karbanátek byl sytý a šťavnatý, pečivo křehké, zálivka příjemně okořeněná a zelenina čerstvá. Jelikož je hodnocení subjektivní, dovolím si dát minusový bodík za dva velké plátky rajčete, což je jediná zelenina, kterou nesnesu a z jídel vyndavám:) Hodnocení: 9. Kolik: 52,- Kč.
15.2. – František Ortmann: Dnes skoro bezmasa, pečené řecké papričky plněné rýží s kouskem kuřecího masa s tzatziki (výborný jogurt ) a pita chlebem za  85 korun. 9/10.
15.2. – Jan Kára: Když sněží a do toho fouká vítr, tak oceníte, když máte hospodu hned vedle paneláku. Vyrazil jsem proto opět do nymburské restaurace u Kotherů. Za 69,- jsem si z poledního menu vybral vařené hovězí maso s křenovou omáčkou a houskovým knedlíkem. Dávám 7 bodů z 10, protože omáčka se jim povedla a knedlíky taky šly. Tři body dolů za to, že doma do omáčky dáváme ještě krájené mandle, na což v žádné restauraci ještě nepřišli.
9
Fotogalerie

Gastronauti Reflexu dnes jedli v rychlosti a za pochodu

Jsou dny, kdy rezignujeme na pohodové posezení u dobrého oběda a vezmeme zavděk zabaleným jídlem. S "dlabancem za běhu" se dnes museli z časových důvodů smířit i někteří gastronauti Reflexu. Devítibodovým hodnocením přesto nešetřili. Ti, kterým tolik nechutnalo, ale třeba dnes budou mít štěstí. Jak jsme totiž upozorňovali v uplynulých dnech, vstup do druhé poloviny gastronautské mise dnes v "oslavíme" čtenářským hlasováním ne o nejlepším, ale naopak nejhorším středečním jídle.


Hektický den měla dnes například Tereza Vandrovcová. Proto si v prodejně Country life koupila na cestu Burger s kapustovým karbanátkem a bio pečivem. "Kapustový karbanátek byl sytý a šťavnatý, pečivo křehké, zálivka příjemně okořeněná a zelenina čerstvá. Jelikož je hodnocení subjektivní, dovolím si dát minusový bodík za dva velké plátky rajčete, což je jediná zelenina, kterou nesnesu a z jídel vyndavám," napsala nám. Veganskému burgeru za 52 korun proto udělila 9 bodů.


S časem dnes bojovala i Veronika Pacáková, která si nechala zabalit jídlo s sebou: "Zdravá restruarace v Brně na Lidické mi dovolila vybrat si jídlo dle vlastního výběru a na váhu," napsala ve spěchu. Za 185 korun si koupila mořskou štiku s citronovou omáčkou, brambory, červenou řepou, zaziky a cizrnou se zeleninou. I štika si zasloužila devět bodů.


Přímo z cesty nám poslala fotografii Ivana Jelínková, která si v motorestu Knovíz dala za 73 korun zabíjačkový guláš s chlebem: "Dnes takzvaně on the road. Vybrali jsme motorest, kde stálo v době obědní vícero aut, což může být důkazem dobré kuchyně. A skutečně, gulášek byl úplně vynikající, skvěle okořeněný, obsahoval několik druhů masa a všechny kousky byly libové! Zkrátka jako od našeho pašíka." Od absolutního hodnocení ji odradil "konzumní chleba" a i ona proto ohodnotila svůj oběd na 9 bodů.


Na odvážnější gastronomický průzkum dnes patrně neměl čas ani Jan Klinský, který si dal v pardubické restaruaci Mixgrill svůj oblíbený kuřecí steak s hranolky.

 

 

Rychlé polední jídlo zvolil i Petr Mára, který si dal brzký oběd v hotelu Old Town v Brně: "Volil jsem hovězí vývar s játrovými knedlíčky a zeleninou a hovězím masem bez nudlí," napsal nám o jídle, které bylo prý chuťově skvělé. Devět bodů dal polévce za 45 korun i díky obsluze, která si zasloužila "velké plus".

Další devítibodové hodnocení si zaloužily řecké papričky plněné rýží s kouskem kuřecího masa a pita chlebem, které si dal v restauraci František Ortmann.

 

 

Tereza Zamazalová sáhla po dojedení kuřecího stehna pečeného na houbách a s dlohozrnnou rýží po absolutním hodnocení.

"Když sněží a do toho fouká vítr, tak oceníte, když máte hospodu hned vedle paneláku," pochvaloval si dnes Jan Kára. "Vyrazil jsem proto opět do nymburské restaurace u Kotherů. Za 69,- jsem si z poledního menu vybral vařené hovězí maso s křenovou omáčkou a houskovým knedlíkem. Dávám 7 bodů z 10, protože omáčka se jim povedla a knedlíky taky šly. Tři body dolů za to, že doma do omáčky dáváme ještě krájené mandle, na což v žádné restauraci ještě nepřišli." A sedm bodů dostal i špíz s hranolkami, který snědl Miroslav Tučka.

 

 

Poslední čtenářské hlasování bylo dramatické. Za těsné vítězství proplatíme oběd Ivaně Jelínkové, která si dala flambovaný valentýnský talíř.

 

14.2. - Ivana Jelínková: Flambovaný valentýnský talíř pro 2 osoby, Restaurace Koštovna U vodníka, Hotel Pod sluncem, Třebíz. I když nejsem příznivcem svatovalentýnského červenání, svátečnímu menu jsme neodolali. Na talíři s pečenými a šťouchanými bramborami, grilovaným kukuřičným klasem a avokádovým dipem, hořelo špenátem plněné kuřecí a vepřová panenka. Do ceny celého menu patřil ještě předkrm, dezert a láhev vína. Oběd jsme si opravdu příjemně vychutnali. Cena za celé menu byla 474Kč. Hodnotím 9/10, protože hlavní chod by snesl poněkud teplejší servírování.14.2. - Ivana Jelínková: Flambovaný valentýnský talíř pro 2 osoby, Restaurace Koštovna U vodníka, Hotel Pod sluncem, Třebíz. I když nejsem příznivcem svatovalentýnského červenání, svátečnímu menu jsme neodolali. Na talíři s pečenými a šťouchanými bramborami, grilovaným kukuřičným klasem a avokádovým dipem, hořelo špenátem plněné kuřecí a vepřová panenka. Do ceny celého menu patřil ještě předkrm, dezert a láhev vína. Oběd jsme si opravdu příjemně vychutnali. Cena za celé menu byla 474Kč. Hodnotím 9/10, protože hlavní chod by snesl poněkud teplejší servírování.|Ivana Jelínková