Petr Mára | Reflex.cz
reklama
nahoru

Petr Mára

1. ledna 2012 • 12:00
Petr Mára
foto: Archív
reklama

Petr Mára
Petr Mára

Věk: 34 let

Povolání: web developer a školitel

Bydliště: Praha

 

Jak obědvá: Dodržuji paleo dietu. Nejím obiloviny, mléčné produkty, sladké a průmyslově vyráběné potraviny.

 

Radka Hozmanová
Názor ředitelky Evropské školy feng shui Radky Hozmanové

V jídelníčku se opakuje pouze maso se zeleninou, která je většinou dušená nebo někdy blanšírovaná, někdy čerstvá. Málo je polévek, ať již čistých vývarů ze zeleniny.


Z pohledu feng-šuej stravy chybí systém, podívat se na jídlo z pohledu systému, pochopíme, co nejím a jak jídlo mohu ještě také i jinak připravovat. K dobrému rozboru by patřilo znát i data narození, abych věděla, jaké prvky má Petr v horoskopu, a také je potřeba se s ním podrobněji pobavit, jak žije a proč zvolil paleo dietu.


Takže podle zevrubné charakteristiky — chybějí zde kvalitní polysacharidy (prvek země, posilnění orgánů středu sleziny a slinivky) v podobě různých druhů rýží (celozrnná, polobroušená, jasmínová, jáhly, kroupy, pohanka by mu mohly dělat dobře). Chybějí fazole, čočka. Existují i těstoviny s pohankou.


Dále zelenina – různé druhy, a hlavně enzymy—pikles, tj. nakládaná zelenina, jež rozpohybuje trávení, a tím pádem i naše myšlení. Chybějí minerály – výborný zdroj v menu v japonské restauraci v podobě řas nebo doporučuji miso polévku (zdroj minerálů, enzymů, se zeleninou i vlákniny, šitake houbička pomáhá také snižovat teplo v těle).


Lehké presované saláty, minerály. Chybějí kvalitní sladké dezerty bez cukru, slazené obilnými sirupy, sem tam pro radost a spokojenost. Také chybí čerstvé ovoce (příležitostně denně – jablko nebo hruška –, nemusí být exotické, příliš nás ochladí hlavně v období zimy). Stačí i jen krátce povařit ve vodě a soli, aby byly jen zlehka přešlé varem. Výborný je čaj banča, který snižuje kyselost krve, zvláště po konzumaci ať již ovoce, nebo masitých pokrmů. Domnívám se, že za čas by mohl být Petr hodně unaven, neboť přetěžuje játra a žlučník.

 

 

Monika Divišová
Názor výživové poradkyně Moniky Divišové

- Kombinovat maso se zeleninou je určitě bezva volba. Podpoříte tělo v procesu trávení a také nedochází ke kvašení a nadýmání.

- Nevím, jak vypadají Vaše ostatní jídla. Pro „dokonalý“ jídelníček by měla obsahovat: luštěniny, „živé“ potraviny jako je ovoce, zelenina a klíčky. Také pozor na dostatek správných tuků omega 3 – lněné semínko, tučné ryby nebo lněný olej.

- Určitě velká pochvala za vyřazení průmyslově vyrobených potravin! Vaše tělo Vás jistě odměňuje dobrou imunitou, spánkem i zažíváním.





Diskuse ke článku

 

reklama
Nejčtenější komentáře
INFO.CZ
E15
Nejčtenější
Komentáře