17.2. - František Ortmann: Dnes mimořádný úlovek na mé gastronautské misi a to oběd s kamarádem v THE SUSHI BARu tradičně na Praze 5 .Jako předkrm jsme zvolili Tempura fish, tedy osmaženého tuňáka s ovocno zeleninovou omáčkou, salát z mořské řasy s mrkví, sojové klíčky v kari, hakusai-kvašené čínské zelí a houbičky shitake (sladké), následovala MISORAMEN-miso polévka, vaječné nudle, smažená kreveta a zelenina. Sashimi set obsahoval SAKE (losos), MAGURO (tuňák), mořskou tresku a lososový kaviár. Nigiri s plátkem SUZUKI (mořský vlk), UNAGI (sladkovodní ogrilovaný úhoř) a HOTATEGAI (mušle Svatého Jakuba). Sladkou tečku za obědem na minimálně 10/10 obstarala zmrzlina ze zeleného čaje s jahodami. Krásný konec gastronautského týdne.
|
František Ortmann