Dnes jsme s gastronautkou Ivanou Jelínkovou zašli společně do nymburské restaurace Pod vodárnou. Já si objednal "svíčkovou" za 85 Kč a jednu Plzeň. Svíčkové dávám 8 bodů z 10 a to hlavně za výbornou omáčku. Restaurace je klidná, obsluha milá a Plzeň natočili dobře.

Dnes jsme s gastronautkou Ivanou Jelínkovou zašli společně do nymburské restaurace Pod vodárnou. Já si objednal "svíčkovou" za 85 Kč a jednu Plzeň. Svíčkové dávám 8 bodů z 10 a to hlavně za výbornou omáčku. Restaurace je klidná, obsluha milá a Plzeň natočili dobře. Zdroj: Jan Kára

   Dnes oběd se synem, který si vybral pizzerii na Praze 5. Z běžného lístku jsem si vybral pizzu capricciosa za 145 kč, tenké a křupavé těsto vonělo ohněm z pece, pizza štavnatá, bohatá, obsluha milá, usměvavá. "Na doma" jsme si ještě koupili domácí chléb. Pěkný oběd, 8/10.
Dnes opět nebylo mnoho času na pohodový oběd. Pohostila jsem se v brněnském Rebiu bramborovou polévkou s uzeným tofu. Mňaaam a k tomu kapustový závitek plněný mletým robi masaem a plátky opečených brambůrek. Dávám 9 z 10 za to, že jsem si toho nemohla vzít s sebou víc a že to na bílém talíři vypadá mdle, I když je to moc dobré. Cena je za váhu jídla, a to 145 Kč včetně přepravek na polévku a jídlo.
Smažené asijské závitky se sladkokyselou omáčkou. Hodnocení jídla: 9. Místo: Zlatý drak. Cena: 69 Kč.  Dnes jsem dostala chuť na trošku orientu, tak jsem vyrazila do asijské restaurace Zlatý drak. Oceňuji, že i když závitky byly smažené, nebyly přehnaně tučné. Obsluha je velmi milá a usměvavá – jeden bod srážím pouze za trochu delší čekání na placení, jinak bez výtek.
Co: Pita falafel, Kde: Safír, Arkády Pankrác, Hodnocení: 8, Kolik: 50kč, Celkový dojem: Dnes jsem opět neměla času nazbyt, proto jsem se mezi běháním po úřadech zastavila v libanonské restauraci rychlého občerstvení Safír na pita falafel (cizrnové karbanátky). Pita chléb byl dobře opečený z obou stran a křupavý, zelenina (črevené zelí, cibule, okurka) pokapaná chilli omáčkou byla také výborná, i když ji mohlo být více. Falafel samotný byl ale na můj vklus příliš kašovitý - raději mám, když drží tvar. Musím říct, že v OD Nový Smíchov, kde má tato restaurace také pobočku, dělají falafel mnohem lepší (také ho každému doporučuji jako nejlepší v Praze). Nicméně i zdejší verze si podle mě zaslouží alespoň 8 bodů.
Na doporučení personálu jsem zvolil hovězí roštěnou s bylinkovým máslem a grilovanou zeleninou (údajně se jedná o vrchol umění šéfkuchaře).  Dlouho jsem si tak hezky nezažvýkal ;-)  Cena 230 Kč. Hodnocení 5/10. Pizzeria Bella Italia v Plzni.
9
Fotogalerie

Spontánní akce: Gastronauti Reflexu provedli první společný výsadek


Přísaháme, že v tom nemáme prsty. Gastronauti Jan Kára s Ivanou Jelínkovou dnes zašli na společný průzkum nymburské restarurace Pod Vodárnou. Co si dali? Nezapomeňte hlasovat v naší anketě, opět se vracíme k výběru "nejlepšího" jídla. Autorovi či autorce vítězné fotografie proplatíme oběd.


"Já si objednal 'Svíčkovou' za 85 korun a jednu Plzeň. Svíčkové dávám 8 bodů z 10 a to hlavně za výbornou omáčku. Restaurace je klidná, obsluha milá a Plzeň natočili dobře. Dobrou chuť," napsal nám Jan Kára.


Ivana Jelínková však v téže nymburské restauraci U Vodárny měla z objednané mexické směsi menší radost: "Mexická směs byla v podstatě univerzální bez výraznější chuti. Pochutnala jsem si snad jen výborné sypké rýže." Své jídlo ohodnotila 4 body.


I František Ortmann dnes vyrazil na oběd ve dvou. V tomto případě ne s jiným gastronautem, ale se svým synem: "Ten si vybral pizzerii na Praze 5. Z běžného lístku jsem si vybral pizzu capricciosa za 145 Kč. Tenké a křupavé těsto vonělo ohněm z pece, pizza štavnatá, bohatá, obsluha milá, usměvavá. 'Na doma' jsme si ještě koupili domácí chléb. Pěkný oběd 8/10."


"Dlouho jsem si tak hezky nezažvýkal," říká Petr Mára. V Pizzeria Bella Italia v Plzni si dal na doporučení personálu hovězí roštěnou s bylinkovým máslem a grilovanou zeleninou (230 Kč). "Údajně se jedná vrchol umění šéfkuchaře." Podle hodnocení ale Petra Máru nepřesvědčil - jídlu dal pouhých 5 bodů.


Veronika Pacáková zaskočila do Rebia v Orlí ulici v Brně. Dala si bramborovou polévku s uzeným tofu a kapustový závitek plněný mletým Robi masem a plátky opečených brambůrek. "Dávám 9 z 10 jen za to, že jsem si toho nemohla vzít s sebou víc a že to na bílém talíři vypadá mdle, i když je to moc dobré," napsala do hodnocení.


"Dnes jsem dostala chuť na trošku orientu, tak jsem vyrazila do asijské restaurace Zlatý drak," vzkazuje Tereza Zamazalová, která si dnes objednala smažené asijské závitky se sladkokyselou omáčkou (69 Kč). Ocenila, že závitky nebyly přehnaně tučné, a přestože obsluha byla milá a usměvavá, jeden bod srazila za trochu delší čekání na placení.

 

 

Jan Klinský si dnes objednal oběd z jídelny s donáškou - kuřecím řízek s hranolkama a tatarkou si prý zasloužil sedm bodů. Prý i za výbornou "obsluhu".


Tereza Vandrovcová navštívila restauraci Safíru v Arkádách Pankrác. Neodolala pita falafelu: "Pita chléb byl dobře opečený z obou stran a křupavý, zelenina (červené zelí, cibule, okurka) pokapaná chilli omáčkou byla také výborná, i když ji mohlo být více. Falafel samotný byl ale na můj vklus příliš kašovitý - raději mám, když drží tvar. Musím říct, že v OD Nový Smíchov, kde má tato restaurace také pobočku, dělají falafel mnohem lepší," podotkla. Za mírné zklamání dala jídlu v ceně 50 korun 8 bodů.


A nakonec smutný příběh Miroslava Tučky, který musel zůstat doma a poslal nám fotografii s čajem na plotně, která ani nepotřebovala komentář.

 

 

Fakt, že jsme včera výjimečně obrátili čtenářské hlasování naruby, přihrál (pravděpodobně nechtěné) vítězství Veronice Pacákové. I když svou mořskou štiku s citronovou omáčkou a bramborami ohodnotila vysoce nadprůměrnými devíti body, dala si podle vás nejhorší gastronautský oběd dne.

 

15.2. – Veronika Pacáková: Dnes mam málo času a tak jsem si musela vzít jídlo s sebou. Zdravá restaurace v Brně na Lidické mi dovolila vybrat si jídlo dle vlastního výběru a na váhu a to mořskou štiku s citrónovou omáčkou, brambory a k tomu vitaminy v podobě červené řepy, tzatziki a cizrna se zeleninou...mňam. Hodnocení: 9z10. Cena 185,- Kč. Veronika Pacáková – mořská štika s citrónovou omáčkou a brambory15.2. – Veronika Pacáková: Dnes mam málo času a tak jsem si musela vzít jídlo s sebou. Zdravá restaurace v Brně na Lidické mi dovolila vybrat si jídlo dle vlastního výběru a na váhu a to mořskou štiku s citrónovou omáčkou, brambory a k tomu vitaminy v podobě červené řepy, tzatziki a cizrna se zeleninou...mňam. Hodnocení: 9z10. Cena 185,- Kč. Veronika Pacáková – mořská štika s citrónovou omáčkou a brambory|Veronika Pacáková