Video placeholde

Home Stallone. Bizarní video ukazuje, jak by vypadal film Sám Doma, kdyby v něm hrál Sylvester Stallone

Na internetu se dají najít hodně divné věci. A s koncem roku jich rapidně přibývá. Jedním z nich je potom video, které se jmenuje Home Stellone. Parodický název obsahuje vše, co potřebujete vědět – jak by vypadal film Sám doma, kdyby v něm hrál představitel Rockyho a Ramba? A i když vás tato otázka nikdy předtím nenapadla, díky moderním trikům je najít odpověď snadné. Podívejte se na video.

Za videem stojí Youtube kanál Ctrl Shift Face, který podobná videa vytváří delší dobu. Používá k tomu algoritmus zvaný deepfake, se kterým může každý vzít video a vyměnit obličeje jejich protagonistů. Postačí vám k tomu silnější počítač a trocha trpělivosti. Není překvapením, že tento algoritmus našel velké zalíbení v pornu, kde lidé montovali obličeje známých hereček na těla pornohvězd ve videích pro dospělé.

Ctrl Shift Face používá tuto technologii pouze k parodování známých filmů a scének z talk show. Jeho poslední výtvor nijak nevybočuje. Ve videu sledujeme Sylvestra Stalloneho v nejslavnější roli Macaulaye Culkina. Opuštěný malý kluk ale po době běhá s obličejem akčního hrdiny a má i podobně hrubý hlas. Podívejte se na parodický snímek, který najdete v úvodu článku.