Andrej Babiš v Děčíně (20. 1. 2022)

Andrej Babiš v Děčíně (20. 1. 2022) Zdroj: ČTK

Andrej Babiš v debatě na ČT (22. 1. 2023)
Andrej Babiš a Monika Babišová před debatou na ČT (22. 1. 2023)
Prezidentská debata na ČT. Na snímku Petr Pavel a Andrej Babiš (22. 1. 2023)
Petr Pavel a Andrej Babiš si podávají ruce před prezidentskou debatou na ČT (22. 1. 2023)
Prezidentská debata na ČT. Na snímku Petr Pavel a Andrej Babiš (22. 1. 2023)
16
Fotogalerie

V případě napadení Andreje Babiše naše vojáky na pomoc nevyšleme, tvrdí polský premiér

Poslanec a kandidát na prezidenta Andrej Babiš, který byl narychlo svým marketingovým týmem povolán do debaty na České televizi, protože se dohmátl, že je Pavel nemocný, takže byla šance ho převálcovat, způsobil mezinárodní skandál. Na dotaz moderátora, zda by v případě napadení Polska vyslal české vojáky na pomoc, Andrej Babiš odpověděl, že ne.

„Každý si musí pomáhat sám. My se musíme postarat hlavně o naše lidi, a ne posílat vojáky do Polska. Navíc by tp znamenalo válku,a jak všichni vědí, já jsem absolutně proti válce. Pokud budu prezident, zakážu armádu. Případný agresor, který by nás vojensky napadl, by tedy nenarazil na žádný odpor a zabrání České republiky jiným státem by tak proběhlo bez krveprolití. Z toho důvodu bych do Polska na pomoc vojáky neposlal,“ potvrdil Andrej Babiš, že se řídí výhradně a pouze průzkumy, podle kterých mu vyšlo, že lidé nemají moc rádi válku, takže je potřeba se proti jakékoliv válce vymezit.

Poněkud přizdisráčské prohlášení Andreje Babiše rozohnilo polskou stranu. Polský premiér Mateusz Morawiecki se proti Babišovi ohradil, nazval ho poněkud nečekaně krysím ksichtem a potvrdil, že jak se do Polska volá, tak se z Polska ozývá.

„Já mohu garantovat, že pokud bude Andrej Babiš napaden, Polsko své vojáky na pomoc nevyšle. V rámci dobré vůle a toho, že jsme křesťané, jsme ochotni v případě napadení Andreje Babiše vyslat positive wibes, ale to je tak nějak všechno. Až bude pan Babiš napaden, ať s námi nepočítá,“ vyslal polský premiér Babišovi jasný signál.

„Nepotřebuju Polsko. Pokud budu já nebo moje rodina napadena, pokud bude cizí mocnost usilovat o anektování Čapího hnízda nebo Agrofertu, pomůže mi Maďarsko. Můj přítel Viktor Orbán vyšle tanky a vojáky na pomoc," je si jistý Andrej Babiš.

Podle vyjádření maďarského premiéra by si ale Babiš tak jistý být neměl.

„V případě, že bude Andrej Babiš napaden, my naše vojáky na pomoc nevyšleme. My se musíme starat hlavně o naše lidi. My nechceme válku,“ tvrdí Viktor Orbán.

Andrej Babiš se tak přesvědčil, že se nemůže spoléhat na populistické svině, jako je on sám, pročež se začal kát.

„To jsem nikdy neřekl. Je to lež. To si vymysleli. Já jsem naopak tvrdil, že bych byl první, kdo by vyslal vojáky na pomoc a nejspíš bych jel pomoct i osobně,“ vydal Andrej Babiš prohlášení, když zjistil, že ho nikdo na světě nemá rád.

Nikoho svým prohlášením ale nedojal a nadále trvá, že Andreje Babiše nemají v zahraničí rádi, což je přesně to, co český národ od svého prezidenta očekává. Aby ho v zahraničí neměli rádi.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Babišovy lži v kampani před druhým kolem prezidenstké volby jsou však skutečností.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>