DAVID DVOŘÁK, DOMINIK HUMBURGER, JAN KULT, JAKUB KLAUDA a JAKUB KUKLA

DAVID DVOŘÁK, DOMINIK HUMBURGER, JAN KULT, JAKUB KLAUDA a JAKUB KUKLA Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Pot šetří krev! Zapojte se do dražby na pomoc hrdinům a jejich rodinám v těžkých životních situacích

Krédo chrudimských výsadkářů – Pot šetří krev - se stalo i leitmotivem charitativního turnaje, který vymyslel jejich velitel pplk. Petr Matouš. Časopis Reflex coby hlavní mediální partner této neobyčejné události navíc uspořádal aukci portrétů bojovníků, aby podpořil válečné veterány v těžké životní situaci a rodiny padlých vojáků. Dražba trvá už jenom do zítřka! Navazuje na včerejší dechberoucí gala večer bojových sportů v České republice CZ FIGHTERS FOR VETERANS.  Srdce v něm nechali a síly poměřili profesionální zápasníci s vojáky a policisty.  

Na ojedinělých portrétech fotografky Reflexu Nguyen Phuong Thao, které si můžete prohlédnout v galerii a vydražit zde, jsou zachyceni výjimeční muži: autor projektu, velitel 43. výsadkového pluku a držitel Medaile Za hrdinství, který velel řadě protiteroristických operací, pplk. Petr Matouš, profesionální zápasník americké UFC David Dvořák, četař a profesionální zápasník MMA Dominik Humburger, major Jakub Kukla, který působil jako operativec na protidrogovém oddělení, bývalý profesionální boxer a člen Aktivních záloh AČR Jakub Synek, desátník a bývalý profesionální zápasník MMA Dušan Glezgo, jenž se mimo jiné na zahraniční operaci v Lotyšsku zúčastnil boxerského zápasu s příslušníkem britské jednotky, Pavel Touš mladší, bývalý zápasník, rozhodčí MMA a člen ochranky prezidenta Václav Přibyl, ukrajinský zápasník Jaroslav Biletskyi, desátník a profesionální bojovník MMA Josef Štummer, bojovník MMA Petr Dvořáček, profesionální zápasník MMA a tankista z Přáslavic, četař Jan Široký, amatérský zápasník Jan Kult nebo člen královéhradecké zásahovky, potápěč Jakub Klauda, který se na profesionální úrovni věnuje muay thai, tedy thajskému boxu.

Velkoformátové fotografie budou úspěšným dražitelům předány 14. května 2024 v pražské restauraci Červený Jelen, kde se s bojovníky osobně setkáte. Výtěžek aukce je určen na pomoc válečným veteránům a rodinám vojáků, kteří za naši zemi položili život.

Chcete pomoct hrdinům a jejich rodinám? Zapojte se do dražby unikátních fotografií >>>

Snímky si můžete prohlédnout kliknutím na tlačíto "Dále"

Pokračování 2 / 9

Profesionální zápasník americké UFC DAVID DVOŘÁK a velitel 43. výsadkového pluku, pplk. PETR MATOUŠ, držitel Medaile Za hrdinství.

Profesionální zápasník americké UFC David Dvořák a velitel 43. výsadkového pluku, pplk. Petr Matouš, držitel Medaile Za hrdinství.

„Já žádný hrdina nejsem. My se zavázali, že pro svou vlast obětujeme život. V přísaze doslova stojí: Pro obranu vlasti jsem připraven nasadit i svůj život. To není hrdinství, ale disciplína a hodnoty. Víte, kdo jsou hrdinové? Děti našich padlých kolegů. To jsou hrdinové, ne my,“ říká Petr Matouš.

Pokračování 3 / 9

Četař a profesionální zápasník MMA DOMINIK HUMBURGER

Četař a profesionální zápasník MMA Dominik Humburger

„Jsem hrdý, že mohu sloužit v armádě, těší mě, že ostatní můžu něco naučit. Armáda je moje druhá rodina. Jestli válečným veteránům trošku pomohlo, že jsem se zapojil do projektu CZ FIGHTER FOR VETERANS, že jsem pro ně zápasil, je to to nejmenší, co jsem mohl udělat.“

Pokračování 4 / 9

Major a profesionální zápasník MMA JAKUB KUKLA

Major a profesionální zápasník MMA Jakub Kukla

„Když mi bylo patnáct let, čtyři gauneři mě přepadli za bílého dne, dali mi nůž k břichu. Bojový sport mi pomohl se s tím vyrovnat. Mám náročnou a někdy nebezpečnou práci, ale nikdy mě nenapadlo, že to tak vnímají i moje děti. Zatrnulo mi, když mi dcera řekla: ,Já mám strach, že se jednou ze služby nevrátíš domů…‘“

Pokračování 5 / 9

Bývalý profesionální boxer, člen Aktivních záloh JAKUB SYNEK a bývalý profesionální zápasník MMA, desátník DUŠAN GLEZGO

Bývalý profesionální boxer, člen Aktivních záloh Jakub Synek a bývalý profesionální zápasník MMA, desátník Dušan Glezgo

„Myslím si, že každý, kdo nasazoval život za tuhle republiku, ať to zní jakkoliv pateticky, si zaslouží větší podporu státu i veřejnosti. Proto vznikl projekt CZ FIGHTERS VOR VETERANS,“ říká jeden z organizátorů projektu, boxer Jakub Synek.

Pokračování 6 / 9

PAVEL TOUŠ mladší a bývalý zápasník, rozhodčí MMA, člen prezidentovy ochranky VÁCLAV PŘIBYL

Pavel Touš mladší a bývalý zápasník, rozhodčí MMA, člen prezidentovy ochranky Václav Přibyl

„Chceme nejen podpořit válečné veterány, ale také ukázat, že třetí nejoblíbenější sport v České republice může pomoci dobré věci. Projekt CZ FIGHTERS FOR VETERANS je výjimečný. Nikdy se tady nic podobného nekonalo,“ říká rozhodčí MMA Václav Přibyl, jenž působí v Útvaru pro ochranu prezidenta.

Pokračování 7 / 9

Profesionální zápasník americké UFC DAVID DVOŘÁK

Profesionální zápasník americké UFC DAVID DVOŘÁK

„Vždycky jsem armádu obdivoval a respektoval, sám chci vstoupit do Aktivních záloh AČR. Mezi vojáky mám plno kamarádů. Vážím si válečných veteránů, takže jsem rád, že jsem pro ně mohl něco udělat.“

Pokračování 8 / 9

JAROSLAV BILETSKYI, JOSEF ŠTUMMER, DAVID DVOŘÁK, PETR DVOŘÁČEK a JAN ŠIROKÝ

Jaroslav Biletskyi, Josem Štummer, David Dvořák. Petr Dvořáček a Jan Široký

„Když mi zavolal David Dvořák a řekl mi o projektu CZ FIGHTERS FOR VETERANS, vůbec jsem neváhal. Je to pro dobrou věc, je to skvělá možnost, jak pomoci rodinám, které přišly ve válce o otce. Novodobí veteráni taky umírají, mají zranění,“ říká desátník a profesionální zápasník MMA Josef Štummer.

Pokračování 9 / 9

DAVID DVOŘÁK, DOMINIK HUMBURGER, JAN KULT, JAKUB KLAUDA a JAKUB KUKLA

David Dvořák, Dominik Humburger, Jan Kult, Jakub Klauda a Jakub Kukla

„Vědomě jsme na sebe vzali riziko. Víme, že se nám při výkonu našeho povolání může něco přihodit, to tak je. Jenomže když se to stane, zůstane tady po vás rodina… A pro ni je to daleko těžší než pro vás. Proto jsme se zapojili do projektu CZ FIGHTERS FOR VETERANS,“ říká člen královéhradecké zásahovky a zápasník muay thai Jakub Klauda.