Andrej Babiš s kocourem v náručí

Andrej Babiš s kocourem v náručí Zdroj: Facebook Andreje Babiše

Matematik a fyzik Andrej Babiš
Andrej Babiš a jeho manželka pečou předvolební sekanou.
Andrej Babiš oficiálně zahájil kampaň k prezidentským volbám
Andrej Babiš oficiálně zahájil kampaň k prezidentským volbám
Andrej Babiš oficiálně zahájil kampaň k prezidentským volbám
20
Fotogalerie

Kocour, se kterým se Babiš fotil, spáchal sebevraždu. Zabila ho Nerudová s Pavlem, tvrdí Babiš

Prezidentská kampaň je ve své nejostřejší fázi a začínají se objevovat první oběti. Tou nejnovější obětí je kocour, kterého si Andrej Babiš narychlo sehnal, aby se s ním mohl vyfotit jako jen pár dnů před ním Petr Pavel.

„Když viděl pan Babiš fotku generála Pavla s kočkou, úplně se rozčílil. Chtěl taky něco takového. Z té fotky generála sálala lidskost a pokora. Vysvětlili jsme mu, že takovou fotku, aby z pana Babiše sálala lidskost a pokora, neumíme. Že to neumí nikdo. On si na tom ale trval. Z útulku jsme narychlo sehnali kocoura, pan Babiš ho chytil a my jsme začali fotit. Ani s fotkou, která vyšla nejlépe, jsme nebyli spokojeni, nicméně pan Babiš trval na tom, abychom ji zveřejnili,“ tvrdí člen marketingového týmu Andreje Babiše, který si nepřál být jmenován.

Už z výsledné fotky bylo patrné, že kocour nadšený příliš nebyl. Vypadal rozmrzele a nejspíš i vystrašeně. Někteří veterináři tvrdí, že z fotky to vypadá, že kocour právě ztratil vůli žít.

Ať už prožíval kocour, který se fotil s Andrejem Babišem, cokoliv, jen pár hodin po focení spáchal sebevraždu.

Byl to veselý a hravý kocourek. Nejraději měl, když mohl honit provázek. Byl takové sluníčko u nás v útulku. Když si ho pak přišli půjčit lidi od Babiše, moc jsem tomu nebyla nakloněná. Oni ale slíbili krmení pro naše kočky na celý měsíc, tak jsem svolila.

Když nám kocourka zase vrátili, byla to úplně jiná kočka. Byl netečný, smutný a měl sklony k alkoholismu. Snažili jsme se ho rozveselit, ale nic nepomáhalo. Ještě tentýž večer se předávkoval prášky a zemřel,“ zamáčkla slzu paní Kateřina, která provozuje kočičí útulek, odkud si Babiš vypůjčil kocoura na focení.

„Kočky umírají. Takový je život. Některé kočky zemřou přirozenou cestou, některé zemřou pro vyšší dobro a jsou rozemlety do Kosteleckých uzenin. To, že umřel kocour, se kterým jsem se fotil, je smutné, ale není to moje vina. Zcela jistě za jeho smrt může Nerudová nebo Pavel. Existují dvě vyšetřovací verze. Podle první stojí v pozadí úmrtí kocoura Mendelova univerzita a podle druhé verze kocoura zabil Pavel, protože je zarytý komunista a komunisté kočky zabíjejí. Mají to v povaze,“ vysvětloval Andrej Babiš.

Ten popřel, že by za smrtí kocoura mohl on sám.

„Byl veselý a mazlivý. Když jsme se dofotili, nechtěl odejít a pořád se se mnou mazlil. Když jsem ho měl u sebe, byl to nejšťastnější kocour pod  sluncem,“ tvrdil Babiš, ačkoliv fotografie s rozmrzelým kocourem jeho teorii příliš nenahrává.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Vrcholící kampaň před prezidentskými volbami je ovšem realitou.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>