Matematik a fyzik Andrej Babiš

Matematik a fyzik Andrej Babiš Zdroj: Koláž Reflex.cz

Soud Andreje Babiše kvůli kauze Čapí hnízdo (19.12.2022)
Soud Andreje Babiše kvůli kauze Čapí hnízdo (19.12.2022)
Kandidát na prezidenta Andrej Babiš (ANO) pohořel u tabule v pořadu TV Prima.
Kandidát na prezidenta Andrej Babiš na rozhovoru pro E15
Kandidát na prezidenta Andrej Babiš v pořadu Epicentrum (12.12.2022)
15
Fotogalerie

Babiš: Proč neodvysílali tu část, kdy jsem dětem vysvětloval teorii strun nebo Planckovu konstantu?

Andrej Babiš se zlobí. Po odvysílání pořadu K tabuli na televizi Prima se velká část občanů baví na jeho účet, kdy na lehké otázky ze všeobecného přehledu jen marně hledal odpovědi, a když je našel, byly úplně špatně.

„Bylo to celé vytržené z kontextu. Ten pořad je vytržený z kontextu. Sestřih byl určitě na objednávku Pavla nebo Nerudové. Při natáčení padlo celkem 500 otázek. Na 494 otázek jsem odpověděl správně a ještě jsem s dětmi žertoval, byl milý a empatický. Někdo to ale sestříhal tak, že to vypadá, že jsem nic nevěděl. Věděl jsem skoro všechno. Udělal jsem jenom opravdu pár chyb a ty ve střižně hned vypíchli. Proč se do sestřihu nevešlo, jak jsem dětem dlouze vysvětloval teorii strun? Proč se divák už nedozvěděl, jak jsem děti seznamoval s Planckovou konstantou?“ ptal se podrážděně Andrej Babiš.

„Vyjmenoval jsem všechny hlavní města všech zemí na světě. Správně seřadil všechny české vladaře i s daty jejich narození a úmrtí. Z paměti jsem vyjmenoval všechny chemické prvky z periodické tabulky a mnoho dalšího. Děti si připravily velmi těžké otázky. Respektive volební štáb Pavla nebo Nerudové jim podstrčil záludné otázky. Na všechny tyhle otázky jsem s grácií odpověděl. Všechny ty smeče jsem odpaloval jeden za druhým. Zkoušely mě nachytat na všem možném i nemožném a nakonec se jim to povedlo.

Na Švejka jsem si nevzpomněl. Byl jsem už unavený. Co se týče toho mléka, tak to jsem měl ale pravdu. U nás v Agrofertu vyrábíme mléko z kravských žaludků. Přidáváme do toho i kopyta a motýle. Je to levnější a zdravější mléko.

Planety ve Sluneční soustavě jsem měl také dobře. I když to média i laická veřejnost považovaly za špatnou odpověď, tak tomu tak není. Ve vesmíru se všechno mění. Pamatuju, že nedávno bylo Pluto ještě planetou. Teď už není. Někteří vědci tvrdí, že pořád je, a jiní, že není. Tak to ve vědě chodí. Jednotný názor na danou věc nenajdete.

To samé platí o Měsíci a o Slunci. Ačkoliv někteří vědci tvrdí, že Měsíc a Slunce nejsou planety, jiní vědci tvrdí opak. Třeba já. Já jsem přesvědčen o tom, že Měsíc a Slunce jsou planety. Toto mé tvrzení zatím žádný renomovaný vědec nevyvrátil. Dokud nebude existovat výzkum od relevantních vědců, kteří se tou problematikou budou několik let zabývat, nikdo nemůže s určitostí tvrdit, že Měsíc ani Slunce nejsou planety,“ je přesvědčen Andrej Babiš.

Z tohoto důvodu se Andrej Babiš domnívá, že v pořadu zazářil a vydal na odiv svůj všeobecný přehled a že ho televize záměrně necitlivým střihem a otázkami, na které neexistuje jenom jedna jasná odpověď, připravila o uznání veřejnosti.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Blížící se prezidentské volby jsou ovšem skutečností.

Video placeholde
Kandidáti na prezidenta: Andrej Babiš • Videohub

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>