Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: Facebook

Andrej Babiš a jeho manželka pečou předvolební sekanou.
Místo hlasování o státním rozpočtu peče Nadrej Babiš vánočku
Andrej Babiš na Národní třídě 17. listopadu 2022
Andrej Babiš na Národní třídě 17. listopadu 2022
Andrej Babiš během startu prezidentské kampaně na Teplicku (listopadu 2022)
15
Fotogalerie

Za mě tolik sněhu nebylo! Babiš vyčetl Fialovi sněhovou kalamitu a slíbil, že sněžit bude tak akorát

Aktuální sněhová nadílka, která se v kontextu České republiky dá označit i za kalamitu, zaskočila úplně všechny a rozdivočila prezidentského kandidáta Andreje Babiše. Ten nebývalé množství sněhu vyčetl Petru Fialovi, připomněl, že za jeho vlády taková sněhová kalamita nebyla, a slíbil, že až bude prezident, sníh bude postupně dávkovat.

„Podívejte se ven. Vidíte to? To je bílá smrt. Všude samý sníh. Lidé mrznou doma, protože jim Fialova vláda zdražila energie, a teď navíc jim Fialova vláda poslala tuny a tuny sněhu. Já nepamatuju, že by za doby vlády ANO bylo najednou tolik sněhu. My jsme si to vždycky pohlídali, aby bylo sněhu akorát. Pan Havlíček dokonce jezdil do terénu množství sněhu monitorovat. Tak by se měla řídit republika. Tak se má vládnout,“ je přesvědčen Andrej Babiš.

„Takové množství sněhu, to je diletantství. Fiala je diletant. Někdo by mu to měl vmést do obličeje ve sněmovně. Já ve sněmovně teď bohužel dlouho nebudu, protože se musím nechat fotit, jak peču cukroví, zdobím stromeček nebo jak kupuju kapra. Prezidentská kampaň se bohužel neptá, jestli náhodou nemám čas se vyfotit s koťátkem. Samo se to neudělá, takže do sněmovny vyčinit Fialovi musí jít někdo jiný,“ domnívá se Andrej Babiš.

„Až budu prezident, tak se na množství sněhu zaměřím. Sníh je potřeba, ale hlavně na horách a svazích. Ve městech je sníh na obtíž,“ slíbil Andrej Babiš a šel pracovat. Tedy šel se nechat vyfotit, jak maže linecká kolečka marmeládou.

Nebývalé množství sněhu rozdivočelo rovněž Tomia Okamuru. Ten nenechal na Fialově vládě nit suchou, nicméně jako příčinu sněhu vidí hlavně uprchlíky z Ukrajiny.

„Na Ukrajině je zima. To ví každý. No a oni nám sem tu zimu dotáhli. Je to jednoduché. Čím víc uprchlíků, tím větší zima a víc sněhu,“ hřměl Tomio Okamura za řečnickým pultíkem na sešlosti členů SPD.

„Vše cizí je špatné. Nečisté. Imigranti jsou zplozenci pekla. Chtějí krást naši kulturu. Chtějí nám sebrat úrodu. Chtějí naše ženy. Naše děti. My jim je ale nedáme. Já vás zachráním. Okamura spasí duše všech a vyvedeni z marastu do ráje budou. Jak praví naše svaté písmo z posvátné knihy Umění vládnout, kterou jsem napsal, usměj se na našince, ale zamrač se na cizince. Poddejte se vyšší moci a nechte se spasit vaším hospodinem,“ vykřikoval téměř hystericky Tomio Okamura.

„Sláva Tomiovi,“ znělo jednohlasně davem.

SPD se z hnutí změnila v sektu poměrně nenápadně a o to více efektivně. Ještě než všichni členové nasednou na kometu anebo se na rituálním sjezdu SPD hromadně nazí otráví jedem, hodlají členové bojovat za obyčejné lidi, jak nejlépe dovedou. To znamená, že budou za všech okolností kritizovat vládu a hledat problémy tam, kde nejsou.

V tomto případě ve sněhové nadílce, která každoročně v prosinci či nedej bože v lednu překvapí úplně všechny a paralyzuje dopravu na dlouhé hodiny či dokonce dny. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Blížící se prezidentské volby jsou ovšem skutečností.

Video placeholde
Kandidáti na prezidenta: Andrej Babiš • Videohub

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>