Andrej Babiš a jeho manželka pečou předvolební sekanou.

Andrej Babiš a jeho manželka pečou předvolební sekanou. Zdroj: Facebook Andreje Babiše

Otevření zrevitalizovaného zámeckého kopce v centru města Náchod: Andrej Babiš, Monika Babišová a Alena Schillerová. (5.12.2022)
Andrej Babiš v manželkou Monikou v Náchodě. (5.12.2022)
Zástupci ANO na Národní třídě: Andrej Babiš, Alena Schillerová a Karel Havlíček (17.11.2022)
Zástupci ANO na Národní třídě: Andrej Babiš, Alena Schillerová a Karel Havlíček (17.11.2022)
Andrej Babiš na Národní třídě 17. listopadu 2022
22
Fotogalerie

Babiš pekl sekanou. Jestli upeče ještě linecká kolečka, má druhé kolo voleb jisté, myslí si odborníci

Zatímco ostatní poslanci chodí do práce do Poslanecké sněmovny, kde vykonávají činnosti typu schvalování zákonů a podobně, poslanec Andrej Babiš to celé vzal za druhý konec a peče sekanou. On ji ale nepeče jen tak pro sebe. Peče ji pro lidi. Pro občany. Babišova sekaná je metaforou pro všechny dobré skutky, které pro lidi udělal. Všechno dobré bylo smícháno a upečeno v jeden veliký bochník slasti a lásky. Nebo něco na ten způsob.

Voliči Andreje Babiše metafory nechápou, anebo je nezajímají, takže pro ně prostě Andrej Babiš upekl sekanou.

Neotřelá prezidentská kampaň zaujala i odborníky, kteří od Babiše čekal hodně, ale tohle překvapilo už i je.

„Od prezidenta Emila Háchy jsme tu neměli kandidáta na prezidenta, který by pekl sekanou. Je to poměrně riskantní varianta v této fázi kampaně, ale podle čísel to vypadá, že se Babišovi vyplatila,“ domnívá se Evžen Soukup, expert na politický marketing.

„On už svým obyťnákem, kterým jezdil po republice mezi lidi, posunul tu laťku politického marketingu někam do závratných výšin. Teď to ale ještě překonal tím, že pekl sekanou. Nic víc už není,“ myslí si další marketingový expert David Brázda.

„Nejsou to však jen marketingoví experti, kdo Babiše za pečení sekané chválí, ale jsou to především voliči, kteří jsou z něho úplně unešení.

„Manželka mě vzbudila, že ať se jdu podívat na Facebook, že tomu neuvěřím. Celý rozespalý jsem zapnul počítač a bylo to tam. Pan Babiš pekl sekanou. V ten moment jsme doma brečeli štěstím úplně všichni. Já, moje žena, naše dvě děti a taky pes.

Když jsem viděl fotky pana Babiše, jak peče sekanou, bylo mi jasné, že bude už jenom dobře. Že on to za nás celé vybojuje. Jemu jde o lidi. O lidi, jako jsme my. Obyčejné lidi, kteří nemají zastání. Pan Babiš se o nás postará, jako se postaral o tu sekanou. Bude z něho super prezident, který změní celou republiku v něco lepšího,“ věří pan Antonín Zounar z Děčína.

„Jenom pan Babiš má odvahu v dnešní době upéct sekanou. Takový Fiala nebo Pekarová, ti se na nic podobného nezmůžou. Ti jenom škodí a hrabou na sebe. Kdežto pan Babiš upekl sekanou pro všechny. Pro nás obyčejné lidi. Pan Babiš to s námi myslí dobře. Na rozdíl od pětikoalice zla. Doufám, že až bude pan Babiš prezidentem, že vládu odvolá a nechá všechny její členy zavřít,“ doufá paní Hana Kratochvílová z Olomouce.

Upečená sekaná Andreje Babiše tak ve společnosti dost rezonuje. Odborníci tvrdí, že pokud by upekl ještě i linecká kolečka, měl by druhé kolo jisté.

Kdyby náhodou upekl ještě domácí chleba, je téměř jisté, že by se stal prezidentem.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že Babiš vyměnil Richarda Krajča za Čajkovského

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>