Karel Janeček

Karel Janeček Zdroj: Zbyněk Pecák

Karel Janeček  v Karlových Varech
Karel Janeček  v Karlových Varech
56. ročník KVIFF: Karel Janeček a Lilia Khousnoutdinova
Karel Janeček prožil drsnou rozvodovou tahanici se svou první tuniskou manželkou Mariem.
Karel Janeček a Lilia Khousnoutdinová
9
Fotogalerie

Karel Janeček už podle svých rovnic prezidentem je. Na Hradě přeměřuje záclony

Bývalý kandidát na prezidenta, miliardář a hlavně matematik Karel Janeček, který byl vyřazen z prezidentských voleb, protože nesehnal dostatek podpisů, tvrdí, že to nevadí. I přes to, že byl vyřazen, má podle propočtů stále šedesátiprocentní šanci, že bude prezident. 

„Počítání hlasů není žádná vysoká matematika. To je učivo základní školy. My velmi pokročilí matematici těmito počty opovrhujeme. Já jsem si vzal počet podpisů, to jsem zderivoval, vynásobil pí, celé to umocnil. Výsledek jsem prohnal rovnicí o třech neznámých a maticemi a vyšlo mi to, co jsem potřeboval,“ pochlubil se matematik a filantrop. 

Zatímco Karel Janeček do boje o Hrad vstupuje ne s nasbíranými podpisy, ale s matematickými rovnicemi, které ho předurčují být prezidentem, odborníci na ústavní právo jeho nadšení krotí. 

Podrobte to derivaci!

„Pan Janeček prostě nesesbíral dostatek podpisů a tím to končí. Možná že kdyby ty podpisy místo v Metaversu sbíral na ulici od reálných lidí, nemusel by teď vymýšlet složité výpočty, jak se do boje o Hrad znovu vrátit. Nebude mu to nic platné,“ myslí si ústavní právník Jan Molnár. 

„Právní názor není relevantní, dokud není podroben derivaci a není větší nebo rovno X. Z toho důvodu je logické, že dokud nebude můj výpočet vyvrácen a toto vyvrácení nebude publikováno v uznávaných periodikách, není mé vyloučení z boje o Hrad matematicky možné,“ tvrdí Janeček. 

Video placeholde
Kandidáti na prezidenta: Karel Janeček • Videohub

„Navíc podle posledních údajů a výpočtů, se moje šance na zvolení zvýšily na šedesát procent. Jelikož jsem ty výpočty dělal já, je to více méně jisté. Již nyní mě můžete oslovovat pane prezidente a já se jdu podle toho zařídit,“ usmíval se Karel Janeček na tiskové konferenci v Metaversu, kde nebyl žádný novinář a vlastně ani nikdo jiný kromě Karla Janečka, který pro tuto příležitost jako svého avatara zvolil žirafího muže. 

Už je na Hradě

„Mohu potvrdit, že tu pan Janeček byl. Ochranka se ho snažila zastavit, ale na ty jeho složité výpočty je ochranka krátká. Díky svým pokročilým integrálům pronikl pan Janeček bez problémů přímo do kanceláře prezidenta. Začal tam přestavovat nábytek, měřil záclony a na zeď pověsil svou fotografii jako prezidenta České republiky. Na naše námitky, že to dělat nemůže, nebral zřetel. Na tabuli nám napsal příklad, který podle něho jasně dokazuje, že on je prezident a my jen nevzdělaní idioti. Potom se s námi již odmítl bavit.

Nakonec se vysvlékl do půl těla a v pytlových teplácích začal v prezidentské kanceláři cvičit power jógu. Podle mě ho už z Hradu nikdo nedostane,“ domnívá se pracovník Hradu, který si nepřál být jmenován. 

Karel Janeček se tedy již stal podle svých rovnic prezidentem České republiky.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Vyřazené Karla Janečka a dalších kandidátů z prezidentského klání je ale zatím skutečností. 

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>