Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Profimedia

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Ilustrační foto
5
Fotogalerie

Vlastenci zuří. Ježíšek letos dárky nadělí ukrajinským dětem. České děti dostanou až to, co zbyde

Po brněnském metru zadarmo, vstupu do zoologické zahrady zadarmo, po slevě na hrací automaty a prostitutky tu je další zvýhodnění Ukrajinců. Podle dostupných informací bude Ježíšek letos na Vánoce obdarovávat přednostně ukrajinské děti. To je další rána pro poctivé české občany, kteří celý život pracují a odvádějí daně v dobré víře, že se o ně vláda postará. Pomyslný pohár již přetekl a vlastenci se začínají bouřit. 

„To už si dělá Fiala fakt prdel. To je pořád samá podpora Ukrajině a ukrajinským uprchlíkům a na naše lidi se kašle. Teď navíc bude Ježíšek nadělovat dárky nejdřív ukrajinským dětem a až potom našim čistým českým? To fakt nemá obdoby. Můj kluk si od Ježíška přeje akčního robota na dálkové ovládaní. Já na něj samozřejmě nemám, protože polovinu výplaty prochlastám a druhou polovinu protočím na bubnech v kasinu. Spoléhal jsem na to, že klukovi přinese toho jeho robota Ježíšek, ale teď to vypadá, že robota dostane nějaký malý úkáčko a na mladýho zbydou leda tak ponožky, pokud vůbec. Jsem z toho tak vytočenej, že dneska protáhnu hospodu až do zavíračky a kluka i ženu doma po příchodu zmlátím kabelem od rádia,“ rozčiloval se pan Jaromír z Jihlavy, kterého upřednostňování Ukrajinců na úkor jeho a jeho rodiny natolik rozčílilo, že již pět let doma bije ženu i dítě. 

Pan Jaromír rozhodně není sám, kdo je rozhořčen na nejvyšší možnou míru. Skutečnost, že Ježíšek letos na Vánoce předá dárky nejdříve ukrajinským dětem a až potom těm českým, znechutila nemalou část našich občanů. 

Dárky budou!

„Pracuju na černo jako uklízečka, takže peněz nemám na rozdávání. Navíc finančně podporuju manžela, který si dodělává základní školu. Do toho mám tři děti se třemi různými muži, přičemž alimenty platí jenom dva z nich. Vláda na mě úplně kašle. Ani jednou se mi nestalo, že by za mnou někdo přišel z vlády, zeptal se mě, jak se mám a jestli něco nepotřebuju. Nic. Vláda po mně chce jenom daně, které tedy neplatím, protože pracuju na černo, ale i tak mě to vytáčí.

Energie drahé jako prase, takže doma topíme regulérním ohněm. Ten je naštěstí zadarmo, protože v obýváku pálíme klestí, co manžel sesbírá každý den v lese, když mají ve škole hodinu volna. 

No a ta vláda místo aby řešila mě a celkově občany České republiky, tak protežuje Ukrajince. A jako třešnička na dortu teď bude Ježíšek nadělovat nejdříve ukrajinským dětem a potom až těm našim. Co to má znamenat? Jak k tomu ty moje děti přijdou? Nejstarší dcera si přeje Iphona. To si zase budu muset vzít někde půjčku jako letos v létě na dovolenou u moře,“ běsnila paní Alžběta z Hradce Králové. 

Podobných příběhů je spousta a ve společnosti narůstá nervozita. 

Premiér Petr Fiala se snaží situaci klidnit a tvrdí, že české děti o dárky od Ježíška nepřijdou. 

„Je to důsledek rozhazovačné politiky předchozí vlády a války na Ukrajině. Na dědu Mráze byly uvaleny sankce, takže Ježíšek musí vzít práci i za něho. Bude mít více práce než obvykle, a navíc je to samaritán, který nejprve obdaruje ty méně šťastné, tedy ukrajinské děti. My jako vláda s tím nic nenaděláme. Máme s Ježíškem standardní smlouvu a ta jasně říká, že české děti dárky dostanou. Kdy a jaké, to už ve smlouvě napsáno není,“ tvrdí premiér Fiala. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Že jsou pražské Vánoce po covidové pauze zpět, ale pravda je. 

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>