Danuše Nerudová

Danuše Nerudová Zdroj: archiv Danuše Nerudové

Kandidátka na prezidentku, ekonomka a bývalá rektorka Mendelovy univerzity v Brně Danuše Nerudová
Danuše Nerudová
Kandidátka na prezidentku Danuše Nerudová v Epicentru 6.9.2022
Manžel prezidentské kandidátky Danuše Nerudové, advokát Robert Neruda
Kandidátka na prezidentku Danuše Nerudová vyrazila do Karlových Varů s manželem, pro svoje příznivce uspořádala piknik.
12
Fotogalerie

Babiš rozjíždí kampaň proti Nerudové: V letadle po přistání netleská a do divadla chodí v teplákách

Doposud se Andrej Babiš ve své prezidentské kampani soustředil na Petra Pavla, kterého považoval za svého hlavního soupeře. Komunistická minulost Pavla, ač byla Babišovi z řady důvodů sympatická, mu hraje do karet. Už totiž není sám, kdo je nějakým způsobem spjat s minulým režimem, a navíc může jet notu: „Já byl sice trochu zasranej komunista, ale Pavel byl hodně zasranej komunista, což je mnohem horší.“

Dokonce odkudsi ze zapomnění vytáhl na světlo světa Pavlova bývalého spolužáka ze školy pro zpravodajské důstojníky, jenž na Pavlovi nenechal nit suchou.

Podle současných průzkumů se však do popředí dere i Danuše Nerudová a tam pro Babiše přichází problém. Nerudová totiž není zatížena komunistickou minulostí.

Ze začátku to vypadalo, že i s tímto faktem se Babišův tým vypořádá se ctí. V některých médiích patřících Babišovi, jako je například pravidelný měsíčník Agrofertu s názvem Řepka je přítel můj, se objevilo svědectví bývalé spolužačky Nerudové ze školky.

„Nerudová sice díky svému věku nebyla oficiálně v komunistické straně, ale její bolševické manýry byly patrné už ve školce. Když jsme měli zpívat Kočka leze dírou, ona zpívala sovětskou hymnu. Velmi často a ráda během spinkání po obědě udávala spolužáky, kteří nespinkali, a místo dělání paci, paci obcházela místnost a všem vysvětlovala, že kapitalismus musí být zničen.

Ve školce jsme měli tři třídy podle věku. První třída se jmenovala Berušky, druhá Sluníčka a třetí Žabičky. Tak to bylo napsané na dveřích tříd. Ona si vzala pastelku a všechny jména tříd přepsala. Už jsme tak nebyly třída Berušky, ale Dělnická třída,“ tvrdila v článku bývalá spolužačka Danuše Nerudové.

Jelikož však tato šokující informace nikoho nedojala a médii de facto prošuměla bez povšimnutí, musel Babišův tým změnit taktiku.

Už to není domnělá komunistická minulost Danuše Nerudové, ale nyní přichází ke slovu klasické každodenní zlo.

V médiích se proto objevil článek o tom, že Nerudová při přistání v letadle netleská, jak mají Češi v oblibě.

„Bylo to hrozné. Letěli jsme na dovolenou do Řecka. Na sedačce přede mnou seděla paní Nerudová. Když pilot s letadlem přistál, zavládla v letadle euforie. Každý tleskal. Každý kromě paní Nerudové. Ta jenom seděla a vůbec netleskala. Byla to noční můra. Moje malá dcera plakala a ptala se mě, proč ta paní před námi netleská. Nevěděla jsem, co jí na to mám říct. Lidé v letadle v panice volali svým blízkým. I když byla paní Nerudová posádkou několikrát vyzvána, aby zatleskala, odmítla. Zaslechla jsem letušky, jak se celé vyděšené spolu baví o tom, že po tomhle zážitku, kdy paní Nerudová netleskala, v práci končí. Že tohle nemají zapotřebí. A to, prosím pěkně, kandiduje na prezidenta,“ podala šokující svědectví do médií spolucestující z letadla do Řecka.

A u netleskání v letadle to nekončí. Začínají se objevovat svědectví o tom, že Danuše Nerudová přišla do divadla v teplákách.

„Byli jsme na Labutím jezeře. Veliká sláva! Manželka načančaná v nejlepších šatech. Já měl na sobě smoking. Všichni byli hezky oblečení. Jen paní Nerudová přišla v teplákách. Všem tak představení zkazila. Navíc si nevypnula před představením vyzvánění na mobilu. Sice jí nikdo nevolal, ale jímá mě hrůza, co by se stalo, kdyby ano,“ plakal pan Jaromír, který byl očitým svědkem toho, když si paní Danuše oblékla do divadla tepláky a nevypnula si vyzvánění mobilu.

Nactiutrhačná kampaň proti Danuši Nerudové nabírá na obrátkách. Dokonce se začíná spekulovat o tom, že si na pizzu dává ananas.

Jak daleko hodlá v případě Danuše Nerudové zajít tým Andreje Babiše, to nám ukážou nejbližší týdny. Nic hezkého to ale nebude.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale může být Andrej Babiš na Hradě.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>