Video placeholde

Bojíte se teroristů? Proměňte svůj batoh v neprůstřelnou vestu

S nápadem navrhnout batoh, který se během několika vteřin stane neprůstřelnou vestou, přišli dva bratři z USA, kteří si říkají First Responders. Tvrdí, že žijeme v jiném, nebezpečnějším světě než třeba před dvaceti lety, a je třeba se tomu přizpůsobit. Batoh Leatherback Gear má chránit před střelbou a teroristickými útoky.

Bratři vycházejí z myšlenky, že není moudré spoléhat se, že člověka v ohrožení života zachrání například policie. Snaží se rozšířit mezi běžné občany své bezpečnostní produkty a také jistou osvětu. Kombinací obojího je podle nich člověk sám sobě tím nejlepším ochráncem. „Policie dorazí v průměru za 2 až 4 minuty potom, co ji někdo zavolá, a to je příliš dlouhá doba, když kolem létají kulky. Věřte nám, zažili jsme to,“ píší tvůrci na svém webu.

Leatherback Gear vychází z ideje, že prevence je účinnější a lepší řešení než vybavit všechny vlastní zbraní, se kterou by kolem sebe stříleli. „Když jste chránění, můžete zachránit život sobě i svým blízkým,“ tvrdí sourozenci.

Batoh se v Americe uchytil hlavně u rodičů školáků, kteří jím vybavují své děti namísto školní aktovky. Zrovna ve Spojených státech, kde je četnost střeleb ve školách díky zbraňové politice naprosto neskutečná, se není čemu divit.

Neprůstřelná vesta je testovaná, má certifikaci IIIA (čtvrtý ze šesti stupňů ochrany), to znamená, že by měla odolat kulkám letícím rychlostí až 408 m/s, a to i při střelbě zblízka. Přestože batoh obsahuje dva neprůstřelné pancéře, není podle výrobců o moc těžší než ten běžný. Výrobek je dostupný ve třech barvách a dvou provedeních. Můžete jej pořídit od 130 dolarů (necelé tři tisíce korun).