Ilustrační koláž

Ilustrační koláž Zdroj: koláž Michal Kořán

Růžička kandiduje za PRO do Europarlamentu a slibuje Nagano samoživitelkám a prodloužení pro důchodce

Bývalý hokejový útočník a trenér Vladimír Růžička vyhodnotil, že má fištróna a spoustu myšlenek, tak se rozhodl, že bude kandidovat do Europarlamentu za stranu PRO.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

„Už dlouho jsem přemýšlel o tom, že bych zase dokázal něco velikého. Říkal jsem si: Vláďo, od Nagana už uběhla nějaká doba, tak je čas, abys zase přinesl radost do srdcí českých lidiček. Napadlo mě, že si koupím nějaký sportovní kabriolet, abych přivedl české občany na jiné myšlenky, ale pak jsem si řekl, že to poženu ještě o kousek dál a půjdu do politiky. Coby aktuálně volný hráč jsem čekal, až po mně ­nějaká politická strana sáhne, a to se taky stalo,“ uculoval se Vladimír Růžička.

„Jednou večer mi zvoní telefon. Vezmu to a on to Reichel, jestli nechci za jeho stranu kandidovat do Europarlamentu. Říkám mu: ty vole Albi, zrovna jsem o něčem takovém uvažoval. Co je to ten Europarlament? To je něco jako Poslanecká sněmovna v Evropě? Albi mi vysvětlil, co to je. Trochu mě zarazilo, že to není v Čechách a musel bych jezdit do Bruselu nebo do Štrasburku. Váhal jsem, ale když mi řekl, že za ně kandiduje i ­Hašek, nechal jsem se překecat. Ty vole, kluci z Nagana zase spolu. To jsem nemohl odmítnout,“ neskrýval Růžička nadšení. Těžko říct, jestli mu potom ještě někdo vysvětlil, že nemluvil s Robertem Reichelem, ale Jindřichem Rajchlem, a že Hašek na kandidátce není Dominik, ale ­Michal. Nejspíš to před ním v PRO tají a tajit dál budou.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat