Že by Ivana Jelínková konečně objevila dobré jídlo ze školní jídelny? Tereza Zamazalová si přes časový skluz pochutnala na francouzských koláčích a František Ortmann si po náročném týdnu udělal čas na mexické poledne. Tak pestrý soubor obědů jsme tu snad ještě neměli. Komu proplatíme dnešní oběd? Hlasujte v naší anketě. Celé komentáře každého z gastronautů najdete pod snímky v galerii.
Ivana Jelínková se konečně dočkala. Ve školní jídelně jí naservírovali pečené kuřecí stehno s rýží, které konečně stálo za to: Přestože předpokládám vlnu kritiky, hodnotím dnešní oběd 9 body. Patří v naší jídelně k nejlepším, o čemž sice fotografie až tak nevypovídá, ale v porovnání s ostatními jídly chutná právě toto výborně. Bod ubírám za jeho nedostatečnou teplotu," napsala nám. Jídlo za klasických 46 korun si zasloužilo 9 bodů.
Jan Kára se dnes opět ohlásil ze své oblíbené restaurace U Gregorů, kde si dal hovězí guláš s knedlíkem, křenem a červenou (fialovou) cibulí. "Cena 89 Kč. Hodnotím osmi body z deseti. Polední menu bylo ve dvě hodiny už fuč, a tak jsem si musel vybrat něco z lístku. Vyplatilo se, guláš byl vynikající."
Zato Jan Klinský vyrazil do méně prozkoumaného podniku. V pardubické Potrefené huse si objednal kuřecí proužky s penne a parmezánem. "Chuťově i vzhledově geniální. Obsluha příjemná. 9/10"
Tereza Zamazalová nám představila dva francouzské koláče, které si dala k obědu; jeden se šunkou a sýrem, druhý s kuřetem a olivami. Kvůli nedostatku času si je dala ve francouzském bistru La Tartelette: "Obě náplně jsou příjemně dochucené a zasytí, pro rychlý oběd v časovém presu je to ideální volba," napsala nám v komentáři k obědu za 61 korun, kterému dala 7 bodů.
František Ortmann si dnes naopak konečně udělal čas na oběd v restauraci. "Má dnešní volba padla z denní nabídky na plněnou tortillu zeleninou, sýrem, červenými fazolemi a vepřovým masem. K tomu salsa z rajčat a jalapeňos a zakysaná smetana. Pěkný oběd za 100 Kč hodnotím 8/10. K tomu domácí citronáda." Zítra se nejspíš máme na co těšit. Jeho syn slaví svátek, který s ním náš gastronaut plánuje oslavit dobrým jídlem.
Petra Mára si dnes vystačil s kuřecím vývarem. Dal si ho ale v pražské restauraci Mirellie a celému kulinářskému zážitku za 50 Kč udělil 9 bodů.
Miroslav Tučka si jako vždy objednal porci v jídelně pro vrcholové sportovce; tentokrát čevabčiči."Mleté maso bylo dobře ochucené a brambory příjemně opečené. Zítra bude lečo, na které se jako odlehčení týdne těším. 65 korun stojící menu hodnotím 7 body."
Tereza Vandrovcová si v restauraci Country Life pochutnala na uzeném tempehu na cibulce s bramborami, hummusem a oblohou. "Tempeh na cibulce byl dobře okořeněn, ale trochu sušší než obvykle, brambory opečené, hummus jemný a lahodný, zeleninová obloha čerstvá a celkově šlo o syté jídlo, po kterém však není těžko. Nezklamalo ani harmonické prostředí restaurace a příjemná obsluha." Jídlo za 80 korun ohodnotila osmi body.
Které včerejší jídlo gastronautů Reflexu byste si rozhodně nedali? Podle čtenářského hlasování jednoznačně čočku s párkem, jíž si ve školní jídelně objednala Ivana Jelínková. Ani ona si včera své jídlo příliš nepochvalovala. Snad jí alespoň potěší, že jí za vítězství v poslední anketě tento nepovedený oběd nebude stát ani korunu:
22. 2. Ivana Jelínková - Čočka s párkem, školní jídelna, cena 46 Kč, hodnocení 5/10, Tohle jídlo patří v naší jídelně k těm lepší, i když tentokrát čočka připomínala spíš čočkovou polévku a opět měla sladkou chuť. Smažená cibulka byla úplně černá, tu jsem raději úplně vynechala. Párky jsou zkrátka párky a tradiční mrkvový salát bych klidně vyměnila za kyselou okurku navíc :).|