22. 2. Petr Mára - Hotel Boscollo v Praze, 9/10, Ač to tak možná z fotografie nevypadá, bufetový oběd stál za to (zelenina a hovězí na houbách).

22. 2. Petr Mára - Hotel Boscollo v Praze, 9/10, Ač to tak možná z fotografie nevypadá, bufetový oběd stál za to (zelenina a hovězí na houbách). Zdroj: Petr Mára

22. 2. Tereza Vandrovcová - Gnocchi al spinaci, 30 Kč (uvařeno doma), Hodnocení: 7, Dnes jsem si uvařila bramborové gnocchi s cibulí, česnekem, špenátem, kořením a veganským sýrem. Jedná se sice o jídlo prostší (špenát používám mimo sezónu mražený), ale chutné, a navíc je jeho příprava snadná a časově nenáročná.
22. 2. Ivana Jelínková - Čočka s párkem, školní jídelna, cena 46 Kč, hodnocení 5/10, Tohle jídlo patří v naší jídelně k těm lepší, i když tentokrát čočka připomínala spíš čočkovou polévku a opět měla sladkou chuť. Smažená cibulka byla úplně černá, tu jsem raději úplně vynechala. Párky jsou zkrátka párky a tradiční mrkvový salát bych klidně vyměnila za kyselou okurku navíc :).
22. 2. Veronika Pacáková - Konečně z polívek změna v podobě vynikajícího salátku vlastnoručně připraveného. A to ve složení: polníček, římský salát, salátová okurka, červená paprika, prosciutto, vinný odcet, hruška, med, sezamové semínko, hořčičná zálivka, cherry rajčátka a mrkvička na malé plátky. Dávám si poprvé 10 z 10.
22. 2. František Ortmann -   Připravuji výstavu a je okolo toho hrozně práce, proto dnes nemám čas jít do restaurace a tak jsem se rozhodl uvařit si rychlý oběd doma. Na olivovém oleji jsem osmahl česnek s trochou chilli přidal pár krevet, uvařil si špagety, udělal si salát a za 15 minut jsem mohl jíst, k tomu sklenka vína. Cenu nevím, odhaduji tak na 50 korun. A hodnotit své jídlo se neodvažuji, to nechám na komentářích. Zítra snad bude víc času.
22. 2. Miroslav Tučka - Kuřecí prsíčko v sýrovém těstíčku s bramborami nezklamalo. Jako obvykle dobře osmažené, chutné, tatarka výborná a brambory jsou prostě brambory. Stačilo pouze osolit. Zelí jako přílohu schvaluji skoro k čemukoliv. Jídelní cena 65 Kč.
7
Fotogalerie

Gastronauti Reflexu si udělali zelenou středu

Ne, ještě nepřišlo jaro. To jen v dnešních obědech gastronautů Reflexu tak hraje zelená barva. Stejně jako minulou středu můžete i dnes přidělit svůj hlas NEJHORŠÍMU (ne nejlepšímu) gastronautskému obědu dne. Celé komentáře každého z gastronautů najdete pod snímky v galerii.



Ivana Jelínková vsadila ve školní jídelně na čočku s párkem: "Tohle jídlo patří v naší jídelně k těm lepší, i když tentokrát čočka připomínala spíš čočkovou polévku a opět měla sladkou chuť. Smažená cibulka byla úplně černá, tu jsem ji raději úplně vynechala. Párky jsou zkrátka párky a tradiční mrkvový salát bych klidně vyměnila za kyselou okurku navíc." Výsledné hodnocení jídla za 46 korun? 5/10


Je hezké, když se člověk umí pochválit. Veronika Pacáková si dala plný počet bodů za vlastní salát. Pokud vás zajímá složení, do salátu zamíchala polníček, římský salát, salátovou okurku, červenou papriku, prosciutto, vinný ocet, hrušku, med, sezamové semínko, hořčičnou zálivku, rajčátka cherry a mrkev nastrouhanou na malé plátky.


"Zelený" den měl z větší části i Petr Mára, který si po hektickém úterku dopřál zeleninu a hovězí na houbách v pražském Hotel Boscollo. "Ač to tak možná z fotografie nevypadá, bufetový oběd stál za to," okomentoval svůj gurmánský zážitek. Jídlu dal 9/10.


Tereza Vandrovcová si dnes uvařila bramborové gnocchi s cibulí, česnekem, špenátem, kořením a veganským sýrem. "Jedná se sice o jídlo prostší (špenát používám mimo sezónu mražený), ale chutné, a navíc je jeho příprava snadná a časově nenáročná," napsala nám Zasloužilo si od ní 7 bodů.

 

 

František Ortmann připravuje výstavu vlastních fotografií. "Je okolo toho hrozně práce, proto dnes nemám čas jít do restaurace, a tak jsem se rozhodl uvařit si rychlý oběd doma. Na olivovém oleji jsem osmahl česnek s trochou chilli, přidal pár krevet, uvařil si špagety, udělal si salát a za 15 minut jsem mohl jíst. K tomu sklenka vína. Cenu nevím, odhaduji tak na 50 korun. A hodnotit své jídlo se neodvažuji, to nechám na komentářích. Zítra snad bude víc času."


Kuřecí prsíčko v sýrovém těstíčku s bramborami vybrané z nabídky jídelny pro vrcholové sportovce Miroslava Tučku nezklamalo: "Jako obvykle dobře osmažené, chutné, tatarka výborná a brambory jsou prostě brambory. Stačilo pouze osolit. Zelí jako přílohu schvaluji skoro k čemukoliv."


Zato Terezu Zamazalovou dnes kuřecí prsa plněná sýrovou nádivkou s jemnou bazalkovou omáčkou příliš neuspokojila. "Maso s nádivkou mi chutnalo, bramborám taky nic nechybělo - nebylo nutné ani dosolit, ale omáčka se nepovedla. Kdyby tam nebyla, tak by mi vůbec nechyběla," napsala. Jídlu za 79 korun v plzeňské restauraci u Salzmannů udělila 6 bodů.

 

 

Fotografie dosavadních obědů jednotlivých gastronautů najdete v tomto článku pod odkazy u jejich jmen. Těsný boj o čtenářskou přízeň vyhrála nad Františkem Ortmannem Tereza Vandrovcová, jíž proplatíme včerejší pizzu na přání se žampiony, hříbky, olivami, česnekem, bylinkami a čerstvou rukolou:

 

21.2. – Tereza Vandrovcová: Co: Pizza funghi s olivami. Kde: Pizzeria il Giardino, Bezová 6, Praha 4. Hodnocení: 8. Kolik: 150,- Kč. Celkový dojem: Dnes jsem navštívila branickou pizzerii il Giardino, kde jsem poprosila o svou obvyklou pizzu na přání s žampiony, hříbky, olivami, česnekem, bylinkami a čerstvou rukolou. Byla výborná, křupavá snad jen suga mohlo být více. Oceňuji přátelský přístup obsluhy, která projevovala upřímně působící zájem o spokojenost s výsledkem, ač jí můj seznam z pochopitelných důvodů velice pobavil:)21.2. – Tereza Vandrovcová: Co: Pizza funghi s olivami. Kde: Pizzeria il Giardino, Bezová 6, Praha 4. Hodnocení: 8. Kolik: 150,- Kč. Celkový dojem: Dnes jsem navštívila branickou pizzerii il Giardino, kde jsem poprosila o svou obvyklou pizzu na přání s žampiony, hříbky, olivami, česnekem, bylinkami a čerstvou rukolou. Byla výborná, křupavá snad jen suga mohlo být více. Oceňuji přátelský přístup obsluhy, která projevovala upřímně působící zájem o spokojenost s výsledkem, ač jí můj seznam z pochopitelných důvodů velice pobavil:)|Tereza Vandrovcová