21.2. – František Ortmann: K dnešnímu obědu bylo jídlo \\\" na vidličku\\\". Řecká musaka s  tzatziki za 90,- korun a skvělá domácí zázvorová limonáda se salátovou okurkou velmi osvěžující nápoj. Oběd na 8/10.

21.2. – František Ortmann: K dnešnímu obědu bylo jídlo \\\" na vidličku\\\". Řecká musaka s tzatziki za 90,- korun a skvělá domácí zázvorová limonáda se salátovou okurkou velmi osvěžující nápoj. Oběd na 8/10. Zdroj: František Ortmann

21.2. – Jan Kára: Dnes oběd v čínské restauraci Zářivá perla poděbradského obchodního centra. Kuře tajemné chuti s rýžovými nudlemi. Držákem jídla se stal kamarád Vojtech Zikmunda (s očekáváním popularity). cena 89,- body 7/10.
21.2. – Miroslav Tučka: Dnešní štěpánská hovězí pečeně byla báječná. Maso měkké a naplněné chutným vejcem, omáčka výborná a nelepivá rýže udělaná přesně tak, jak mám rád. Vynechal jsem pouze pórkový zásyp. Jako bonus byl švestkový kompot. Hodnotím 9 body při ceně 65,- Kč.
21.2. – Tereza Vandrovcová: Co: Pizza funghi s olivami. Kde: Pizzeria il Giardino, Bezová 6, Praha 4. Hodnocení: 8. Kolik: 150,- Kč. Celkový dojem: Dnes jsem navštívila branickou pizzerii il Giardino, kde jsem poprosila o svou obvyklou pizzu na přání s žampiony, hříbky, olivami, česnekem, bylinkami a čerstvou rukolou. Byla výborná, křupavá snad jen suga mohlo být více. Oceňuji přátelský přístup obsluhy, která projevovala upřímně působící zájem o spokojenost s výsledkem, ač jí můj seznam z pochopitelných důvodů velice pobavil:)
21.2. – Veronika Pacáková: Vím, že zřejmě vyhraji v kategorii o gastronautí Královnu v polévkách, ale vysvětlení je jasné: pozdě vstávám, pozdě snídám a pak už mi stačí na cesty jen polévka. Ačkoliv tato polévka nepřekypuje barvami, chuť je naprosto luxusní. Jde o maminčin králičí vývar s mrkví, hráškem, bramborami a jáhlovými vločkami. Mami jsi úžasná, dávám ti 10z10! Cena: kdo si co vypěstuje a vychová, to má ;-)
5
Fotogalerie

Úterní muka: polovina gastronautů Reflexu zůstala o hladu

Jestli si v pondělí museli gastronauti Reflexu s obědem pospíšit, pracovní úterý nachystalo pro jejich žaludky hotová muka. Okolo poledne si stihlo dát jídlo jen pět účastnic a účastníků našeho projektu. Komu proplatíme dnešní oběd? Hlasujte v naší anketě. Celé komentáře každého z gastronautů najdete pod snímky v galerii.



Jan Kára si dnes v čínské restauraci Zářivá perla v poděbradském obchodním centru objednal kuře tajemné chuti s rýžovými nudlemi. "Držákem jídla se stal kamarád Vojtěch Zikmunda (s očekáváním popularity)," napsal nám Honza na vysvětlenou. Čínskému kuřeti za 89 korun dal 7 bodů z 10.


Veronika Pacáková už počítá s tím, že na konci projektu získá titul "polévkové královny". "Pozdě vstávám, pozdě snídám, a pak už mi stačí na cesty jen polévka," objasňuje, proč si tak často vystačí s polotekutým obědem. I dnes si dala maminčin králičí vývar s mrkví, hráškem, bramborami a jáhlovými vločkami. "Mami, jsi úžasná, dávám ti 10 z 10!" vzkazuje.


Protože dnes František Ortmann absolvoval řadu pracovních setkání, stihl si dát jen oběd "na vidličku". "Řecká musaka s tzatziki za 90 korun a skvělá domácí zázvorová limonáda se salátovou okurkou. Velmi osvěžující nápoj. Oběd za 8/10," ohodnotil svou polední "svačinu".

 

 

Tereza Vandrovcová navštívila pizzerii v Praze-Braníku: „Poprosila jsem o svou obvyklou pizzu na přání s žampiony, hříbky, olivami, česnekem, bylinkami a čerstvou rukolou. Byla výborná, křupavá snad jen suga mohlo být více. Oceňuji přátelský přístup obsluhy, která projevovala upřímně působící zájem o spokojenost s výsledkem, ač jí můj seznam z pochopitelných důvodů velice pobavil.“


Miroslav Tučka si pochvaluje dnešní štěpánskou hovězí pečeni, kterou dostal v jídelně pro vrcholové sportovce: "Maso měkké a naplněné chutným vejcem, omáčka výborná a nelepivá, rýže uděláná přesně tak, jak ji mám rád. Vynechal jsem pouze pórkový zásyp. Jako bonus byl švestkový kompot. Hodnotím 9 body při ceně 65 Kč."

 

 

Pro úspěch ankety "naruby", kterou jsme uspořádali minulou středu, budete moci i tuto středu přidělit svůj hlas NEJHORŠÍMU (ne nejlepšímu) gastronautskému obědu dne.


Fotografie dosavadních obědů jednotlivých gastronautů najdete pod odkazy u jejich jmen v tomto článku. Jana Káru, který si dal včera staročeský srnčí guláš, v čtenářském hlasování "o fous" předběhla Tereza Vandrovcová, jíž proplatíme náklady včerejšího domácího fazolového burritos s nachos a quacamole:

 

20.2. - Tereza Vandrovcová: Co: Fazolové burritos s nachos a quacamole. Kde: Doma. Hodnocení: 9. Kolik: 30 Kč. Celkový dojem: Dnes jsem pro přátele připravila ochutnávku mexické kuchyně. Tortilla byla naplněná pinto fazolemi, cibulí, česnekem a salsou. Quacamole je vyrobené z avokád, rajčat, chilli papriček, koriandru a limetky. Tortilla příjemně zasytí a kukuřičné nachos namáčené v quacamole dodávají jídlu pikantnost.20.2. - Tereza Vandrovcová: Co: Fazolové burritos s nachos a quacamole. Kde: Doma. Hodnocení: 9. Kolik: 30 Kč. Celkový dojem: Dnes jsem pro přátele připravila ochutnávku mexické kuchyně. Tortilla byla naplněná pinto fazolemi, cibulí, česnekem a salsou. Quacamole je vyrobené z avokád, rajčat, chilli papriček, koriandru a limetky. Tortilla příjemně zasytí a kukuřičné nachos namáčené v quacamole dodávají jídlu pikantnost.|Tereza Vandrovcová