Video placeholde
Tiskový mluvčí Ministerstva vnitra Ondřej Krátoška
Vicepremiér Vít Rakušan a eurokomisařka Ylva Johanssonová (24.10.2022)
Vicepremiér Vít Rakušan a eurokomisařka Ylva Johanssonová (24.10.2022)
Vicepremiér Vít Rakušan a eurokomisařka Ylva Johanssonová (24.10.2022)
Superdebata Blesku: Šéf STAN Vít Rakušan (22.9.2022)
8
Fotogalerie

Vííít Rakuššššán. Kdo je moderátor, který uváděl ministry na tiskové konferenci ve stylu MMA?

To video obletělo sociální sítě a pobavilo i rozezlilo mnohé. Tiskový mluvčí ministerstva vnitra uvedl účastníky tiskové konference, mezi kterými byl i ministr Vít Rakušan, opravdu netradičně. Jejich jména ohlašoval jako zápasníky v ringu MMA. Podívejte se na video v úvodu článku, které se stalo virálním. Kdo je onen tiskový mluvčí? Nejen to zjistíte v článku.

Šlo o vcelku banální tiskovou konferenci. Po jednání Víta Rakušana se zahraničními ministry zodpovědnými za migraci chtěli jeho účastníci seznámit veřejnost a média se svými závěry. Kromě českého ministra vnitra byla přítomna i eurokomisařka pro vnitřní záležitosti EU a zástupci ze Severní Makedonie a Kyrgistánu.

„Jako první ministr vnitra České republiky Vííít Rakuššššán. Vedle něj eurokomisařka pro vnitřní Ylvaaa Johanssooon. Vedle ní ministr vnitřních věcí republiky Severní Makedonie Oliver Spasovski! A zástupce Kyrgistánu Ulan Nugurbaev,“ hlásal hřmotným hlasem tiskový mluvčí ministerstva vnitra Ondřej Krátoška. Zatímco Vít Rakušan reagoval smíchem, ostatní účastníci poslouchali tlumočníky ve sluchátkách a nevěnovali tomu pozornost. U Ondřeje Krátošky ale nejde o nic neobvyklého, na chvilku si jen popletl svá dvě zaměstnání.

Krátoška je zaměstnancem ministerstva vnitra už šest let, na svou možnost zazářit a předvést dovednosti že své druhé práce čekal ale až do této tiskové konference. Od roku 1998 patří k elitním českým sportovním komentátorům. Především jeho komentátorský zápal v disciplínách alpského lyžování byl důvodem, proč část diváků přepínala z unylého komentování Petra Vichnara na Eurosport, kde komentoval mnohem živějším stylem právě Ondřej Krátoška.

Nyní je však zřejmě kvůli povinnostem na ministerstvu slyšet z televizní obrazovky mnohem méně. Pro dlouholeté diváky Eurosportu tak byl jeho výkon na tiskové konferenci příjemným návratem ke starým časům, kdy prožíval jízdy Ondřeje Banka, Didiera Cuche nebo Hermana Mayera. Nenechte se proto zdeptat škarohlídy, Ondřeji, a moderujte tiskové konference častěji. Třeba by to prospělo i zatuchlé vládní komunikaci a voličům by bylo konečně jasnější, jak to bude třeba s takovou windfall tax, na kterou se ministři stále nemohou shodnout.