Vladimir Putin

Vladimir Putin Zdroj: Kreml

Vladimir Putin během své návštěvy Číny (květen 2025)
Putin a Šojgu na přehlídce na Rudém náměstí (9. 5. 2019).
Putin a Šojgu na přehlídce na Rudém náměstí (9. 5. 2019).
Putin a Šojgu na přehlídce námořnictva v Petrohradě (28. 7. 2019).
Putin a Šojgu položili věnec na hrob neznámého vojína (únor 2023).
11
Fotogalerie

Pád vrtulníku s íránským prezidentem: Stopy vedou na Ukrajinu, tvrdí Putin. Hustá mlha byla vyrobena v Kyjevě

Pád vrtulníku s íránským prezidentem Raísím, který při nehodě přišel o život spolu s dalšími pasažéry, rozdmýchal řadu otázek. Konkrétně kdo za pádem vrtulníku stojí. Ačkoliv podle oficiální verze stojí za nehodou hustá mlha a špatné povětrnostní podmínky, ruský režim to tradičně vidí jinak.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

„V první řadě je nám líto ztráty Íránu. Vyjadřujeme velmi upřímnou soustrast. Jedním dechem ale dodáváme, že souběžně s vyšetřováním nehody jsme si udělali vlastní vyšetřování a došli k poměrně znepokojujícím výsledkům,“ prohlásil ruský prezident Putin ve smutečním projevu.

„Stopy, které stojí za touto tragédií, vedou na Ukrajinu. Avizovaná mlha, která stála za havárií, byla vyrobena v Kyjevě v tajné továrně na mlhy,“ odhalil Putin spiknutí, aniž by proces výroby mlhy v Kyjevě nějak blíže specifikoval.

„Podle našich zjištění to byla klasická nacistická benderovská mlha, která byla napojená na kyjevský režim,“ pokračoval Putin s tím, že nemůže vyloučit ani zapojení americké CIA do mlhy.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat