Jaroslav Škárka

Jaroslav Škárka Zdroj: CTK/ Roman Vondrous

Škárka, který tvrdí, že nedonošené děti jsou zrůdy, vyhrává anketu Zlatý Zmrd

Dlouho to vypadalo, že tradiční každoroční ocenění Zlatý Zmrd za rok 2020, které se uděluje nejméně oblíbené osobě v České republice, má letos jasného vítěze. Všechny sázkové kanceláře favorizovaly Pavlínku, která soutěžila v Masterchefu. Pro její neustálý pláč a řadu podezření, že i přes své nevalné kulinářské dovednosti ji vedení soutěže a porotci stále drží ve hře, si nebohá soutěžící vysloužila nálepku nepřítele České republiky.

Jakkoliv se zdálo, že o udělení Zlatého Zmrda pro rok 2020, tedy nejméně oblíbeného občana České republiky, je rozhodnuto, na poslední chvíli přispěchal doposud opomíjený a mnohými zapomenutý outsider soutěže Jaroslav Škárka.

Jeho dny, kdy mohl v roli poslance za Věci veřejné reálně pomýšlet o nějakém hezkém umístění v anketě Zlatého Zmrda, se zdály být dávno minulostí. Proto jeho triumf mnohé překvapil.

Na druhou stranu je nutno přiznat, že Škárka za to v závěru soutěže opravdu vzal. Jeho vyjádření, že nedonošené děti jsou zrůdy a je potřeba se jich zbavit a že mentálové jsou akorát přítěží, ho okamžitě vystřelilo na přední příčku ankety, kterou tak získal jako historicky první nenasazený borec.

„Je to vítězství nejen pro mě, ale i pro ostatní outsidery, kteří se topí v průměrnosti a o nějakém prvenství si mohou nechat tak leda zdát. Tady na mém příkladu jasně vidíte, že i když s vámi nepočítají, můžete zmobilizovat všechny síly, jít si za tím a nakonec všem vytřít zrak,“ usmíval se Škárka při slavnostním předávání sošky Zlatého Zmrda z rukou předsedy svazu Českých Zmrdů Zdeňka Ondráčka.

Během ceremoniálu, který se skládá nejen z předávání ceny, ale i z nakopání do zadku, Škárka stěží zadržoval slzy dojetí.

I slavnostní průchod uličkou hanby, během které na laureáta ceny lidé házejí shnilá rajčata a křičí „fůůůj“, si Škárka pochvaloval a tvrdil, že právě tyhle okamžiky mu dokazují, že to, co dělá, má smysl.

Nutno podotknout, že Škárka ceny naprosto opanoval. Nejen že bral i vedlejší cenu pro skokana roku, ale i jako absolutní vítěz vypálil rybník všem, kteří ho podceňovali. Jeho prvenství v anketě schvaluje drtivá většina občanů i odborníků.

„Já mu to ocenění přeju. Za takový mocný finiš si ho zaslouží. Říct, že nedonošené děti jsou zrůdy a že je potřeba se jich zbavit, podle mě jinou možnost než dostat zlato nenabízí,“ potvrdil Leoš Vlasák, znalec ankety, který dodal, že Škárka vsadil na hitlherovskou notu a to v anketě nikdy nemůže dopadnout špatně.

Za celou redakci panu Škárkovi blahopřejeme a věříme, že pokud, nedej bože, přijde na zbavování se mentálů, pan Škárka bude humánně utracen mezi prvními. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že zlu je potřeba se postavit.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>