29. 2. Veronika Pacáková - Jde o poslední oběd, tak proč ho nezakončit (s) úsměvem;-)... Jde o hlívu ústřičnou a k tomu taštičky ze speciálního pšeničného těsta plněné hráškem a mrkví. Na fotografii chybí ještě mexická omáčka. Bylo to božííí a moc mi chutnalo. 10 z 10. Jednoduchý home made;-)

29. 2. Veronika Pacáková - Jde o poslední oběd, tak proč ho nezakončit (s) úsměvem;-)... Jde o hlívu ústřičnou a k tomu taštičky ze speciálního pšeničného těsta plněné hráškem a mrkví. Na fotografii chybí ještě mexická omáčka. Bylo to božííí a moc mi chutnalo. 10 z 10. Jednoduchý home made;-) Zdroj: Veronika Pacáková

29. 2. Jan Kára - Dnes to tedy byly hovězí steaky s rýží a paprikou. To vše na funebráckém IKEA talíři, který nesnáším, ale jinou barvu doma sestra nemá. Asi si zajdu někam koupit cibulák jako má Tereza Vandrovcová, který jsem jí  na rozdíl od obědů celou dobu záviděl. Hodnotím se 7 body, jako obvykle, protože čtenáři si to obodují sami a nejlépe. Cena asi 50 korun.
29. 2. František Ortmann - Kde jsem začal tam jsem skončil, v mé oblíbené restauraci na Praze 5. Začínal jsem rybou, končím krevetami. Dnes čerstvé tagliatelle s krevetami,listy špenátu,chilli, česnekem a rajčaty, vše voňavé od olivového oleje. Dobrota za maximální počet 10/10 za 155 kč. Tím končí má mise gastronauta, děkuji všem za podporu a, paní Moniko, kde jsou ta smažená jídla a omáčky, které v mém profilu hodnotíte?
29. 2. Tereza Zamazalová - Cizrna po orientálsku; Místo: Slunečnice; Cena: 64 Kč; Hodnocení: 9; Měsíční uzávěrka mě opět dohnala k jídlu v kanceláři. Dnes jsem dala před francouzskými koláči z bistra přednost nabídce Slunečnice a nechala si přinést cizrnu. Luštěniny se snažím do svého jídelníčku zařazovat aspoň jednou týdně, hodně mi chutnají – zejména cizrna a čočka, snad v jakékoli podobě. Když na mě tedy včera nezbyla čočka u Uctívaného velblouda, dnešní volba byla jasná. Moc tedy nerozumím názvu jídla, orient jsem tam nějak nenašla, myslím, že by úplně stačilo např. cizrna se zeleninou. Jídlu samotnému ovšem nemám co vytknout.
29. 2. Tereza Vandrovcová - Dnes jsem v pražské vegetariánské restauraci Radost FX okusila lahodný listový salát s hořčicovo-česnekovou zálivkou a krutonky (poprosila jsem o veganskou variantu) a vyhověla tak doporučení paní poradkyně zařadit do svého jídelníčku více výživných zelených listů. Jednalo se o velice pestrou směs čerstvých listových salátů v lahodné pikantní hořčicovo-česnekové zálivce s opečenými krutony. Jídlo bylo lehké, ale díky bohaté zálivce a pečivu dostatečně syté. Obsluha byla velice milá. Interiér restaurace je příjemně bizarní: tapety roztodivných tvarů a barev, tlumené světlo, pohodlná křesla v orientálním stylu s výraznými vzory, spousta zrcadel, starodávné lustry a příjemná hudba na pozadí. Své poslední gastronautické misi dávám plný počet bodů.  Kolik: 175kč; Hodnocení: 10
29. 2. Miroslav Tučka - Jelikož v naší jídelně probíhá každý poslední den v měsíci údržba, tak po třetí posílám oběd z restaurace.  A protože mne čeká dlouhá cesta na Moravu a cestou ještě něco určitě pojím, v restauraci Pod Juliskou za 29 Kč jsem si dal pouze silný drůbeží vývar se zeleninou a pečivem. Polévka byla výborná, hodnotím 7 body. Škoda, že dnes je poslední den příspěvků, zítra budu mít k dispozici oběd z vojenské army a to je teprve zážitek.
8
Fotogalerie

A jsme ve finále: Gastronauti Reflexu zakončili svou misi úsměvem na talíři. Doslova

Jednou to muselo přijít. Projekt Gastronauti Reflexu je u konce. Ale ještě před samotným závěrem pro vás máme jedno malé překvapení - zítra se na jeden den můžete stát gastronautem Reflexu i vy. Posílejte nám fotografie svých čtvrtečních obědů na e-mail gastronaut@reflex.cz do 15.00. Vítězi čtenářského hlasování klasicky proplatíme oběd. Inspirovat se můžete například mezi dnešními příspěvky gastronautů, kteří věnovali projektu celý uplynulý měsíc.

 

Vítejte v souhrnu posledních únorových obědů gastronatů Reflexu! V případě Petra Máry tedy snídaně. Prý to dnes totiž vypadá na hodně pozdní oběd. Hotel Crowne Plaza v Bratislavě by za snídani dostal 10/10. Stylové rozloučení!

 

Veronika Pacáková dnes nezůstala o hladu jako včera: "Jde o poslední oběd, tak proč ho nezakončit (s) úsměvem;-)... Jde o hlívu ústřičnou a k tomu taštičky ze speciálního pšeničného těsta plněné hráškem a mrkví. Na fotografii chybí ještě mexická omáčka. Bylo to božííí a moc mi chutnalo. 10 z 10. Jednoduchý home made;-)," napsala nám.


Stejně jako Veronika zakončila absolutním hodnocením své gastronautské obědy i Tereza Vandrovcová. "Dnes jsem v pražské vegetariánské restauraci Radost FX okusila lahodný listový salát s hořčicovo-česnekovou zálivkou a krutonky (poprosila jsem o veganskou variantu) a vyhověla tak doporučení paní poradkyně zařadit do svého jídelníčku více výživných zelených listů. Jednalo se o velice pestrou směs čerstvých listových salátů v lahodné pikantní hořčicovo-česnekové zálivce s opečenými krutony."

 

Prohlédněte si poslední únorové obědy gastronautů Reflexu:

 

 

Pro Jana Káru focení obědů dneškem nekončí - tuto zálibu provozuje dle vlastních slov už 126 dnů a bude pokračovat. "Dnes to tedy byly hovězí steaky s rýží a paprikou. To vše na funebráckém IKEA talíři, který nesnáším, ale jinou barvu doma sestra nemá. Asi si zajdu někam koupit cibulák jako má Tereza Vandrovcová, který jsem jí, na rozdíl od obědů, celou dobu záviděl." Jídlo za 50 korun ohodnotil sedmi body.


Ivana Jelínková zakončila svou gastronautskou misi průměrným hodnocením. "Poslední gastronautský oběd se moc nevyvedl. I když většinou patří k těm dobrým, dnes maso i rýže opravdu nevypadaly vábně. Játra byla rozhodně na chuť lepší než na pohled. Ale ze všech rýží, které jsme za únor měly, je ta dnešní opravdu nejvíce ulepená. Možná že nás příští týden čeká specialita japonské kuchyně a trénovali rýži pro hůlky. Za poměr výkon/cena + kompot dávám 5 bodů."

Poslední gastronautský oběd Miroslava Tučky se nesl v polévkovém stylu: "Jelikož v naší jídelně probíhá každý poslední den v měsíci údržba, tak potřetí posílám oběd z restaurace. A protože mne čeká dlouhá cesta na Moravu a cestou ještě něco určitě pojím, v restauraci Pod Juliskou za 29 Kč jsem si dal pouze silný drůbeží vývar se zeleninou a pečivem. Polévka byla výborná, hodnotím 7 body. Škoda, že dnes je poslední den příspěvků, zítra budu mít k dispozici oběd z vojenské army a to je teprve zážitek."


"Kde jsem začal, tam jsem skončil, v mé oblíbené restauraci na Praze 5. Začínal jsem rybou, končím krevetami," napsal nám František Ortmann. "Dnes čerstvé tagliatelle s krevetami, listy špenátu, chilli, česnekem a rajčaty, vše voňavé od olivového oleje. Dobrota za maximální počet 10/10 za 155 kč."


V poslední den gastronautského projektu dohnala Terezu Zamazalovou měsíční uzávěrka k jídlu v kanceláři: "Dnes jsem dala před francouzskými koláči z bistra přednost nabídce Slunečnice a nechala si přinést cizrnu po orientálsku. Luštěniny se snažím do svého jídelníčku zařazovat aspoň jednou týdně, hodně mi chutnají – zejména cizrna a čočka, snad v jakékoli podobě. Když na mě tedy včera nezbyla čočka u Uctívaného velblouda, dnešní volba byla jasná. Moc tedy nerozumím názvu jídla, orient jsem tam nějak nenašla, myslím, že by úplně stačilo např. cizrna se zeleninou. Jídlu samotnému ovšem nemám co vytknout," napsala nám o obědu za 64 korun, kterému dala 9 bodů.

 

 

Je to neuvěřitelné, ale o vítězi čtenářského hlasování dnes rozhodly pouhé dva hlasy. Ve vyrovnaném souboji s Terezou Vandrovcovou (188 hlasů) zvítězil v předposledním hlasování František Ortmann (190 hlasů), jemuž proplatíme úterní hovězí pečeni s rajčatovým pestem a opečenou polentou:

 

28.2. – František Ortmann: Po včerejším kroku zcela vedle dnes sázka na jistotu . Má oblíbená restaurace na Praze 5 kde jsem na denní nabídce našel hovězí pečeni s rajčatovým pestem a opečenou polentou, krásný příklad oběda za příjemnou cenu (125,- Kč). Hodnotím 9/10.28.2. – František Ortmann: Po včerejším kroku zcela vedle dnes sázka na jistotu . Má oblíbená restaurace na Praze 5 kde jsem na denní nabídce našel hovězí pečeni s rajčatovým pestem a opečenou polentou, krásný příklad oběda za příjemnou cenu (125,- Kč). Hodnotím 9/10.|František Ortmann