
Výživová poradkyně o jídlech gastronautů Reflexu: Jsme generace lidí, kteří vyrostli na párcích a řízku ze školní jídelny
Nutriční koučka a ředitelka webu Wellnessia.cz Monika Divišová odborným okem prozkoumala obědy gastronautů Reflexu a posoudila je z pohledu zdravé výživy. Jak dopadli?
Poté, co Monika Divišová zhodnotila všechny obědy, jejichž fotografie nám i s komentářem posílali gastronauti Reflexu v průběhu celého února, neubránila se rozhořčení:

Netušila jsem, že stále ještě tak velké procento obsazují smažená jídla a zelenina, jako by u nás v Čechách nerostla. Vzhledem k počtu účastníků si nemyslím, že je to náhoda.
Je to pro mě jasný důkaz, že jsme generace lidí, kteří vyrostli na chlebu s paštikou, školní jídelně, řízku a párku. Ale rozumím tomu, že získat zdravější stravovací návyky je těžké, obzvlášť když k tomu ještě nemáme pádný (zdravotní) důvod.
Ze své dlouholeté praxe nutričního kouče však mohu potvrdit, že i malou změnou v jídelníčku se dějí zázraky – snížení krevního tlaku a cholesterolu, mizí migrény a alergie, váha jde dolu, energie a vitalita zase nahoru.
Všechny naše gastronauty samozřejmě nenaházela do jednoho pytle. Zohlednila fakt, že před sebou měla pouze informace o jednom hlavním jídle dne, a k stravovacím návykům každého gastronautů Reflexu napsala komentáře. Najdete je pod následujícími odkazy:

Zobrazit profil »

Zobrazit profil »

Zobrazit profil »

Zobrazit profil »

Zobrazit profil »

Zobrazit profil »

Zobrazit profil »

Zobrazit profil »

Zobrazit profil »















