28.2. – Ivana Jelínková: Smažený květák, školní jídelna, 46,-Kč. Předposlední gastronautský oběd, možná by bylo na místě zkusit hádanku.. copak, že se to skrývá na talíři :) Smažený květák, trochu zvlhle maskovaný k nepoznání.. utopený ve školní "domácí" tatarce... Bez podobného jídla se rozhodně obejdu. A tak dnes bez hodnocení jen s polévkou.

28.2. – Ivana Jelínková: Smažený květák, školní jídelna, 46,-Kč. Předposlední gastronautský oběd, možná by bylo na místě zkusit hádanku.. copak, že se to skrývá na talíři :) Smažený květák, trochu zvlhle maskovaný k nepoznání.. utopený ve školní "domácí" tatarce... Bez podobného jídla se rozhodně obejdu. A tak dnes bez hodnocení jen s polévkou. Zdroj: Ivana Jelínková

28.2. – František Ortmann: Po včerejším kroku zcela vedle dnes sázka na jistotu . Má oblíbená restaurace na Praze 5 kde jsem na denní nabídce našel hovězí pečeni s rajčatovým pestem a opečenou polentou, krásný příklad oběda za příjemnou cenu (125,- Kč). Hodnotím 9/10.
28.2. – Jan Klinsky: Takže dneska gnochi s kuřecím masem v omáčce s chili...dokonalost znovu od maminky 10/10 :-)
28.2 – Miroslav Tučka: Tentokrát jsem zvolil v jídelně pečené rybí filé na másle s bramborami, navíc s paprikovo-rajčatovým salátkem. Filé mohlo být víc upečené, ale bylo docela dobré, tak hodnotím 6 body. Jelikož naše jídelna má každý poslední den v měsíci sanitární den, tak zítra to bude pozdrav z restaurace.
28.2. – Tereza Vandrovcová: Co: Mi xao (seitanové plátky s nudlemi). Kde: Loving Hut, Truhlářská. Za kolik: 138,- Kč. Hodnocení: 9. Celkový dojem: Dnes mám ukázkový dej blbec: Nejen, že jsem si zapomněla foťák a musela fotit mobilem, ale navíc jsem až během jídla zjistila, že mi foťák v mobilu nezafungoval a musela jsem fotit již rozjedené jídlo (nemluvě o strastích, které dnes mám ohledně vyřizování mé nečekané pracovní cesty). Nevypadá to proto esteticky nijak vábně (plátky se mi nepodařilo naaranžovat zpět do výchozí podoby), ale bylo to naprosto lahodné. Pšeničné plátky byly příjemně křupavé a na vrchu zkaramelizované a nudle se zeleninou byly dobře orestované a okořeněné.
28.2. – Tereza Zamazalová: Grilovaný kuřecí steak plněný chřestem v omáčce s vínem, parmazánem a bylinkami, gratinované brambory. Původně jsem tedy měla namířeno na čočku na kyselo, celkem mě překvapilo, že už ve ¼ na jednu bylo toto jídlo pryč. Z polední nabídky jsem si tedy nakonec vybrala kuřecí steak, a nechala si vyměnit přílohu (rýži jsem měla už včera, takže jsem požádala o gratinované brambory). Maso i brambory byly dobře dochucené, jenom zase ta omáčka mi moc neseděla – byla trochu mdlá, mám raději výraznější chutě. Místo: Uctívaný velbloud. Cena: 85,- Kč. Hodnocení: 7.
7
Fotogalerie

Předposlední mise gastronautů Reflexu: květák ze školní jídelny a gnocchi "od maminky"

To to uběhlo. Gastronauti Reflexu, kteří nám v uplynulém měsíci posílali každý všední den fotografie svých obědů, se hlásí ze své předposlední mise. Jejich komentáře si jako vždy můžete přečíst pod fotografiemi v galerii.


Jako první dnes poslal oběd Miroslav Tučka, který si v jídelně vybral pečené rybí filé na másle s bramborami a paprikovo-rajčatovým salátem: "Filé mohlo být víc upečené, ale bylo docela dobré, tak hodnotím 6 body. Jelikož naše jídelna má každý poslední den v měsíci sanitární den, tak zítra to bude pozdrav z restaurace," slibuje.


Tereza Vandrovcová měla dnes ukázkový "den blbec". "Nejen, že jsem si zapomněla foťák a musela fotit mobilem, ale navíc jsem až během jídla zjistila, že mi foťák v mobilu nezafungoval a musela jsem fotit již rozjedené jídlo (nemluvě o strastech, které dnes mám ohledně vyřizování mé nečekané pracovní cesty)." Mi xao (seitanové plátky s nudlemi) z restaurace Loving Hut proto podle ní nevypadá "esteticky nijak vábně, ale přesto si na nich pochutnala. Jídlu za 138 korun udělila 9 bodů.

 

Prohlédněte si dnešní obědy:

 

 

 

Po včerejším kroku vedle (návštěva restaurace IKEA) dnes František Ortmann vsadil na jistotu. "Má oblíbená restaurace na Praze 5, kde jsem na denní nabídce našel hovězí pečeni s rajčatovým pestem a opečenou polentou. Krásný příklad oběda za příjemnou cenu (125Kč). Hodnotím 9/10."


Jan Klinský si dal o pracovní pauzu gnocchi s kuřecím masem v omáčce s chilli "od maminky", která si prý zasloužila absolutní hodnocení.

 

 

Tereza Zamazalová poobědvala v restauraci Uctívaný velbloud grilovaný kuřecí steak plněný chřestem v omáčce s vínem, parmazánem a bylinkami a gratinovanými bramborami. "Maso i brambory byly dobře dochucené, jenom zase ta omáčka mi moc neseděla – byla trochu mdlá, mám raději výraznější chutě." Jídlo za 85 korun si podle ní zasloužilo 7 bodů.


Ivana Jelínková i v posledních dnech projektu uvádí do tajů školní jídelny. "Copak, že se to skrývá na talíři?" nechala čtenáře hádat. Pro dlouho tápající jedince samozřejmě přidala odpověď: dala si smažený květák, "trochu zvlhle maskovaný k nepoznání, utopený ve školní 'domácí' tatarce... Bez podobného jídla se rozhodně obejdu. A tak dnes bez hodnocení, jen s polévkou."

 

A z trochu jiných důvodů se dnes nenajedla ani Veronika Pacáková. Kvůli pracovnímu vytížení nám poslala fotografii prázdného stolu.

 

 

Ve včerejším čtenářském hlasování zvítězilo egyptské košeri Terezy Vandrovcové, směle mu ale konkuroval grilovaný losos s lilkem Jana Káry. Tereze proplatíme pondělní oběd:

 

27.2. - Tereza Vandrovcová: Co: Košeri. Kde: Kupé, Veveří 34, Brno. Kolik: 125 Kč. Hodnocení: 10. Celkový dojem: Během své návštěvy Brna u příležitosti VeganFestu jsem se rozhodla zkusit nabídku místní orientální restaurace Kupé. Objednala jsem si Košeri, což je egyptské národní jídlo z rýže, těstovin, luštěnin, restované cibulky a rajčatové omáčky. Ačkoliv kombinace dvou druhů těstovin, luštěnin a rýže působí dost neobvykle, chuťový zážitek byl nepřekonatelný. Jídlo bylo šťavnaté, syté, pestře okořeněné, doplněné další omáčkou, lahodným cibulovým salátem s čerstvými bylinkami a limetkovou šťávou. Interiér podniku byl velice příjemný (jeho součástí byla např. i výstava obrazů) a obsluha milá. Kéž by byla podobná restaurace i v Praze.27.2. - Tereza Vandrovcová: Co: Košeri. Kde: Kupé, Veveří 34, Brno. Kolik: 125 Kč. Hodnocení: 10. Celkový dojem: Během své návštěvy Brna u příležitosti VeganFestu jsem se rozhodla zkusit nabídku místní orientální restaurace Kupé. Objednala jsem si Košeri, což je egyptské národní jídlo z rýže, těstovin, luštěnin, restované cibulky a rajčatové omáčky. Ačkoliv kombinace dvou druhů těstovin, luštěnin a rýže působí dost neobvykle, chuťový zážitek byl nepřekonatelný. Jídlo bylo šťavnaté, syté, pestře okořeněné, doplněné další omáčkou, lahodným cibulovým salátem s čerstvými bylinkami a limetkovou šťávou. Interiér podniku byl velice příjemný (jeho součástí byla např. i výstava obrazů) a obsluha milá. Kéž by byla podobná restaurace i v Praze.|Tereza Vandrovcová