První zbraň vytištěná 3D tiskem

První zbraň vytištěná 3D tiskem Zdroj: HaveBlue.org

Koupit drogy a zbraně nebylo nikdy lehčí. Nová vyhledávací služba Grams vám nabídne vše

Zdá se, že nakupování drog a zbraní nikdy nebylo lehčí. Po Silkroad přichází totiž vyhledávací služba Grams, což je Google, na kterém můžete najít jakoukoliv drogu nebo zbraň ke koupi. Informoval o tom server wired.com.

Stránka Grams začala fungovat minulý týden. Je dostupná pouze přes anonymizátor Tor a její adresa je grams7enufi7jmdl.onion. Můžete na ní koupit nebo prodat zbraně, drogy, ukradená čísla kreditních karet, falšované bankovky a falešné doklady. Zvláštní je, že policie a další bezpečnostní orgány tomu pořád jen přihlížejí, přitom již měli dávno zasáhnout.

“Všiml jsem si, že v internetových diskuzích a na redditu se lidé neustále ptají: Kde mohu sehnat produkt X a jaký černý trh má produkt Y, nebo kdo má nejlepší produkt Z a je spolehlivý?,” řekl zakladatel webu Grams internetové stránce Wired na chatu. „Chtěl jsem lidem ulehčit hledání věcí na darknetu (část internetu, která je dostupná právě pouze přes Tor) a pomoci jim při hledání spolehlivých prodejců.”

Vyhledávací algoritmus stránky Grams automaticky upřednostňuje spolehlivé stránky. V plánu jsou i uživatelské recenze na prodejce a instalace reklamy podobné Google Adwords. S tvůrcem Grams se můžete spojit přes stránku reddit.com. Vystupuje zde pod nickem gramsadmin.