Video placeholde

Pobyt ve vězení mě dodnes motivuje, říká zápasník MMA Kincl, který otevřeně promluvil o osobní krizi

Dříve se říkalo, že MMA dělají primitivové. Vnímání bojových sportů se však v posledních letech výrazně změnilo. Alespoň to tak tvrdí jeden z našich nejúspěšnějších zápasníků Patrik Kincl. 

Bojovník MMA strávil dva roky ve vězení. S podobným osudem se prý potýkala spousta zápasníků, kteří se tomuto sportu začali věnovat zhruba před deseti lety. Byl mladý a chtěl se živit bojovým sportem. Ten se však v té době netěšil popularitě široké veřejnosti, a tak nebyl ani dobře finančně ohodnocen. Patrik Kincl si tak musel přivydělávat jako vyhazovač v baru. Pak už se stačilo chytnout špatné party a ke škraloupu, který zápasníka dodnes pronásleduje, byl jen krůček. V Prostoru X promluvil o tom, jaké byly dva roky za mřížemi a čím vším si musel projít, než dosáhl prvních úspěchů.

Bojovník s dopingem i alkoholem

„MMA je technický sport, který není o tom jednoho nebo druhého zabít. Je o tom, dostat se co nejblíže k výhře,“ odpovídá Patrik Kincl na otázku, zda v něm lidé nevidí jen mlátičku. Zároveň dodává, že vnímání bojových sportů se v posledních letech změnilo. „Říkalo se, že MMA dělají primitivové, dnes už to tak lidé nevidí, je to technický sport,“ podotýká zápasník, který je mimo jiné známým odpůrcem dopingu. Komunita MMA to nenese nijak pozitivně. „Jsem velkým zastáncem toho, aby organizace zavedli antidopingové testy.“

K rozhodnutí, že bude abstinentem ho dovedla osobní krize. Slavnostní přípitek si nedal ani na svatbě. A o jakou krizi se jednalo? Jak přiznal nedávno v rozhovoru pro iSport.cz, strávil dva roky ve vězení. Pobyt za mřížemi je pro něj věcí, která ho podle jeho vlastních slov dodnes motivuje.

Přirozená agresivita se podle Kincla skrývá méně či více hluboko v každém z nás. Máte s agresivním chováním ve svém okolí zkušenosti? Napište nám do komentářů.

S Patrikem Kinclem jsme si také povídali o tom, zda může být dobrým zápasníkem vegetarián, za co byl odsouzen a jestli je MMA novým českým hokejem.

Proč jsou zápasy v kleci tak populární? Vše se dočtete v novém tištěním Reflexu >>>

Reflex 34/2019Reflex 34/2019|Archív