Vynesení rozsudku nad Leopoldem Hilsnerem v Kutné Hoře, rok 1899 - ilustrační kresba.

Vynesení rozsudku nad Leopoldem Hilsnerem v Kutné Hoře, rok 1899 - ilustrační kresba. Zdroj: Archív

Náckové z Národního sjednocení: Anežku Hrůzovou zavraždil Žid!

S přicházejícím jarem rozkvetli neonáckové. Momentálně Národní sjednocení vydalo pamflet, že v Polné zavraždil Žid Hilsner křesťanskou pannu Anežku Hrůzovou. Co na to říká protiextremistické oddělení?

Na webu narodnisjednoceni.cz se včera objevil tento text: „Rituální vražda Žida Hilsnera na árijské panně Anežce Hrůzové dodnes patří k úporně střeženým exponátům třinácté komnaty levicových liberálů a sionistů. Že Žid Hilsner vraždil, to se ukázalo být nad slunce jasné, neboť byl odsouzen porotním soudem, který na základě nezvratných důkazů mu prokázal vraždu, za což si pak odpykával doživotní trest. 24.března 1918 jej, spolu s Aloisem Rašínem a Karlem Kramářem, omilostnil náš král a císař Karel I. Habsburský. Asi zřejmě proto, aby českým iredentistům ukázal dobrou tvář, což mu nebylo nic platné: sionisté už rozhodli o rozdrobení podunajské říše.“ Text je vydán k příležitosti návštěvy soudruhů z Národního sjednocení u místa, kde byla Hrůzová zavražděna, v den výročí její smrti.

Ultrapravicová marginální partička Národní sjednocení sice používá doménu narodnisjednoceni.cz, ale jako Národní sjednocení byli registrovaní v minulosti. Podle Wikipedie se dnes tato tlupa (která o sobě na svém webu vůbec nic neuvádí) jmenuje Konzervativní a sociální hnutí (KSH), a to od 23.4.2014, kdy se přejmenovali. Takže je to trochu rozmlžené, kdo to vlastně je. Na jejich serveru se však píše, že se té pietní návštěvy zůčastnil a řečnil na ní Ladislav Malý - což je podle Wiki bývalý předseda Národního sjednocení.

To, co jsem zatím napsal, není ničím překvapující. Pointu jsem si totiž schoval až nakonec: Předseda Národní demokracie, další ultrapravičácké party Adam Bartoš s jedním dalším ultrapravičákem loni v Polné na výročí vraždy Anežky Hrůzové také navštívili místo, kde byla o Velikonocích 1899 zavražděna. To samé místo, kde se řečnilo i letos. Zanechali tam ceduli s fotkou Anežky a textem: „Její smrt český národ semkla a s naléhavostí mu ukázala nutnost řešení židovské otázky. Židovská otázka nebyla dosud uspokojivě vyřešena.“ Loni v říjnu za to Bartoš dostal u jihlavského okresního soudu rok podmínku s odkladem na dva roky. Za podněcování k antisemitismu.

Pokud je věta, že židovská otázka nebyla dosud uspokojivě vyřešena, trestným projevem antisemitismu, tak není pochyb, že letošní text z webu Národního sjednocení patří před soud rovněž.

Letos napsali „Rituální vražda Žida Hilsnera na árijské panně Anežce Hrůzové dodnes patří k úporně střeženým exponátům třinácté komnaty levicových liberálů a sionistů. Že Žid Hilsner vraždil, to se ukázalo být nad slunce jasné.“ Tato slova jsou jednoznačnou historickou lží, součástí nacistické a neonacistické propagandy, je potřeba je stíhat. Takže prosím pány z protiextremistického, aby ukončili zimní spánek. Jaro je tady, náckové rozkvétají!

neno