Naziindiáni z Peru.

Naziindiáni z Peru. Zdroj: Estado de Israel

Jihoamerický neonacismus: Peruánští Indiáni horlivě hajlují...

Svět je mnohem absurdnější než libovolné absurdní drama. Media přinesla zprávu o neonacistické skupině v Peru, která je tvořena peruánskými Indiány hlavně z kmene Kečua. A mně, když je vidím hajlovat, maně letí hlavou: Jsou to opravdu Árijci?

Ve španělštině publikovaný server estadodeisrael.com přinesl otřásající zprávu o nárůstu neonacistických nálad a sentimentů mezi peruánskými Indiány. Fotografie, na které několik kečuánských Indiánů přičinlivě hajluje, vypadá jako z Monty Pythona, ale je pravá a vážně míněná.

V Peru operuje skupinka, která si říká „Andští národní socialisté". Jejich vůdce Martin Quispe Mayta je přesvědčený nácek, jeho pracovnu zdobí podobizna Adolfa Hitlera i jeho stěžejní slint Můj boj. Andští národní socialisté také nosí hitlerovsky vypadající uniformičky.

V současné době parta shání podpisy, aby se mohla registrovat jako politická strana. Vůdce tvrdí, že všechno zlo pochází z Židů (kterých v třicetimilionovém Peru žije asi pět tisíc). Zároveň tvrdí, španělský dobyvatel Peru Francisco Pizarro byl Žid. To je všechno hezké, ALE!

Pokud se dobře pamatuji na znění Norimberských zákonů a nařízení, která v nacistickém Německu panovala, tak Indiáni skutečně nebyli Árijci. Podle Hitlerova učení šlo o méněcennou rasu, a kdyby se vyskytli na území Třetí říše, šli by do plynu první. Takže varuju peruánské Indiány: Nepřehánějte to s tím náckováním, nebo se nakonec vzájemně z rasových důvodů vyvraždíte!