Německý politik a jeho tetování na zádech.

Německý politik a jeho tetování na zádech. Zdroj: Facebook

Řádění idiota: Německý soud poslal do vězení politika, který si nechal na záda vytetovat koncentrák

Německý soud v Neuruppinu, města nacházejícího se severně od Berlína, poslal v pondělí na 8 měsíců do vězení osmadvacetiletého místního politika Marcela Zecha, který si nechal vytetovat na záda obrázek koncentračního tábora Osvětim a pod to nápis „Jedem das Seine“ (Každému, co mu patří), který byl na vstupní bráně nacistického tábora Buchenwald.

Původně dostal loni v prosinci Zech pouze šestiměsíční podmíněný trest. Odvolal se, ale vyšší instance mu trest zvýšila a změnila na nepodmíněný.

Soudce Jörn Kalbow podle agentury DPA řekl, že nižší trest by mohl být interpretován jako „ustupování před extremismem“. Zech byl odsouzen za veřejné šíření nenávisti.

Regionální politik Zech, člen extrémní strany NDP, která je označována za neonacistickou, se dostal před soud poté, co se loni v listopadu objevil u bazénu v Oranienburgu s tetováním na zádech, na kterém byl obrázek koncentračního tábora v Osvětimi. Pod ním měl nápis „Jedem das Seine“, který byl zase na vstupní bráně nacistického koncentračního tábora v Buchenwaldu.

V táborech zahynuly za druhé světové války i tisíce občanů Československa.

Už první soud Zechovi nařídil, ať hanlivé tetování z těla odstraní. Jeho advokát ale oznámil, že „překryje pouze Osvětim“, ale nápis si nechá.

Německý neonacista se proti novému rozhodnutí soudu opět odvolal.