Video placeholde
Miou Miou
Miou Miou
Miou Miou
Miou Miou
Miou Miou
6
Fotogalerie

Ikonické scény krásek 70. let: Z katolické rodiny k divokému sexu! Miou-Miou neznala zábrany

Pocházela z velmi konzervativní rodiny, díky své otevřenosti a nestydatosti se ale stala jednou ze sexbomb 70. let. Francouzská herečka Miou-Miou se proslavila rolí ve skandálním snímku Buzíci, kde spolu s Gérardem Depardieum a Patrickem Dewaerem odhodili zábrany a šokovali veřejnost i mnohé kritiky.

Miou-Miou - pod tímto netradičním kočičím pseudonymem se skrývá jedna z nejkrásnějších francouzských hereček, vlastním jménem Sylvette Herryová. Nechybělo však mnoho a hvězdou stříbrného plátna se vůbec nemusela stát. Vyrůstala totiž v chudém a konzervativním prostředí, které herectví zrovna nepřálo.

Okatou blondýnu po rozvodu rodičů vychovávala striktní katolická babička, která pro její umělecké ambice měla jen málo pochopení. Herryová se proto vyučila čalounicí a k herectví se dostala až díky svému přítelovi - komikovi Coluchovi, který jí vymyslel i její úsměvný pseudonym. A Miou-Miou záhy ukázala, že od dětství vštěpované konvence a cudnost její silnou stránkou rozhodně nebudou.

Herryová se totiž už v 24 letech objevila v kontroverzním snímku Buzíci, který šokoval svou vulgaritou i otevřenou sexualitou. Film pojednává o dvou cynických chuligánech, kteří zahánějí nudu bláznivou jízdou po Francii a při svém dobrodružství potkávají krásnou, ale frigidní blondýnku Marie-Ange, kterou ztvárnila právě Miou-Miou.

Provokativní komedie šokovala nejednoho diváku a pobouřila i některé kritiky. Jeden z nich se nechal slyšet, že jde o „cynický a mysogenní film člověka, kterého by nikdy nechtěl potkat“. I přesto se však snímek stal ve Francii třetím nejvýdělečnějším filmem toho roku a dodnes platí za kultovní klasiku. A Miou-Miou se díky němu propracovala na filmové výsluní a stala se jednou z ikonických hereček 70. let.