Kryštof Mucha: Vůbec jsem nevěděl, že Johnny Depp má nějakou takovouhle kontroverzi

Kryštof Mucha je nejen výkonným ředitelem Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, ale také producentem snímku Zátopek. O tom, jak těžké je skloubit tyto dvě pozice, o dodržování protivirových opatření na festivalu, ale i “kontroverzním” hostu Johnnym Deppovi ve speciálním Prostoru KVIFF X. 

Výkonného ředitele festivalu mrzí kritika, která se na akci snesla za to, že někteří lidé v sálech nedodržují protivirová opatření. Říká totiž, že festival v Cannes byl také kritizován a proto se KVIFF rozhodl zajít ještě o “krok dva dál”. “Zavedli jsme ty pásky, aby se nikdo, kdo není otestovaný nebo očkovaný nemohl na projekci dostat,” dodává. 

Covid ale není jedinou kontroverzí festivalu. Někteří návštěvníci totiž vyčítají pořadatelům, že pozvali Johnnyho Deppa, který má za sebou soudní spor se svou exmanželkou Amber Heard. Vzneseny byly i obvinění z domácího násilí. “Možná to vyzní naivně,” říká Kryštof Mucha, “ale já vůbec nevěděl, že Johnny Depp má nějakou takovouhle kontroverzi.” Vzpomněl i případ Caseyho Afflecka před pár lety. “To bychom nemohli zvát nikoho.” 

O své úloze producenta filmu Zátopek říká, že bylo složité skloubit ji s pozicí výkonného ředitele. Jak ale sám s úsměvem dodává, dvojité starosti se proměnily v dvojité radosti. “Kamil Fila nás dokonce pochválil. To jsem se až lekl, jestli se něco nestalo.” O trablech s festivalem i covidem, o výběru hostů, o cestování do zahraničí i o práci producenta se dozvíte mnohem víc ve videu v úvodu článku.