Vydražitelé kampaně 2023 s tenistkou Barborou Strýcovou

Vydražitelé kampaně 2023 s tenistkou Barborou Strýcovou Zdroj: Archiv SANANIM

Šéf kampaně Dejme druhou šanci Vojtěch Kozlík s Honzou Dědkem
Podporovatel SANANIMu s výtvarnicí Barborou Kyslíkovou
2
Fotogalerie

Klus, Dvořák, Maršálek, Dědek nebo Kubařová se zapojili do benefiční aukce SANANIM

Vydražit kytaru Tomáše Kluse, navštívit divadelní představení a osobně se setkat s  Jiřím Dvořákem, pořídit si obraz od Veroniky Khek Kubařové nebo si zajít na kávu s influencerkou Annou Dvořákovou – to jsou jen některé ze zážitků, které si až do 30. dubna můžete pořídit v rámci projektu Dejme druhou šanci.

Za projektem, který pomáhá navracet lidi s těžkými závislostmi zpět do života, stojí nezisková organizace SANANIM. „Touto kampaní jsme chtěli podpořit destigmatizaci tématu závislosti. Rozhodli jsme se spolupracovat se skvělými osobnostmi z různých oblastí hlavně proto, že je jejich hlas více slyšet,“ říká o celém konceptu Vojtěch Kozlík ze SANANIMu, autor celého konceptu.   

První ročník Dejme druhou šanci se uskutečnil už v loňském roce, kdy se kromě zájmu veřejnosti a podařilo takto získat zhruba 170 tisíc korun.  A jak to celé funguje? Díky platformě Dobrobot je to celé možné on-line,stačí si zadat v prohlížeči https://www.dejmedruhousanci.cz/ a vybrat si zážitek. Zapojit se tak může de facto kdokoliv. Tato unikátní dobročinná aukce je koncipována tak, že všichni zúčastnění spolupracují bez nároku na odměnu, a proto vydražitelé přímo podpoří léčbu závislostí v SANANIMu.

I v letošním roce se do projektu, který pomáhá navracet lidi s těžkými závislostmi zpět do života, zapojila řada veřejně známých osobností. „ Kromě Tomáše Kluse, který byl po své loňské účasti logickou první volbou, se zapojil i parťák Ondřeje Perušiče David Schweiner, v tuto chvíli již mistr světa. Následovaly ikony společenského života, jako například novinář a moderátor Honza Dědek nebo herec Jiří Dvořák, oba velmi vstřícní.  Dále se připojil i Dominik Turza aka DJ Roxtar nebo herečka Veronika Khek Kubařová, která nabídla možnost získat její unikátní obraz. Zpěvačka Tereza Mašková je zase ochotná si s vítězem aukce zanotovat, s influencerkou Annou Dvořákovou je možné popovídat si u kafe například o TikToku. A cukráře Josefa Maršálka asi není třeba představovat. Jsem velmi rád, že se tyto osobnosti tématu závislostí nebojí,“ doplňuje Vojtěch Kozlík.

SANANIM je největší neziskovou organizací, která se léčbě závislostí v ČR věnuje. Od svého založení v roce 1990 působí v oblasti závislostí a pomáhá nejen osobám závislým na návykových látkách, hazardu, ale také jejich blízkým. Nabízí 18 unikátních projektů pro podporu prevence, léčby a resocializace závislých v 15 zařízeních a také služby více než 150 specialistů. U uzdravených klientů podporují návrat do běžného života a do společnosti. Svou neúnavnou činností vyvrací stále rozšířený mýtus, že závislosti se nelze zbavit a napomáhají odstranit stigmatizaci, která se kolem závislostí šíří. Za svou činnost v roce 2021 získali prestižní ocenění Neziskovka roku.

Pokud máte podezření na závislost u sebe nebo někoho blízkého, můžete využít infolinky SANANIM +420 602 666 415, která je v provozu od pondělí do pátku od 9 do 13 hodin.