Photoshop looters: Rabujeme s Photoshopem

Photoshop looters: Rabujeme s Photoshopem Zdroj: http://photoshoplooter.tumblr.com/

Photoshop looters: Rabujeme s Photoshopem
Photoshop looters: Rabujeme s Photoshopem
Photoshop looters: Rabujeme s Photoshopem
Photoshop looters: Rabujeme s Photoshopem
Photoshop looters: Rabujeme s Photoshopem
21
Fotogalerie

Výtržnictví a rabování po anglicku v popkultuře: Legendy, hymny a Photoshop

Zatímco britské soudy odklepávají rozsudky pro stovky lidí zatčených při výtržnictví a rabování a vozidla sklenářských firem projíždějí ulicemi, ve kterých pořád ještě sem tam létá kamení, zapisují se britské nepokoje do kolektivního nevědomí prostřednictvím legend a fórů.

Extrémní popularitu si vysloužila aktuální verze loga pro olympijské hry, které mají ve Velké Británii proběhnout příští rok. Zahrnuta je v něm už i nyní velmi populární hra „na rabovanou“.

 

Logo pro londýnskou olympiádu rozkradenoLogo pro londýnskou olympiádu rozkradeno|pureevil.me

 

 

Stránky britské mutace magazínu Wired přinesly výběr šesti lidí, z nichž udělala kombinace pouliční nepokoje + sociální sítě celebrity. Jsou mezi nimi tito:

 

Ashraf Haziq

Malajský student, který byl při výtržnictví v Londýně zraněn a okraden parchanty, kteří se tvářili, jako že mu chtějí pomoct. Pokud se tedy pod maskou na obličeji nějak tvářili, když mu vybírali batoh.

 

Dan Thompson a Sam Duckworth

Ten první na Twitteru odstartoval hashtag #riotcleanup a organizoval mnohé akce na nápravu rozbordelených ulic, ten druhý na stejné službě založil účet @riotcleanup.

 

Darcus Howe

Moderátorka BBC Fiona Armstrongová vyzpovídala Darcuse Howea, který přirovnal nepokoje v Londýně k těm Sýrii a označil je nikoliv za rabování, ale za vzpouru z lidu. Armstrongová kontrovala tím, že on určitě rabuje také. BBC se za její slova musela omluvit.

 

 

 

Jednou z hojně zmiňovaných písní byl při referování o nepokojích song od The Mothers of Invention „Trouble every day“. Frank Zappa to ve svém textu docela trefil...

 

Křišťálová lupaKřišťálová lupa|Reflex.czSeen the smoke and fire
And the market burnin’ down
Watched while everybody
On his street would take a turn
To stomp and smash and bash and crash
And slash and bust and burn

 

 

 

Nejvděčnějším terčem se pro internetový národ staly fotografie z místa činu. Na publikačním systému Tumblr vznikl blog Photoshop Looters, kam nahrávají desítky lidí svou vlastní verzi pouličních událostí. Rabující si tady odnášejí z krámů plakáty Justina Biebera i obří plyšové hady.

 

 

 

AKTUALIZOVÁNO:

riotriot|archiv