Tiskový mluvčí Jiří Ovčáček

Tiskový mluvčí Jiří Ovčáček Zdroj: CNC/Jiří Koťátko

Tiskový mluvčí Jiří Ovčáček.
Jiří Ovčáček, končící mluvčí Miloše Zemana, budil obrovské vášně a byl často nenáviděn. Teď se v rozhovoru pro Reflex kaje
Ovčáček, Mynář a Nejedlý
Jiří Ovčáček
Mluvčí Hradu jiří Ovčáček Reflexu: „Jsem trojjediný:  – prezentuji stanoviska pana prezidenta  – hájím stanoviska  pana prezidenta  – a hájím pana prezidenta.“
12
Fotogalerie

Ovčáček změnil názor, svůj Twitter nevydá. Tým Petra Pavla chystá násilné převzetí

Stal se jedním ze státních symbolů a několikrát proběhly pokusy zmínit jej i ve státní hymně. Řeč je o twitterovém účtu Jiřího Ovčáčka, na kterém reflektoval vlastní názory, přidával žalmy a občas i informoval o prezidentovi, což se od oficiálního účtu mluvčího prezidenta tak nějak čeká.

V březnu proběhne inaugurace nového prezidenta Pavla a s ním přijde na Hrad i nová mluvčí. Jiří Ovčáček těsně po volbách prohlašoval, že je připraven svůj twitterový účet předat.

„Proběhne to důstojně. Galavečer předání proběhne přímo na Hradě ve Vladislavském sále. Budou přizváni světoví státníci a samozřejmě i významní tuzemští političtí představitelé. Na začátku vystoupí Michal David a potom fakír. Následně převezme otěže zábavy pražská filharmonie, která zahraje Vltavu. Potom už začne samotný ceremoniál předání twitterového účtu mluvčího prezidenta republiky,“ nastínil Jiří Ovčáček, jak bude galavečer probíhat.

„Následně mě čtyři eunuchové přinesou na trůnu na pódium, kde mě položí přímo doprostřed. Záhy vypustí vojenští veteráni tisíc holubic a Daniel Hůlka zazpívá hymnu.

Všichni přítomní se potom postaví a vytvoří špalír nové tiskové mluvčí. Ta projde špalírem až ke mně, poklekne, políbí mi hřbet ruky a pronese přísahu mluvčího prezidenta republiky, kterou připravím.

Jakmile se tak stane, slavnostně jí předám přístupová hesla na twitterový účet Jiřího Ovčáčka – mluvčího prezidenta České republiky. Bude to důstojné a zároveň velkolepé,“ dodal Ovčáček, který počítal s tím, že bezprostředně po obřadu absolvuje nanebevzetí.

Z těchto velkolepých plánů ale podle všeho sešlo. Jiří Ovčáček nedávno přiznal, že svůj Twitter nevydá.

„Rozmyslel jsem si to. Něco tak ryze českého, co je natolik spjato s celým národem a jeho historií, nemůže padnout do rukou týmu kolem Petra Pavla, potažmo jeho nové mluvčí. Twitter Jiřího Ovčáčka je odkazem, který tu po sobě zanechávám budoucím generacím, a nestrpím, aby ho tito lidé pošpinili,“ prohlásil Jiří Ovčáček. Co ho vedlo ke změně názoru, neupřesnil.

Jiří Ovčáček se nyní však obává, že mu jeho Twitter převezmou násilím.

„Twitter pana Ovčáčka spadá pod agendu prezidenta České republiky. Není to jeho majetek. Je to majetek občanů, potažmo prezidenta a jeho týmu. Jestliže nám Ovčáček nevydá Twitter dobrovolně, budeme muset sáhnout k násilí,“ prozradila budoucí mluvčí prezidenta republiky Markéta Řeháková.

Podle zdrojů z Hradu se Jiří Ovčáček zabarikádoval ve svém pokojíčku a vykřikuje, že ho nedostanou. Rovněž prý mělo zaznít z jeho pokojíčku několik výhružných výstřelů. Mezi zaměstnanci Hradu nyní probíhá vyšetřování, ve kterém se má zjistit, jak se Ovčáček dostal ke zbrani.

Aktuální situace se dá označit za klid před bouří. Jiří Ovčáček je zabarikádován ve svém pokojíčku a je připraven bránit svůj Twitter vlastním životem.

Tým kolem Petra Pavla zatím nemá pravomoci vyhodit pokojíček i s Ovčáčkem do vzduchu. To se samozřejmě změní po inauguraci nového prezidenta. Uvidíme, zda se poté bude muset Hradní stráž k Twitteru Jiřího Ovčáčka prostřílet, anebo se ho pokusí vyhladovět. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je zájem o Petra Pavla mezi evropskými státníky

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>