Maďarský premiér Viktor Orbán na návštěvě ČR (29.9.2021)

Maďarský premiér Viktor Orbán na návštěvě ČR (29.9.2021) Zdroj: Reuters

Babiš a Orbán se dívají na Prahu
Premiér Andrej Babiš (ANO) vítá v ČR předsedu maďarské vlády Viktora Orbána (29.9.2021)
Maďarského premiéra Viktora Orbána přijal na návštěvě v ČR český předseda vlády Andrej Babiš (ANO) (29.9.2021)
Premiér Andrej Babiš (ANO) přivítal v ČR maďarského předsedu vlády Viktora Orbána (29.9.2021)
Premiér Andrej Babiš (ANO) přivítal v ČR maďarského předsedu vlády Viktora Orbána (29.9.2021)
11
Fotogalerie

Pavlovi přijela poblahopřát Čaputová. Babiš měl připraveného Orbána, který ale po prohře odjel domů

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová překvapila mnohé, když dorazila do štábu svého budoucího kolegy Petra Pavla, aby mu osobně pogratulovala. Něco podobného měl připraveno i neúspěšný kandidát Andrej Babiš. Místo Čaputové ale schovával v zákulisí volebního štábu maďarského premiéra Viktora Orbána. 

„Mohu potvrdit, že tu pan Orbán byl už od oběda. Je to největší a zároveň jediný kamarád pana Babiše. Pokoušeli jsme se dojednat i jiného kamaráda pana Babiše, francouzského prezidenta Macrona, ale tam se ukázalo, že to přátelství je pouze jednostranné, a to ze strany pana předsedy,“ potvrdil přítomnost Orbána člověk ze štábu Andreje Babiše, který si nepřál být jmenován, stejně jako drtivá většina lidí ze štábu Andreje Babiše. 

„My jsme tušili, že Pavel s Čaputovou v případě výhry něco chystají. Podle našich informací přijela paní Čaputová inkognito po obědě do České republiky. Pokud by Pavel nevyhrál, hodilo by se, aby osobně pogratulovala panu Babišovi, ale to bylo neprůchozí. Z toho důvodu jsme nechali poslat pro pana Orbána. On k tomu byl více než svolný. Usadili jsme ho v zákulisí. Nikdo o tom neměl vědět, mělo to být obrovské překvapení. O pana Orbána se staralo nejužší vedení ANO. Nejvíc paf z něho byla paní Schillerová, která se s ním neustále fotila. A když se před ním začala svlékat, museli jsme ji taktně z místnosti vyvést, protože tam už to začínalo zavánět nějakým mezinárodním skandálem,“ upřesnil člověk ze štábu Babiše průběh přípravy Orbána na gratulaci. 

„Bohužel, jak čas plynul, bylo stále více zřejmé, že Andrej Babiš nevyhraje. Pan Orbán byl nervózní a chtěl odjet, ale to jsme si nemohli dovolit. Museli jsme počkat až na projev pana Babiše, který k pódiu natáhne všechny novináře, aby pan Orbán mohl opustit budovy bez povšimnutí. To se nakonec povedlo. Pan Orbán dostal na cestu Kostelecké utopence, od paní Schillerové podprsenku s telefonním číslem a číslem pokoje, kde byla ubytovaná, a nikým nepovšimnut odjel. Co jsem se dozvěděl, tak pan Orbán posléze projevil zájem o to, že by se cestou domů stavil ve štábu pana Pavla, aby mu osobně poblahopřál. Ale ze strany štábu pana Pavla o to nebyl zájem. To bylo trochu zklamání, že je pan Orbán takhle přelétavý a je mu jedno, koho podpoří. Ale pak jsme si uvědomili, že pan Babiš by to udělal stejně,“ dodal nejmenovaný člen štábu Andreje Babiše. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Že v Babišově štábu předčasně sklízeli raut je ale skutečností.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>