Volební štáb kandidáta na prezidenta Andreje Babiše (ANO), 28. ledna 2023, Praha. Poražený kandidát Andrej Babiš komentuje výsledky voleb. A Alena Šilerova

Volební štáb kandidáta na prezidenta Andreje Babiše (ANO), 28. ledna 2023, Praha. Poražený kandidát Andrej Babiš komentuje výsledky voleb. A Alena Šilerova Zdroj: E15 Miroslav Belančin

Volební štáb kandidáta na prezidenta Andreje Babiše (ANO), Alena Šilerová
Volební štáb kandidáta na prezidenta Andreje Babiše (ANO), Alena Šilerová
Volební štáb kandidáta na prezidenta Andreje Babiše (ANO), Alena Šilerová
Volební štáb Andreje Babiše
Volební štáb Andreje Babiše
18
Fotogalerie

Svlečená Alenka, zvracející Juchelka... Co by se stalo, kdyby Babiš vyhrál prezidentské volby

Prezidentské volby dopadly ve prospěch Petra Pavla. Co by se ale stalo, kdyby to bylo naopak? Pojďme se na to podívat.

Už od začátku sčítání hlasů je Andrej Babiš s velikým náskokem ve vedení. Kolem půl třetí, kdy je sečteno šedesát procent hlasů, panuje ve volebním štábu Andreje Babiše dobrá nálada. Ještě aby ne. Babiš si drží více než nadějný náskok dvaceti procent.

Poslanec Aleš Juchelka jde z rozhovoru do rozhovoru. Nešetří úsměvy a po pěti skleničkách prosecca se dopotácí na pódium, chopí se mikrofonu a z nostalgie na pořad Medúza vykřikuje: „Připrav se, hrajem,“ a pouští ze svého laptopu Obchodníka s deštěm od kapely Kryštof. Sálem se rozezní mohutný potlesk.

Kolem třetí hodiny je jasno. Je sečteno přes devadesát procent hlasů a Babiš stále vede o dvacet procent. Juchelka, který má už dvacáté prosecco, si lehce ublinkl na košili, pročež znovu zakřičel: „Připrav se, hrajem,“ a upadl z pódia na zem. Sálem se rozezněl opět mohutný potlesk.

Juchelka, který leží na zemi v bezvědomí a dusí se vlastními zvratky, již nikoho nezajímá, protože do štábu přichází ANO šlechta.

Alena Schillerová, která si ve svých skoro šedesáti letech hraje na princeznu, přichází s korunkou na hlavě a v šatech s vlečkou, milý pane. S nosánkem nahoru kráčí špalírem dotírajících novinářů. Směřuje k pódiu, kde má přichystán malý trůn. Usedá na trůn, ze kterého mává poddaným.

V závěsu za Schillerovou přichází Havlíček. Ten tvrdí novinářům, že lidé promluvili a že je to drtivé vítězství pro ANO a že by měla mít vláda sebereflexi a skončit.

„Lidé chtějí, aby vládlo ANO. Petr Fiala by měl vyslechnout vůli lidu a spáchat sebevraždu,“ usmívá se Karel, který podle svých slov již dva týdny nemohl dospat. Vedení ANO je v dobrém rozmaru, takže přítomným novinářům dalo i napít a pustilo je na záchod.

O půl čtvrté přichází vůdce. Za zvuků písně „We are the champions“ přichází na pódium. Září jako sluníčko. Všichni přítomní členové hnutí ANO v ten moment pokleknou a položí čelo na zem. Jeho svátost dorazila.

„Je to veliký úspěch. Jsem rád, že si lidé zvolili mír namísto války. Zítra proběhne audit voleb a na ty, co mě nevolili, přijde kontrola z finančáku. Naopak ti, co mě volili, dostanou deset tisíc ze státního rozpočtu,“ usmívá se Babiš.

„Už mi volal Macron, Biden, Scholz, Orbán a Putin, aby mi gratulovali,“ pochlubil se Babiš, načež všem ukázal fotku, kde je vyfocený s Macronem. „To je můj přítel Macron,“ dodal, kdyby náhodou Macrona někdo nepoznal.

Ještě z pódia zavolal Pavlovi, aby si nechal od něj pogratulovat, a potom si zavolal svého gurua Máru Prchala. Tentokrát pusa na čelo nestačila, pročež se Babiš u Máry na pódiu dostal až na druhou metu.

Ve štábu se z ničeho nic objevila Jiřina Bohdalová, aby prezidentovi pogratulovala a dala mu pusu. Bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch zazpíval státní hymnu. Ve štábu panovala dobrá nálada. Tělo Juchelky bylo ještě ten večer zpopelněno.

Ve štábu se slavilo až do rána. Večerní překvapení byl příjezd Viktora Orbána, který Babišovi osobně pogratuloval. Jelikož mluvil Maďarsky, nikdo mu nerozuměl.

Bylo i půlnoční překvapení, kdy ovíněná princezna Alenka ukázala kozy.

Po oslavách se prezident Andrej Babiš pustil druhý den do práce. Prezidentku Tchaj-wanu, která se mu celý večer a ráno snažila dovolat, poslal do hlasové schránky a celý den strávil na Hradě u Miloše Zemana.

„Pan prezident i pan budoucí prezident si povídali o budoucnosti a o převzetí moci. Bylo domluveno, že až do odvolání zůstanou na Hradě jak Vratislav Mynář, tak i Martin Nejedlý. Mají rozdělané projekty na několik let a bylo by neetické je z Hradu stahovat,“ usmíval se Jiří Ovčáček, který rovněž zůstává na Hradě jako chovný hřebec.

„Pan prezident bude žít na Hradě na vejminku a stane se takovým čestným prezidentem,“ nastínil Babiš, jak to bude dál se Zemanem.

Babiš se rovněž zavázal, že bude k novinářům otevřenější než jeho předchůdce. Dokonce rozeslal novinářům svůj itinerář a výhrůžky. První dáma Monika dala na Instagram fotku svého zadku v tangách, což měla být podle slov jejího zahradníka metafora.

Prezident Babiš odmítl setkání s premiérem Fialou a místo toho se sešel se stínovým premiérem Havlíčkem a princeznou Schillerovou, se kterými řešil budoucnost České republiky.

První prezidentova oficiální zahraniční cesta bude samozřejmě do Maďarska za Viktorem.

Na otázky novinářů, jak to vypadá s tím mírovým summitem, který sliboval před volbami, odpověděl Babiš, že mu média opět podsouvají nějaké výmysle a že žádný summit nesliboval a že můžou být rádi, protože Pavel by je poslal hned bojovat na frontu.

Bylo domluveno, že prezident Andrej Babiš bude nejen na známkách, ale i na bankovkách a mincích. A to na všech.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Smutnou skutečností ale například je ničivé zemětřesení v Turecku a v Sýrii.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>