Andrej Babiš ve volebním štábu (28. 1. 2023)

Andrej Babiš ve volebním štábu (28. 1. 2023) Zdroj: Blesk:RENATA MATEJKOVA

Andrej Babiš ve volebním štábu (28. 1. 2023)
Andrej Babiš ve svém volebním štábu (28. 1. 2023)
Andrej Babiš ve volebním štábu (28. 1. 2023)
Andrej Babiš a Monika Babišová ve volebním štábu (28. 1. 2023)
Andrej Babiš ve svém volebním štábu na Chodově (28. 1. 2023)
17
Fotogalerie

Média i lidi byli proti nám. Není fér, když jsou voliči proti vám, vyhodnotil volby Babiš

Je po volbách a jak vítězové, tak i poražení (hlavně poražení) vyhodnocují, kde se stala chyba a kdo za to může. Andrej Babiš již po třetí v řadě za sebou musel vyhodnotit, kdo za jeho volební neúspěch může, protože on to rozhodně není.

„Hned v pondělí jsme si k tomu s týmem sedli a začali vyhodnocovat, kdo může za to, že nejsem prezident. Našli jsme hned několik viníků, které jsme potrestali. Marek Prchal dostal několik ran bičem, protože takhle jsem si tedy výsledek nepředstavoval. Ale hlavním viníkem toho, proč jsem nevyhrál, byla média a hlavně to byli voliči. Kdyby mě voliči volili, tak bych vyhrál. Oni mě ale nevolili, tak jsem nevyhrál. No, kde to jsme?“ rozhazoval Andrej Babiš rukama na tiskové konferenci.

„Jak v téhle zemi má člověk dělat demokracii, když jsou voliči proti němu? Co jsem těm voličům udělal? Tohle je nová totalita,“ rozčiloval se Andrej Babiš čím dál tím víc.

„Ve vyspělé demokratické zemi západního typu, jako je třeba Maďarsko, jsou voliči nestranní. Jsou objektivní. U nás ale ne. V téhle totalitní společnosti jsou voliči odjakživa proti Babišovi. Pořád se jim na mě něco nelíbí. Mně se taky na voličích řada věcí nelíbí, ale nechávám si to pro sebe. Nijak to neventiluju,“ vysvětloval Babiš.

„Je velmi složité řídit tuto zemi, když vám voliči hází klacky pod nohy. Já se samozřejmě snažím vycházet voličům vstříc, a když si něco přejí, já jim to splním, respektive slíbím, ale ono to nestačí. Volič je děsně moc chamtivý a chce víc a víc. Já mu pak slíbím další a další věci a dostáváme se tak do začarovaného kruhu slibování. S voliči to není jednoduché a navíc už se tolik nemluví o tom, že voliči byli za minulého režimu v komunistické straně. Ano, je to tak. Já jsem byl ve straně jenom chvíli, a to protože jsem musel. Vyhrožovali mi smrtí, když nebudu ve straně a nebudu udávat. Tak jsem se přidal do strany. Ze strachu o život. A taky jsem tu stranu sabotoval zevnitř. Ale oni byli ve straně dobrovolně. Ale to už nikoho nezajímá. To je pořád komunista Babiš, ale že byli komunisti i voliči, to je všem jedno,“ rozplakal se Andrej Babiš.

„Já mám na voliče složku. Na každého voliče si vedu složku. Já vím, jak volili a jak byli proti mně. Všem to jednou spočítám,“ přešel Babiš do protiútoku.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je podmínka pro bývalého premiéra Petra Nečase.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>