Kandidát na prezidenta Andrej Babiš (ANO) na mimořádné tiskové konferenci kvůli výhružkám (24.1.2023)

Kandidát na prezidenta Andrej Babiš (ANO) na mimořádné tiskové konferenci kvůli výhružkám (24.1.2023) Zdroj: ČTK / Šulová Kateřina

Kandidát na prezidenta Andrej Babiš (ANO) na mimořádné tiskové konferenci kvůli výhružkám (24.1.2023)
Prezidentské volby 2023: Andrej Babiš v Brně (23. 1. 2023)
Prezidentské volby 2023: Andrej Babiš v Brně (23. 1. 2023)
Mítink Andreje Babiše v Brně před finále prezidentských voleb (23.1.2023)
Mítink Andreje Babiše v Brně před finále prezidentských voleb (23.1.2023)
10
Fotogalerie

V případě výhry bude Babiš první prezident s titulky. V záloze je i překladatelka z babištiny do češtiny

Pokud se Andrej Babiš stane prezidentem, bude Česká republika unikát. Mimo jiné i tím, že bude mít prezidenta, pod kterým poběží pokaždé české titulky. Je to z toho důvodu, že Andrej Babiš hovoří zvláštní slovensko-česko-maďarskou hatmatilkou. Zvlášť když začne improvizovat a je pohlcen emocemi.

„Požadavky, které jsou kladené na prezidenta České republiky, jsou jiné, než jaké se kladou na premiéra. Prezident republiky musí v první řadě dobře reprezentovat. Tam vedle slušného vychování a nějakého charismatu určitě potřebuje dobře a srozumitelně mluvit. U pana Babiše něco takového není, a to včetně slušného chování a charismatu. Nicméně žijeme ve 21. století. Technika pokročila a my jsme schopni v případě výhry pana Babiše otitulkovat. A to v podstatě dvacet čtyři hodin denně sedm dní v týdnu. V záloze máme i překladatelku z babištiny do češtiny, ale to až v krajním případě,“ tvrdí jeden z členů marketingového týmu Andreje Babiše.

Odborníci z Babišova týmu celé řešení jeho vyjadřování ještě dále vysvětlují: „My jsme si vědomi drobných nedostatků Andreje Babiše, které by v případě vykonávání funkce prezidenta mohly vyplout na povrch. Ať už to je jakákoliv absence morálky, nadlidská sebestřednost, nepokryté opovrhování lidmi, charisma potkana, záliba ve lhaní, nevzdělanost, ochota pro své cíle obětovat libovolné množství lidí nebo právě ta ne úplně vypilovaná mluva.

Pan Babiš je schopný naučit se český text nazpaměť. V tom je výborný. Zvládne se to naučit i s českým přízvukem. Když ale potom začne improvizovat a volit vlastní slova, je zle. To potom z češtiny přechází do zvláštní směsi několika jazyků, chytá podivné přízvuky a hlavně mluví absolutně z cesty. Nedrží se tématu, odbíhá sem a tam, podbízí se posluchačům i za cenu lhaní a potom zpětně to vypadá blbě. To by u prezidenta nedělalo dobrotu.

Díky tomu, že pod panem Babišem pojedou pořád titulky, tento problém odpadá. Stačí mu stáhnout volume, takže nikoho nebude obtěžovat tím, jak mluví a co říká, ale lidé si přečtou titulky pod ním, které budou pečlivě vyhotoveny profesionály, a budou spokojeni.

Pokud pan Babiš bude jako prezident v rozhovoru na otázku, jestli souhlasí s krokem vlády Petra Fialy, vykřikovat, že to je nová totalita, že Fiala je součást polistopadového kartelu a že nás zatahuje do války, tak my pohotově panu Babišovi stáhneme zvuk a do titulků pod něj napíšeme něco ve stylu: Nejsem zastánce kroků pana Fialy. Pokusím se s ním vést dialog, abych buď pochopil jeho záměry, či jej přesvědčil, aby záměry přehodnotil.

V takovém případě je reakce prezidenta zcela v pořádku a nebude dále rozdmýchávat ve společnosti nenávist. Až se budou blížit volby do Poslanecké sněmovny, titulky zrušíme a necháme pana Babiše jet svou klasickou kampaň, ale do té doby chceme ukázat, že když vypneme Babiše a dáme pod něj titulky, lze ho označit za přijatelného prezidenta.“

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Babišovo plácání v debatách je však skutečností.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>