Miloš Zeman se zelenou hlavou

Miloš Zeman se zelenou hlavou Zdroj: reflex.cz

Miloš Zeman během brífinku pro novináře při své cestě do Srbska (29.1.2023)
Miloš Zeman během brífinku pro novináře při své cestě do Srbska (29.1.2023)
Miloš Zeman volil svého nástupce (27. 1. 2023)
Miloš Zeman končí ve funkci prezidenta ČR v březnu
Miloš Zeman volil svého nástupce (27. 1. 2023)
10
Fotogalerie

Zeman si obarvil vlasy na zeleno a zhoršil si prospěch ve škole. Jenom se dožaduje pozornosti, míní Ovčáček

Od okamžiku, kdy Petr Pavel vyhrál prezidentské volby, se média zaměřují výhradně na něj. Jeho na prezidenta až nezvyklá aktivita přitahuje pozornost nejednoho novináře. Zatímco dosud ještě nepraktikující prezident Pavel telefonuje se světovými státníky, jde ze schůzky do schůzky a vyhřívá se na výsluní, kdesi v temných kobkách Pražského hradu doslova tleje a uvadá aktuálně ještě prezident Miloš Zeman, který už nikoho nezajímá.

Miloš Zeman, který byl zvyklý na to, že se svět točí kolem něho, nyní strádá z nedostatku pozornosti. Dokonce si nechal nabarvit vlasy na zeleno a zhoršil se mu prospěch ve škole.

„Pan prezident si prochází složitým obdobím. Je to komplikovaná a úžasná osobnost, ale i dost křehká,“ vysvětloval mluvčí Jiří Ovčáček na tiskové konferenci, kam nepřišel žádný novinář, takže si ji nahrál na telefon a rozeslal do všech redakcí.

„Aktuálně nám pan prezident lehce zvlčel. Prochází si rebelským obdobím. Nechal si nabarvit vlasy na zeleno. Tedy nevím, kdy a kde k těm vlasům přišel, protože jsem téměř pořád s ním, ale až najdu toho, kdo mu s tím pomáhal, tak mu pořádně vynadám. Navíc si pan prezident zhoršil prospěch ve škole. Jedná se o školu dechu, kde ho lektor učí dýchat. Pan prezident se totiž posledních několik let potýká s tím, že nám přestává dýchat a občas mu nejde nahmatat tep. Lektor si postěžoval, že od voleb pan prezident výuku fláká a zhoršily se mu výsledky,“ postěžoval si Jiří Ovčáček.

„Panu prezidentovi se ještě k tomu zhoršilo chování. Teď docela dost odmlouvá a je drzý. Když ho chci v posteli převalit, aby neměl proleženiny, začne vzdorovat a někdy i nadávat. Dokonce ani nedojídá svůj pudink. Je s ním teď těžké pořízení. Pan prezident se prostě a jednoduše dožaduje pozornosti, která se mu nedostává. My proto apelujeme na novináře, aby tu a tam pana prezidenta požádali o rozhovor nebo napsali o tom, co zrovna dělá. On toho tedy moc nedělá, ale když něco udělá, tak by bylo hezké, aby o tom média informovala. Ten hipe kolem Petra Pavla je pro pana prezidenta dost zničující. I on má právo na pozornost, a jelikož je aktuálně ještě stále úřadující prezident, má právo na pozornost mnohem větší než Petr Pavel,“ rozčílil se Jiří Ovčáček.

Následně ukončil tiskovou konferenci, kde nebyl žádný novinář, a spěchal na Twitter, kde si postěžoval na nedostatek pozornosti vůči jemu samotnému. Nejen prezident totiž přestává lidi zajímat. Je to i jeho mluvčí, kterému média přestala věnovat pozornost.

Jediní z Hradu, o které je zájem, jsou Mynář s Nejedlým. O ty se zajímají orgány činné v trestním řízení.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je nutný úklid na Pražském hradě.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>